''En-el Hak'' alıcısını arıyor

Erol Akyavaş’ın dev boyutlardaki tablosu 1.2 milyon TL açılış fiyatıyla satışa sunuluyor

''En-el Hak'' alıcısını arıyor
''En-el Hak'' alıcısını arıyor
GİRİŞ 13.03.2012 10:51 GÜNCELLEME 13.03.2012 10:51

Antik AŞnin Çağdaş Eserler müzayedesi 25 Mart günü İstanbul Swissotelde yapılacak. Müzayedede çağdaş Türk sanatının önde gelen ressamlarından Erol Akyavaşın En-el Hak adlı tablosu 1.2 milyon TL açılış fiyatıyla satışa sunuluyor. 190x350 cm boyutlarındaki tuval üstüne yağlıboya tablonun İslam düşünürü Hallacı Mansurun tasavvuf inancını yansıttığı belirtiliyor. Akyavaşın yapıtı, 1987’de Harbiye Askeri Müzede düzenlenen Türkiyenin Çağdaş Başyapıtları sergisinde yer almıştı.

Müzayedede Türk modern sanatının ünlü adlarından Orhan Peker, Abidin Dino ve Avni Arbaşa ait daha önce görülmemiş yapıtlar da yer alacak. Orhan Pekerin Ayçiçeği Tarlası konulu yapıtı 350 bin TL açılış fiyatı ile sunulacak. Abidin Dinonun 1940 ve 1950 tarihli yapıtları, Avni Arbaşın Paris döneminden tabloları ile Burhan Uygurun aile koleksiyonundan yapıtlarına da müzayedede yer verilecek.

Antik AŞnin Çağdaş Eserler müzayedesinde Paris ekolü Türk sanatçılarına ait çok özel bir seçki de alıcıların beğenisine sunuluyor. Mübin Orhon, Nejad Melih Devrim, Fahrelnisa Zeid imzalı tabloların yanı sıra, Burhan Doğançay, Ali Çelebi, Asım İşler, Cevat Dereli, Oya Zaim Katoğlu, Turgut Zaim, Ferruh Başağa, Mehmet Güleryüz, Adnan Çoker, Abdurrahman Öztoprak, Ömer Uluç, Komet, Ahmet Oran, Şadan Bezeyiş, Mustafa Ata, Özdemir Altan, Alaettin Aksoy, Ergin İnan, Neşe Erdok, Nuri İyem gibi çağdaş Türk sanatının usta adlarının yapıtları da alıcılarını arayacak.

Müzayedede ayrıca Meriç Hızal, Seyhun Topuz, Kuzgun Acar gibi önde gelen heykel sanatçılarımızın işleri yer alırken, ünlü Fransız sanatçı Laurance Jenkellin dünyada büyük ses getiren Bonbon heykelleri ilk kez Türkiyede bir müzayedede satışa sunuluyor. Müzayedede yer alan uluslararası sanatçılar arasında Julian Opie, Tom Wesselmann, Fernand Léger, Arman, Takashi Murakami de bulunuyor.

Olgaç Artam tarafından yönetilecek olan 271. müzayededeki yapıtlar, 16-24 Mart 2012 tarihleri arasında Antik Palaceta görülebilecek.

(Cumhuriyet)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak