MHP: Devlet terörü yok edecek imkana sahip

MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, ''Devlet, Kürt kökenli vatandaşlarımızı kucaklayacak bin yıllık ortak bir birikime ve onun değerlerini istismar eden katilleri yok edecek imkanlara sahiptir'' dedi.

MHP: Devlet terörü yok edecek imkana sahip
MHP: Devlet terörü yok edecek imkana sahip
GİRİŞ 25.01.2013 14:26 GÜNCELLEME 25.01.2013 14:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yalçın, partisinin Gaziantep il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, İmralı görüşmeleri sonunda terörün sona ereceğini sananların aldanacağını savundu.

MHP'nin ''çözümün tam adresindeki parti'' olduğunu dile getiren Yalçın, ''Terör meselesinin MHP'siz halli mümkün değildir. İmralı teslimiyeti, Türk milletinin varlığına yönelen daha büyük bir kavga yaşanacağının işaretidir'' diye konuştu.

''Yılanla aynı çuvala girerseniz, yılanın sizi sokması kaçınılmazdır'' diyen Yalçın, hükümetin ''açılım'' düğmesiyle saatli bombayı patlattığını ileri sürdü.

''Terör örgütüyle masaya oturulmadığı taktirde mesele çözümsüzlüğe itilmiş olur'' görüşünü ''külliyen yalan'' olarak niteleyen Yalçın, şöyle konuştu:

''Devlet, Kürt kökenli vatandaşlarımızı kucaklayacak bin yıllık ortak bir birikime ve onun değerlerini istismar eden katilleri yok edecek imkanlara sahiptir. Devletin şefkat eli kadar şiddet eli de meşrudur. Ancak bu eli kullanan iradenin kim olduğu ve onu nasıl kullandığı önemlidir. Bunun dışında terör örgütüne verilecek en küçük taviz, Türk milletinin haklarını göz ardı eden çok tehlikeli ve maceracı bir kabul olacaktır.''

Paris'te 3 kadının öldürülmesi

Anadilde savunma hakkı konusunda da görüşleri sorulan Yalçın, şunları kaydetti:

''Dün resmi dilin değişmesini isteyen zihniyet, tepki görüp de bunu yapamayacağını anlayınca onun yerine, ana dilde eğitim hakkı veya ana dilde savunma hakkı gibi bir takım tali yöntemleri değerlendirmek suretiyle ana anlayışı yani dilde teknik anlayışı zedelemeye çalışıyor. Dün itibarıyla mesafe aldılar. Ana dilde savunma hakkı, yargı dilini Türkçe'nin dışına çıkarır. Bizim karşı olmamazın sebebi temelde budur.''

Yalçın, hükümetin Suriye politikasını da eleştirdi.

Basın toplantısına MHP Gaziantep Başkanı Mustafa Erzin, Gaziantep Ülkü Ocakları Başkanı Murat Güzel ile ilçe başkanları ve partililer de katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • hasangulten 11 yıl önce Şikayet Et
    doğruluk payı var. mesala paris te üç örgüt lideri kadının öldürülmesini ele alalım,bu ölüm emri ve uygulamasından öcalan ın haberi varmı,göründüğü kadarıyla ne öcalan ın ,nede birçok pkk üst düzey yöneticisin haberi var. peki bunun manası ne,bu demek oluyorki,pkk ya tek bir örgüt değil,birkaç örgütün birleşmesyle oluşmuş bir törör topluluğu,yada pkk nın yöneticeri arasında fikir görüşleri var. yani pkk nın içinde bazı üst düzey yöneticiler öcalan a baımlı değil,kendi başlarına buyruk. bu durumda öcalanla anlaşma olsa bile,öcalan ı dinleyemeyen bazı pkk liderleri örgütü yeniden düzenler ve toplarsa ne olacak. ne mi olacak,bu sefer karşımıza öcalan değil de,başka bir öcalan ,yani başka bir pkk lideri çıkacak.bu olasılık düşünüldü mü.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı