AK Parti ile MHP arasında müthiş gelişme

MHP'nin Meclis başkanlığı seçimindeki tavrı sonrasında kulislerde de bakanlık paylaşımında ilerleme sağlandığı iddiaları dolaşmaya başladı.

AK Parti ile MHP arasında müthiş gelişme
AK Parti ile MHP arasında müthiş gelişme
GİRİŞ 02.07.2015 10:15 GÜNCELLEME 02.07.2015 17:55
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Meclis’in 26’ncı başkanı, AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz oldu. 7 Haziran sonrasında ilk işbirliği testine giren üç muhalefet partisinden MHP’nin ayrışması sonucunda yarışı AK Parti kazandı.

İktidar, kendi grubunun 258 oyuyla, devlet protokolünde 2 numaralı makamı muhalefete bırakmadı. Meclis Başkanlığı seçimleri koalisyon ortaklığı konusunda belirgin bir mesaj vermezken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tavrı, “AK Parti’ye dolaylı destek, koalisyon kapısını araladı” diye yorumlandı.

AK PARTİ - MHP SEÇENEĞİ HALA MASADA

Genel Kurul’da alınan sonuç ve kulislere yansıyan hava, düne kadar ağırlıkla “AK Parti-CHP” olarak ifade edilen koalisyon senaryolarında “AK Parti-MHP” seçeneğinin hâlâ masada olduğunu gözler önüne serdi.

KAPIYI AÇIK BIRAKTI

Bir yandan CHP’ye, Ak Parti ile koalisyon yapmayı öneren Bahçeli’nin diğer yandan da “bir uzlaşmanın kapısını aralık tuttuğu” yorumları yapıldı.

''İLERLEME SAĞLANDI'' İDDİASI

MHP kurmaylarından bunu doğrulayan bir mesaj alınmazken, AK Parti kulislerinde MHP ile bir hükümet ortaklığının hâlâ ihtimal olduğu, resmi olmayan görüşmelerde bakanlık paylaşımı ve ilkelerde ilerleme sağlandığı iddia edildi.

Bahçeli’nin dün grup toplantısındaki, “Eğer tüm alternatifler tüketilir ve istikrarsızlık baş gösterirse, Türkiye’yi Allah’ın izniyle namerde muhtaç etmeyiz, sorumluluktan kaçmayız” sözleri de olası bir ön uzlaşma işareti olarak yorumlandı.

YORUMLAR 55
  • Hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Hepinizde bir partinizsnz değişen. Bir şey yok. Onan ekmenin peşin de uc kuruş kZanma k icin vatantSa oluyor kuracKsanz kurun ?
    Cevapla
  • Reis 8 yıl önce Şikayet Et
    Türk milletinin bekası için Akp Mhp koalisyonu gerekir.mhp vaatlerini yerine getirirse hdp biter.chp oy kaybeder
    Cevapla
  • CEM 8 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar da müthiş! !!!!! mhp zihniyetinden nefret ediyorum. Erken seçim şart.
    Cevapla
  • akilal 8 yıl önce Şikayet Et
    yine de sağ sağdır. sağ olsun çamurdan olsun. MHP son yıllarda aslına dönüyor.eğer chp nin yanında yer alsaydı bitmişti. solun değirmen taşı yalan rüzgarında un değil MHP yi öğütürdü.
    Cevapla
  • Kenan 8 yıl önce Şikayet Et
    Bahceli sen devletini seven dusunen bir adamsin ve ak parti ile.koalisyona girmelisin. Ak parti de cozum surecinde diretmemeli bunca ihanete ugramisken
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü