Yargıtay’dan PAK’a “Kürtçe” uyarısı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Kürdistan Özgürlük Partisi’ne “değişiklik” uyarısında bulundu.

Yargıtay’dan PAK’a “Kürtçe” uyarısı
Yargıtay’dan PAK’a “Kürtçe” uyarısı
GİRİŞ 09.03.2015 16:05 GÜNCELLEME 09.03.2015 16:05
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Kürdistan Özgürlük Partisi’ne (PAK) tüzük, program ve isminde Kürtçe kullandığı ve Kürtlerin devlet olma hakkını savunduğu gerekçesiyle “değişiklik” uyarısında bulundu.

BÖLÜCÜ SÖYLEMLER BAŞSAVCILIĞI HAREKETE GEÇİRDİ

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, PAK’a “değişiklik” uyarasında bulundu. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil tarafından parti genel merkezine gönderilen uyarı metninde, PAK’ın isminin Türkçe olmadığı, tüzük ve programında Kürtçe’ye yer verdiği belirtilerek, partinin bu tavrı ile belirli bir azınlığı öne çıkardığı kaydedildi. PAK’ın programında yer alan “Kürtlerin devlet olma hakkı vardır” ifadesinin de hem Anayasa’ya, hem de Siyasi Partiler Kanunu’na aykırı olduğunu bildirilen uyarı metninde, değişikliklerin yapılması için 30 gün süre verildi.

"HERHANGİ BİR DEĞİŞİKLİK YAPMAYACAĞIZ"

İHA’ya konuşan PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nca kendilerine gönderilen yazıda, parti isminin, programını ve taleplerinin Siyasi Partiler Kanunu ile Anayasa’ya aykırı olduğunun belirtildiğine dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"30 günlük süre içerisinde bunların değiştirilmesi ve dava açılacağı yönünde uyarı yaptılar. Bu konuda çalışmamızı yapıyoruz. Bu yaklaşım çözüm süreci adı altında geliştirilen sürecin çok dışında. Başbakan Ahmet Davutoğlu dün partilerin kapatılmasına kesinlikle karşı olduklarını söylemişti. Bu ihtar karşısında hükümetin alacağı tutum hükümetin gerçekten de örgütlenme özgürlüğü konusundaki samimiyetinin turnusol kağıdı olacaktır. Biz düşünce özgürlüğü gereği bu adımı attık. Bunu savunacağız ve herhangi bir değişiklik yapmayacağız. Kanunlar değişmelidir. Özellikle şiddete başvurmayan partilerin özgürce örgütlenebilmelerinin önü açılmalıdır."

YORUMLAR 3
  • Selahaddini Eyübi 9 yıl önce Şikayet Et
    Zaza Bilo ismini kullanan devsirmeye : Kuzey Irak dedigin Güney Kürdistan da diger Gruplarin sesi tabiki cikmaz cünkü orada Resmi dil Kürdce, Arapca ve en son birde Türkce de eklendi...
    Cevapla
  • serhat 9 yıl önce Şikayet Et
    Kürtlere Tahammülsüzlük .Şiddete başvurmadığı takdirde her görüş serbesttir.
    Cevapla
  • Zaza Bilo Elazig 9 yıl önce Şikayet Et
    Yok yaaa,Kuzey Irak da diger gruplarin sesi cikiyormu!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak