Aydın Doğan’ın Kürt Kuşağı ile ne ilgisi var!

Türkiye'nin güneyinde PYD-IŞİD çatışması yaşanırken arka planda neler yaşanıyor, Aydın Doğan bu senaryonun neresinde duruyor?

Aydın Doğan’ın Kürt Kuşağı ile ne ilgisi var!
Aydın Doğan’ın Kürt Kuşağı ile ne ilgisi var!
GİRİŞ 24.06.2015 12:33 GÜNCELLEME 25.06.2015 08:08
Bu Habere 98 Yorum Yapılmış

Bu sorunun cevabını Yeni Şafak genel yayın yönetmeni İbrahim Karagül bugün köşesinde yaptığı bir analizle cevap veriyor..

'Aydın Doğan’ın Kürt Kuşağı ile ne ilgisi var!' diye soran Karagül, sınırımızda cereyan eden olayların tümünün Türkiye'ye karşı kurulduğunu ve IŞİD kamuflajıyla Türkiye'nin oyuna getirildiğini yazdı.

7 Haziran öncesi ve sonrası Türkiye karşıtı politik dizayna girişenlerin, ince ve detaylı çalışmaları 'Aydın Doğan medyası tarafından servis ediliyor' diyen Karagül 'Selahattin Demirtaş'ı yıldızlaştırma projesi ile bugün PYD üzerinden biçimlendirilen güvenlik kuşağı aynı projenin parçaları' dedi.

Türkiye'nin bu oyuna acilen müdahele etmesi gerektiğini de söyleyen Karagül, 'Türkiye güneyimizde şekillenen tampon bölgeye acilen müdahale etmelidir. IŞİD'le gözlerimizi kör edip PYD üzerinden bizi kuşatanların bir adım sonrası Türkiye'yi Suriyeleştirmektir!' diye yazdı.

İşte Karagül'ün bugünkü yazısından öne çıkan bölümler;

Şu işe bakın: PKK'nın Suriye kolu PYD, Kuzey Suriye'de tam bir etnik arındırma yapıyor. Demografiyi değiştiriyor. Köyleri yakıyor, kasabaları, şehirleri boşaltıyor. Bir anlamda tehcir, bir anlamda etnik temizlik uyguluyor. Arapları ve TürkmenleriTürkiye'ye sürüyor, bölgeyi insansızlaştırıp kontrol altına alıyor.

ABD'nin etnik temizlik operasyonunun tam da arkasındaki güç olduğu belirginleşiyor. IŞİD'i bahane ederek aylardır Suriye'yi bombalayan ABD'nin aslında bu örgütle mücadele etmediğini, yeni bir etnik harita şekillendirdiğini öğreniyoruz.

ISİD'le mücadele değil, PYD'yi koruma harekatı

PYD'ye yol açmak için saldırılar yaptığını, ona yönelen tehditleri ortadan kaldırdığını, K. Irak'tan Akdeniz'e uzanan bölgeyi bir güvenlik kuşağına dönüştürdüğünü, bu kuşaktaki Arap ve Türkmen nüfusu sürmeye çalıştığını, bunu yaparken de Kürt milliyetçiliğini tahrik ettiğini, güneyimizde tam bir Kürt kuşağı şekillendirdiğini görüyoruz.

Bugüne kadar bin 774 saldırı yapan ABD ve koalisyon uçakları, bu saldırıların bin 2 yüzünü PYD'yi korumak için yapmış. Çünkü bu saldırılar PYD-IŞİD çatışmalarının olduğu bölgeye yapılmış.

Hepimizi oyuna getirdiler

Bir de bakıyoruz ki, bütün oyunlar Türkiye'ye karşı kurulmuş.

7 Haziran seçimleri öncesi içeride ince bir politik dizayna girişenler, hemen çevremizde de oldukça ince, detaylı bir çalışma yapmışlar. Her iki çalışmanın da Türkiye'ye Aydın Doğan medyası üzerinden servis edildiğini görüyoruz.

İşte PYD üzerinden yürütülen o “kuşak” için daha o zamanlar çalışıyorlarmış.

Hepimizi uyutmuşlar. Hepimizi oyuna getirmişler. İçerideki Doğan Grubu'na ait yayın organları, HDP çevreleri aylardır bu temayı işleyerek bizleri oyuna getirmişler. Neredeyse Türkiye'yi IŞİD'e karşı cepheye süreceklerdi. Ama arka planda PKK için kamuoyu yapıyorlarmış, PYD'nin önünü açıyorlarmış,ABD'nin planladığı etnik temizliğe ve Türkiye karşıtı tampon bölgeyehazırlık yapıyorlarmış.

Doğan Grubu bu projenin neresinde?

O medya grubunun Selahattin Demirtaş'ı yıldızlaştırma projesi ile bugün PYD üzerinden biçimlendirilen güvenlik kuşağı aynı projenin parçaları. Tel Abyad'ın boşaltılması, PYD'ye teslim edilmesi, oradan kaçanların Türkiye sınırına yığılması ve ardından yine aynı grubun yayın organlarında başlatılan “bunları içeri alın” yaygaralarını hatırlayın.

Bu da oyunun parçasıymış. Daha önce “Suriyeliler geri gitsin” diyenler, “bunları niye ülkeye alıyorsunuz” diye AK Parti'ye yüklenenler, bölge PYD için boşaltılırken birden insan sever oldular.

ABD bölgeyi boşaltıyor, PYD'ye teslim ediyor, bölgede tam bir etnik arındırma yapılıyor, kaçanlar ya da sürgün edilenler Türkiye sınırına yönlendiriliyor, ardından bunları alın diye Türkiye'ye baskı yapılıyor.

Türkiye karşıtı cephe projesinin
 angaryasını bile bu ülkeye yüklüyorlar, maliyetini bize ödetiyorlar. Bu nasıl bir kurnazlık, nasıl bir sahtekarlık!

Çirkin bir oyun oynuyorlar. Bunun anlaşılmayacağını sanıyorlar.Bunları ifşa etmeyeceğimizi düşünüyorlar. Bunlara karşı çıkmayacağımızı, kamuoyunu harekete geçirmeyeceğimizi mi sanıyorlar?

Bir kez daha terör üzerinden hizaya çekilme, terbiye edilme,kontrol altına alınma, cezalandırılma ile karşı karşıyayız. Irak işgali ile başlayan bölgesel çözülme bugün PYD, IŞİD, İran yanlısı örgütlerüzerinden Suriye topraklarının dışına taşırılıyor. Lübnan'a, Türkiye'ye, İran'a, Ürdün'e bulaştırılıyor.

Türkiye müdahale etmeli

Yakında Basra Körfezi hareketlenecek. Türkiye, bu dönemde içeridezayıf bir siyasi iradeye mahkum olursa çok ağır bedeller ödeyecek. Bunun için güçlü bir hükümetin kurulması lazım. Aksi takdirde Suriye'deki savaş evlerimize sıçrayacak, Türkiye içine taşınacak. İçeride zayıf hükümetler dönemini başlatmak isteyenlere çok dikkat edin. Kendilerini gizleyecek halleri kalmadı. İşte onlar,Türkiye'yi parçalamaya dönük sistematik çalışmanın tam merkezinde yer alıyorlar.
Birkaç yıl sonra önümüze konacak yeni harita için öncü kol görevi yürütüyorlar.

Tekrar ediyorum, Türkiye güneyimizde şekillenen tampon bölgeye acilen müdahale etmelidir. IŞİD'le gözlerimizi kör edip PYD üzerinden bizi kuşatanların bir adım sonrası Türkiye'yi Suriyeleştirmektir!

YORUMLAR 98
  • vicdan 8 yıl önce Şikayet Et
    senaryonun taaa göbeğinde hain...
    Cevapla
  • hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    çok yanlış yaptık çözüm süreci adı altında güçlendirdiler kontrolsüz oldular yarın çözüm süreci bozulsa tahmin edebilirim ki çok gelişmiş silahları olacaktır sorumluları kimse ALLAH kahretsin onları
    Cevapla
  • kemal t 8 yıl önce Şikayet Et
    pyd adlı örgüt işiddende beter hepsi aynı ve oyunun parçası etnik temizlik yaparak kuzeyde koridor açıp israil ile abd ye uşak bir devlet kurmak ve enerjiyi almak.aptal kürtlerde buna alet olacak.çok yazık.din kardeşlerini öldürenler eziyet çektirenler cehennemlikti.Allah kuyu kazanların kuyusunu kazacaktır.
    Cevapla
  • halkta biri 8 yıl önce Şikayet Et
    allahtan korkun binlerce insana bu adam iş veriyor..nasıl insanları zan altında bırakıyorsunuz
    Cevapla
  • nesin 8 yıl önce Şikayet Et
    sen neyin nesisin... bu adamın ne yaptıklarını bilmeyen mi kaldı... sizin için paralelle aynı saftaysa gerisi sorun değil değil mi!...
    Cevapla
  • rcevahir 8 yıl önce Şikayet Et
    ya rab ,şer güçleri aklına başına getir iman ver gelmez ise kahr perişan et ekonomik olarak çöksünler inşaallah..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...