PKK'dan Kışanak'a ölüm tehdidi

Kışanak, Sur'da PKK’lılara gidip, 'Halk destek vermiyor, vazgeçin' dedi. Teröristler, Kışanak’ı 6 saat bodrumda tutup ölümle tehdit etti.

PKK'dan Kışanak'a ölüm tehdidi
PKK'dan Kışanak'a ölüm tehdidi
GİRİŞ 16.02.2016 03:37 GÜNCELLEME 16.02.2016 08:39
Bu Habere 91 Yorum Yapılmış

Kemal Gümüş'ün haberi

Sözde öz yönetim ilan eden PKK’nın talimatı, HDP ve DBP'li belediyelerin desteğiyle Diyarbakır’ın Sur, Şırnak’ın Silopi ve Cizre ilçelerinde çukur kazarak, barikat kuran teröristlere halkın destek vermemesi, örgüte büyük bir darbe vurdu. Çukur siyaseti hezimete dönüşen HDP ve DBP'liler, PKK'lı teröristleri kurtarmanın derdine düştü.

Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK) isteğiyle Sur’a giderek artık köşeye sıkışan teröristlerle görüşen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, ''Halk bize destek vermiyor. Kaybettik. Artık vazgeçin, boşuna ölmeyin'' dedi. Ancak beklemediği bir tepkiyle karşılaştı.

6 SAAT TUTULDU

Kandil'den, ''Çekilmenizi isteyen olursa vurun'' talimatı alan teröristler Kışanak'ı, görüştükleri bodrumda yaklaşık 6 saat rehin tuttu. Ölümle de tehdit edilen Kışanak, PKK'nın dağ kadrosundan gelen teröristlerle tartışarak Sur'dan ayrıldı.

Teröristler Kışanak'a ''Belediye başkanları olarak siz halkı ikna edin. Bize destek olmak için sokağa çıksınlar'' mesajı verdi. DTK Eş Başkanı Hatip Dicle’nin de benzer bir girişimde bulunduğu, ancak netice alamadığı öğrenildi.

 

KAYNAK: STAR GAZETESİ
YORUMLAR 91
  • eden bulur 8 yıl önce Şikayet Et
    kürt demek Saidi Nursi demek Allah'a inancı olanın ermeninin oyununa gelmemesi artık. bu memlekette bir parça ekmeği zehir ettiler. yeter.
    Cevapla
  • Fani 8 yıl önce Şikayet Et
    PYD ve PKK işbirliği yaparak HDP lilerden birine suikast yapıp bunu Hükümete yüklecektir. Dikkatli olalım. Böylece yandaş sayısını arttırmak için acitasyon yapacaktır. Böylece kendi katliamlarını örtbas ederek yandaş kazanma çabasındalardır sanırım.
    Cevapla
  • akıncı 8 yıl önce Şikayet Et
    it iti ısırmaz
    Cevapla
  • murat 8 yıl önce Şikayet Et
    Gebertselerdi keşke
    Cevapla
  • 5454 8 yıl önce Şikayet Et
    keşke geri göndermeselerdi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak