AK Parti aday listesi Davutoğlu'nun önünde

AK Parti Seçim Üst Komisyonu 6 bin kişilik aday adayı arasından 550 kişilik asıl, 150 kişilik de yedek milletvekili aday listesini belirledi

AK Parti aday listesi Davutoğlu'nun önünde
AK Parti aday listesi Davutoğlu'nun önünde
GİRİŞ 27.03.2015 08:13 GÜNCELLEME 27.03.2015 17:37
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Komisyon listeyi şekillendirirken, raporlar, mülakatlar, komisyon ve STK görüşleri gibi 9 kriteri gözönünde bulundurdu. Kesin liste konusunda son sözü AK Parti Genel Başkanı sıfatıyla Başbakan Ahmet Davutoğlu söyleyecek.

7 Nisan'da Yüksek Seçim Kurulu'na adaylarını bildirecek olan partiler son bir haftaya bu telaşla girerken, en fazla aday adayı başvurusu alan AK Parti'de sürecin sonuna gelindi. 6 bin 223 aday adayı hakkındaki temayül yoklaması, mülakat, alt komisyon çalışmaları tamamlandıktan sonra aday adayları ile ilgili değerlendirme raporu Seçim Üst Komisyonu'na sunuldu. Üst Komisyon da çalışmaları tamamlayarak 550 kişilik asıl, 150 kişilik de yedek milletvekili aday listesini belirledi. Kesin liste ise Genel Başkan sıfatıyla Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun onayıyla şekillenecek.

150 KİŞİLİK YEDEK LİSTE DE HAZIRLANDI

AK Parti Genel Başkan Yardımcılarının da aralarında bulunduğu Üst Komisyon, Başbakan Davutoğlu'nun onayı için 550 kişilik listenin yanında 150 kişilik bir de yedek liste hazırladı. Davutoğlu kurmaylarıyla bu listeleri değerlendirdikten sonra son kararı verecek. Davutoğlu'nun önümüzdeki hafta çalışma programını da ağırlıklı olarak Parti Genel Merkezine kaydırdı.

DAVUTOĞLU ADAYLARLA GÖRÜŞECEK

Başbakan Davutoğlu, genel başkan sıfatayla üst komisyonun sunduğu listede yer alan isimlerle tek tek görüşecek. Görüşmeler Parti Genel Merkezinde yapılacak ve baş başa olacak. İsmi üzerinde tereddüt ettiği adaylarla ilgili yedek listeyi devreye sokacak olan Davutoğlu son sözü söyleyecek. Üst Komisyonun belirlediği ve önümüzdeki günlerden itibaren Davutoğlu ile görüşmeye çağrılacak aday adaylarına gizlilik politikası uygulanacak. Yedek listeden de isimlerin çağrılırken, Parti'nin bazı isimleri de taktik gereği Genel Merkeze çağırarak görüşme yapacak.

ADAYLARI 12 KOMİSYON DEĞERLENDİRDİ

Üst Komisyon'un, 550 kişilik listeyi şekillendirirken dokuz kriteri göz önünde bulundurduğu öğrenildi. AK Parti, 6 bin 223 aday adayının başvurusu sonrası tüm teşkilatı kapsayan temayül yoklaması yaptı. Temayülden sonra aday adayları, 12 alt komisyonda mülakata alındı. Hazırlanan raporlar, Davutoğlu'nun masasındaki kriterlerden birisi. Aday adaylarıyla ilgili derlenen bilgiler sonrası 4 ara komisyon oluşturuldu ve raporlar haftasonu Üst Komisyona teslim edildi.

İşte 700 kişilik listeyi şekillendiren o kriterler:

- Teşkilatta yapılan temayül yoklamalarından çıkan sonuçlar.

- Adaylarla bire bir yapılan mülakatlarda oluşan izlenim.

- Alt Komisyon ve ardından ara komisyonun hazırladığı raporlar.

- Başbakan Davutoğlu'nun il ve belediye başkanlarıyla yaptığı değerlendirmeler.

- Kanaat önderleri ve STK'ların görüşleri.

- Partide daha önce vekillik yapan "akil" siyasetçilerin kendi illeriyle ilgili önerileri.

Bakan ve milletvekillerinin görüşleri.

- Kamuoyu araştırmalarından çıkan sonuçlar.

- Mevcut vekillerle ilgili Meclis performansları ve çalışmalarıyla ilgili karneler. (Yeni Şafak gazetesi)

YORUMLAR 42
  • esad 8 yıl önce Şikayet Et
    Osmaniye için artık dava adamlarının aday gösterilmesi gerekiyor. Aday gösterilmeyince başka partiye oy verenler değil. Kastal beyin açtığı yaraları saracak adaylar olmalı
    Cevapla
  • süllü 8 yıl önce Şikayet Et
    Osman Gökçek OLMASIN..! sağlam akp liyim ama Gökçek oyu düşürür demedi demeyin
    Cevapla
  • Kişi 2 8 yıl önce Şikayet Et
    {İsrailoğullarının ileri gelenlerine göre iktidar, servet ve sermaye sahiplerinin olmalıdır. Halbuki bu fikir, toplum menfaatine ve adalete aykırıdır. Doğru olan iktidara zenginlerin değil, ehil olan kimselerin gelmesidir. Kişinin ehliyetini, onun manevi gücü, bilgisi ve görgüsü ile beden kuvveti ve cesareti temsil eder.} Mealli Kuran - 39
    Cevapla
  • Kişi 1 8 yıl önce Şikayet Et
    247 - Peygamberleri onlara: Bilin ki Allah, Tâlût'u size hükümdar olarak gönderdi, dedi. Bunun üzerine: Biz, hükümdarlığa daha lâyık olduğumuz halde, kendisine servet ve zenginlik yönünden geniş imkânlar verilmemişken o bize nasıl hükümdar olur? dediler. "Allah sizin üzerinize onu seçti, ilimde ve bedende ona üstünlük verdi. Allah mülkünü dilediğine verir. Allah her şeyi ihata eden ve her şeyi bilendir" dedi.
    Cevapla
  • çarşaf liste 8 yıl önce Şikayet Et
    Listeyi kim hazırladı acaba.yada imzalayacak kişiye kaç kontenjan verildi.bence bu önemli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'nin İBB adayı Kavuncu CHP-DEM ittifakına değindi ve asıl amaçlarını açıkladı...
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?