EKŞİ'NİN TOSUNLARI

Giriş: 17 Kasım 2011 12:40 4,811 Okunma Güncelleme: 17 Kasım 2011 12:40 1 Yorum

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu, kendisiyle ilgili bir yazının kaldırılmasını istediği Ekşi Sözlük'ten olumsuz cevap alınca 'Ekşi Sözlük'ün 'tosunları' başlığıyla bir yazı yazdı.

Eyüboğlu bugünkü yazısında Ekşi Sözlük'ü eleştirdi. İşte Eyüboğlu'nu sinirlendiren o konu...

Ekşi Sözlük 'tosun'ları

Ali Kocatepe’nin keyifle okuduğum anı kitabından bana göre ilginç olanları paylaştım siz değerli okurlarla. Önceki gün baktım, ‘ahmetfirat’ rumuzuyla biri, ekşi sözlük’te hakkımda şöyle bir şey yazdı: “ali kocatepe anılarından yanlış fıkra aktaran gazeteci, pardon aktarmacı.” Topu topu bir cümle, ama yalan da var içinde, iftira da, hakaret de. Ali Kocatepe’nin kitabı ortada. Alın bakın yazdıklarımda en küçük bir saptırma var mı? O nedenle beni okuduğunu anlamamak ve yanlış aktarmakla itham eden iftiracının yazdığı doğru değil diye bir email attım Ekşi Sözlük’e. Gelen yanıta bakar mısınız? “Sayın Başvuru Sahibi, ekşi sözlük’te yer alan yazıların silinmesi ancak Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına aykırılık teşkil eden ve/veya maddi/manevi tazminata sebep olabilecek içerik bulunması halinde mümkün olmaktadır. Şikayetinize konu yazı/yazılar hukuk danışmanlarımızca incelenmiş ve yazılarda suç ve/veya tazminat sebebi olmadığı kanısına varılmıştır. Bu nedenle, yazarların kendi yazıları üzerindeki silme ve değişiklik yapma hakkı saklı olmakla birlikte, şikayetinize konu yazıların moderasyon tarafından silinmesi maalesef söz konusu değildir. Yapılan tespitte hukuki yanlışlık bulunduğunu düşünüyorsanız gerekçenizle birlikte itirazda bulunabilirsiniz.”

Hakaret özgürlüğü bu!

İşte ‘Ekşi Sözlük’çülerin ‘özgürlük’ anlayışı. ‘Eksi Sözlük yazarları’; yalan, yanlış bir yığın şey yazsın insanlar hakkında. İftira ve hakarete uğrayanlardan, “Doğru değil bu, düzeltin bunu” diye itiraz gelince verdiğiniz yanıt; “Buyrun mahkemeye.” Çünkü biliyorsunuz ki adalet hep geç tecelli ediyor bu ülkede. Bir de utanmadan, sıkılmadan ‘saygı’dan söz ediyorsunuz. ‘Saygı’ kelimesini ağzınıza alabilmeniz için, öncelikle yapmanız gereken şudur: Sitenizde yorum yazanları, tuvalet duvarlarına ismini vermeden her türlü yazı yazan ‘tosun’luktan kurtaracaksınız önce. Gerçek kimlikleriyle yapsınlar o yorumları da görelim o ‘tosun’ları. ‘Takma isim’lerin arkasına gizlenmek yok öyle. Ha, o yürek de yoksa hiçbirinizde, o zaman ‘cevap hakkı’na saygınız olacak. Onu da yapmazsanız, o zaman bu tür yazılara katlanacaksınız. Ekşi Sözlük yazarları ha bire hakkımda abuk-sabuk, yalan yanlış, iftira dolu yorumlar yapacak, benim elim armut toplayacak öyle mi? Yazımı beğenmediniz mi? Şimdi aynı tavsiyeyi ben yapıyorum size: “Gerekçenizle birlikte itirazda bulunabilirsiniz.”

Ali Eyüboğlu/Milliyet

 

Ali Eyüboğlu'nun bu yazısının ardından Ekşi Sözlük'te ali eyüboğlu başlığı altında çok sayıda eleştiri yapıldı.

İşte onlardan biri:

Gerçekten epey alıngan bir abimizmiş. Bir gazetecilik mezunu olarak kendisine bir şeyi eleştirmeden önce araştırmasını öneriyorum.

Şu davranışın sebebi nedir diye sorarsanız benim fikrim; abimiz girmiş ekşi'ye, aratmış kendi adını, bakmış ki girilen entry sayısı tatminkar değil, "şunlara bir bulaşayım da namım yürüsün" mentalitesiyle bir köşe yazısı yazmıştır.

İmza: meslektaş tosun.





  • BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR

    YORUM YAZ
  • Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: ip adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle pa ylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım
  • Yazı Yorum

    ekşimiş sözlük 18 Kasım 2011 11:19

    acun ılıcalı boşuna demiyordu onlar için, kalvye delikanlıları diye... ekşicilere yarım bardak gösterseniz ve boş mu dolu mu diye sorsanız bardağın şeklinin ne kadar sıradan bir tasarım olduğunu söylerler...

    + Bu Yorumu Beğen Yorumun Devamı
  • BIST100: 91.191 %1.14
  • ALTIN: 81.648 %0.62
  • DOLAR: 1.8495 %0.16
  • EURO: 2.3775 %0.17

NAMAZ VAKİTLERİ

İmsak Güneş Öğle İkindi Akşam Yatsı
03:43 05:33 13:07 17:03 20:28 22:09

EN ÇOK OKUNAN

EN ÇOK YORUMLANAN

  • Yazdır
  • Yazılım: TE Bilişim
  • Tasarım: Sanatkar Creative
  • Sistem: NETCEN Teknoloji
Nokta Elektronik Medya Ltd. Şti. Copyright © 2003-2013 Kullanım Şartları Yayın İlkeleri Reklam Künye İletişim