Meclis tarihinde 3. olacak! Başbakan'ın dediğini yaptı

AK Partili kadın vekil Pelin Gündeş Bakır, 3. çocuğunu dünyaya getirmeye hazırlanıyor.

Meclis tarihinde 3. olacak! Başbakan'ın dediğini yaptı
Meclis tarihinde 3. olacak! Başbakan'ın dediğini yaptı
GİRİŞ 24.10.2013 14:19 GÜNCELLEME 24.10.2013 14:19

AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, üçüncü çocuğuna hamileliğinin son günlerinde olmasına rağmen Meclis çalışmalarını aksatmıyor.

Bakır, AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık ve AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik'ten sonra milletvekili iken anne olmayı tercih eden üçüncü kadın oldu. TBMM'de üç komisyon üyesi olan Bakır, ay sonunda üçüncü kez anne olacak. 15 yaşında oğlu ve 6 yaşında kızı bulunan Bakır, yine bir erkek çocuk sahibi olmayı bekliyor.

"MECLİS'TE EMZİRECEĞİM"

Doğumdan sonra 15 gün içinde görevime dönmeyi düşündüğünü belirten Gündeş, evde yardımcısı olduğunu ve meclis'teki emzirme odasından da yararlanacağını belirtti.

"BAŞBAKAN'IN ÜÇ ÇOCUK POLİTİKASINI DESTEKLİYORUM"

Bakır, AA muhabirine, kariyer ve anneliğin iyi planlama yapıldığında birlikte yürüyebildiğini ifade ederek, "Başbakanımızın üç çocuk politikasını destekliyorum. Nüfus bir ülkenin gücüdür. Bir ülkenin sanayisinin gelişmesi, sosyal güvenlik politikalarının sürdürülebilir olması, inovasyonda sıçrama yapabilmesi genç işgücüne bağlıdır. Bu işin bir yönü...Diğer yönü ise ülkeye hizmet, sadece kariyerle olmuyor. İyi bir aile oluşturmak, çocuklarımızı vatanımıza, milletimize hayırlı evlatlar olarak yetiştirmek çok önemli... Tek başına kariyer yapmak güzel değil, iş hayatında başarı ancak birlik içinde ailenin desteğiyle olur."

"HAMİLELİK KARİYERİ ENGELLEMEZ"

Hiçbir mesleğin anne olmaya engel olmadığını belirten Bakır, Fransa'da Raside Datti'nin bakan iken hamile kalarak çocuğunu doğurduğunu, Yahoo'nun 6 ayık hamile olan Marissa Mayer'in astronomik ücretle CEO olarak transfer ettiğini anlattı. Bakır, bazı şeylerin aşıldığını, bazı önyargıların kırıldığını belirterek, şöyle konuştu: "Hamile, çocuğu var diye kadınlarımızın kariyerleri engellenmemeli. Bu ikisi birlikte yürüyor. Parti olarak kadınların istihdamının, nüfus politikalarıyla birlikte artırılmasını savunuyoruz. Bu bir süreçtir. Toplum değişiyor. Eskiden alışveriş, çocuk bakımı ve ev işleri kadınların görevleri gibi görülürdü. Oysa şimdi anne ve babanın ortak görevi olarak görülüyor."

"NÖBETÇİ BAKIM SİSTEMİ OLMALI"

İlk iki doğumunda 9 ayın sonuna kadar çalıştığını, 15 gün sonra da işinin başına döndüğünü anlatan Bakır, Meclis çalışmalarında aksama olmayacağını ve iki hafta sonra çalışmalara katılmayı düşündüğünü söyledi.

Bakır, "Kadınlar izin istemiyor. Daha iyi şartlar istiyor. Kreş imkanı istiyor, emzirme odası istiyor. Kreşler 09-17.00 arasında çalışıyor. Bunun yerine nöbetçi bakım sistemi olmalı. Kreş saatleri, annenin iş şartlarıyla uyumlu olmalı. Belki günde iki saat fazla çalışır ama gün içinde iki saat bebeği görüp işine geri gelebilir. Ekonomik durumu iyi olmayan aileler için devlet ileride kreş ücretlerini sübvanse edebilir. Avrupa'da böyle..." görüşünü savundu.

"ERKEKLERDEN DAHA DONANIMLI KADINLAR VAR"

Türkiye'de kadın siyasetçiye karşı ""algıda seçicilik" olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Erkek siyasetçilerden çok daha donanımlı kadınlar var, siyaset üretebiilyor, gündem yaratabiliyor, pek çok konuda düşünceleri ve çalışmaları var. Ama onlar nasıl oluyorsa kadın olduğu zaman bir filtrenin arkasında kalıyor. Kadın siyasetçiler genellikle annelik yönüyle, giyimi, kuşamı, makyajıyla yansıtılıyor. Biz kadın olarak bundan çok rahatsızız. Biz anneyiz ama işimizi de çok iyi yapıyoruz. Avrupa Konseyi'ne iki yılda 80 karar değişikliği önergesi vermişim, 12 Avrupa Konseyi kararı çıkarmışım. Bu bir rekor. Ama bunlarla anılmıyorum. Bize 'kadın siyasetçi' olarak değil de siyasetçi olarak bakıldığında Türk siyaseti çok mesafe alacaktır. Çünkü kadınların yapacağı çok katkı var. Ama bunları gösterecek fırsat olmalı."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!