"Mirzabeyoğlu acilen bırakılmalı"

AK Parti Adıyaman milletvekili Mehmet Metiner, Anayasa Mahkemesi'nin Mirzabeyoğlu için de tahliye kararı vermesi gerektiğini söyledi.

"Mirzabeyoğlu acilen bırakılmalı"
"Mirzabeyoğlu acilen bırakılmalı"
GİRİŞ 20.06.2014 19:03 GÜNCELLEME 20.06.2014 19:23
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Metiner'in yaptığı açıklama şöyle;

Anayasa Mahkemesi’nin balyoz davası için verdiği yeniden yargılama kararı Salih Mirzabeyoğlu olarak bilinen Salih İzzet Erdiş için de emsal bir karar niteliğindedir. Mirzabeyoğlu tıpkı balyoz hükümlüleri gibi acilen bırakılmalıdır.

Mirzabeyoğlu 28 Şubat sürecinin baş mağdurlarından biridir. Kendisi bu ülkenin çok önemli bir mütefekkiri, şairi ve filozofudur. Ne yazık ki bir terör örgütü yöneticisi sıfatıyla tutuklanıp cezaevine konulmuştur. Hakkındaki iddianameyi okuyan biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki Mirzabeyoğlu siyaseten mahkum edilmiştir. Bu ülkenin bütün hukukçuları baksınlar o iddianameye, orada bir tek somut ve objektif delil olmadığı halde Mirzabeyoğlu’nun dönemin ilahları tarafından kurban olarak seçildiğini göreceklerdir.

Ortada çok ciddi bir hukuk faciası ve öç alma olgusu vardır

Uzun yıllardır özgürlüğünden yoksun bırakılan Mirzabeyoğlu’nun davası da yeniden görülmelidir. İlgili mahkemeler Mirzabeyoğlu için AYM kararını beklemeden gerekli işlemi yapmalıdır. AYM’nin bu kararı emsal kabul edilerek Mirzabeyoğlu’nun da  acilen bırakılması sağlanmalıdır. Aksi takdirde adalet tecelli etmemiş olur.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 9
  • cuma gok 9 yıl önce Şikayet Et
    gurbetci. evet her dusunceden insanlar cikti bizim neden 28 subat madurlari hic bir suclari olmadigi halde yatiyorlar cifte standart olamamali insanlar 28 sunbat doneminde simdi beni alacaklar simdi diye hic bir sucu gunahi olmayan insanlar acaba ne niyetleri vardi su cok konusulan taksimleri gezi parklarini dolduran gezi zekalilar kadardami hakkimiz yok onlara dusunce ozgurlugu varda yoksa anadolu insaninin hakki yok degilmi
    Cevapla
  • cesur malatyalı 9 yıl önce Şikayet Et
    yok olmaz bu islami düşünür. ona AYM bakmaz ......adalettin bir kadın adı olduğunu bimeyeniniz var mı ki.
    Cevapla
  • cafer mutlu 9 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyedeko adalet sistemi..... Turkiyenin trafigi gibi berbat.
    Cevapla
  • İSLAMOĞLU 9 yıl önce Şikayet Et
    YETER ARTIK. bu ülkede zulmeden zalimlere bile arka çıkan,suçsuz muamelesi yapanlar neden suçunun ne olduğu bile belli olmayan bu mazluma yapılanları görmezden geliyorlar.
    Cevapla
  • Ruhi Kara 9 yıl önce Şikayet Et
    ŞU BİR GERÇEK Kİ. Türkiyede ki adalet sistemi hiç güven vermiyor. Sırf bu tahliyeler ya da tutuklu kalanlar için konuşmuyorum. Cinayet, darp, hırsızlık, silah ve uyuşturucu kaçakçılığı vsvs.. Yazık bu millete
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye ve Almanya'dan İsrail'e uyarı niteliğinde açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Emiri'ni karşıladı