ABD Dışişleri: O kişi bir teröristtir!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert, günlük basın toplantısında, Mühendis'in Kerkük'teki rolüne tepki gösterdi

ABD Dışişleri: O kişi bir teröristtir!
ABD Dışişleri: O kişi bir teröristtir!
GİRİŞ 27.10.2017 03:20 GÜNCELLEME 27.10.2017 03:22
Bu Habere 91 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Haşdi Şabi komutanlarından Ebu Mehdi Mühendis'in Kerkük'teki rolüne tepki göstererek, "O kişi bir teröristtir." dedi.

Sözcü Nauert, günlük basın toplantısında, Haşdi Şabi komutanlarından Mühendis'in Kerkük'teki rolüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"O KİŞİ BİR TERÖRİSTTİR"

Mühendis'in "2009 yılında ABD tarafından terör listesine dahil edildiği ve Kerkük'te rol aldığı" vurgulanan bir soru üzerine Nauert, "Bu konu hakkındaki haberleri gördüm. O kişi bir teröristtir. Haberleri doğrulayamam fakat eğer doğruysa asker toplama çalışmalarının başarısızlıkla sona ermesini umuyoruz." diye konuştu.

Nauert, "Iraklılar buna karşı bir önlem almalı mı?" sorusuna ise "O bir teröristtir fakat bunun ötesine geçmeyeceğim." yanıtını verdi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Güvenlik Ajansının Twitter hesabından yapılan açıklamada, Musul'un kuzeybatısında dün sabah saatlerinde Peşmerge'nin, Irak güçleri ve Haşdi Şabi'ye ait 3 tank, 5 Hummer ile bir zırhlı personel taşıyıcıyı imha ettiği ileri sürülmüştü.

Açıklamada, Peşmerge'ye karşı başlatılan askeri operasyonun Ebu Mehdi Mühendis ile Bedir Tugayları komutanı Hadi Amiri tarafından yürütüldüğü ifade edilmişti.

YORUMLAR 91
  • Kişisel Düşüncem 6 yıl önce Şikayet Et
    vallahi çok tuhafıma gidiyor başkalarının ülkelerini nükleersizleştirmeye çalışıyorlar kendi ellerinde dünyayı yıkıcak kadar nükleer roket başlıkları var istedikleri terörist istemedikleri vatandaş oluyor ne diyim insanoğlu işte hükümet olunca çıkardan başka bi şey düşünmüyorlar
    Cevapla
  • Özet 6 yıl önce Şikayet Et
    Şu güzel kadın a yazık. Ne söylerse Türkiye halkı inanmıyor .
    Cevapla
  • engin 6 yıl önce Şikayet Et
    bizim listenin başında olan terörist prensilvanyada onuda siz koruyorsunuz o nolcak işine gelmeyene terörist oluyor değil mi? Allah seni karu perişan eylesin ABD
    Cevapla
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Irak'ta da nükleer silah vardı. Adiler. Yalancılar. Terörist
    Cevapla
  • tachiwaza 6 yıl önce Şikayet Et
    Sizden iyi terörist mi olur. Dünya'nın en tehlikeli terörist ABD.nin çoçuklarıdır, özellikleride 1 Bebek katilidir, 2 kelle keserler, 3 etek giyerler, 4 kalleşçe savaşırlar, 5 onur ve şerefleri yoktur ve Münafıktırlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti