Mersin'de kaçak içki ve sigara operasyonu

Mersin'in Erdemli ilçesinde polisin düzenlediği operasyonda 13 bin 568 paket kaçak sigara, 72 şişe kaçak viski ve 83 şişe kaçak rakı ele geçirildi.

Mersin'de kaçak içki ve sigara operasyonu
Mersin'de kaçak içki ve sigara operasyonu
GİRİŞ 13.03.2013 16:36 GÜNCELLEME 13.03.2013 16:36

Edinilen bilgiye göre, polisin ilçe merkezinde 3 şüpheli şahsın araç ve depolarında yaptığı aramalarda yurda kaçak yollarla sokulan 13 bin 568 paket kaçak sigara, 72 şişe kaçak viski ve 83 şişe kaçak rakı ele geçirildi. Gözaltına alınan şahıslar, Erdemli Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamanın ardından adliyeye sevk edildi.

İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Dağı, “Ülkeye kaçak yollardan sokulan sigara ve alkol ürünlerinin birçok zararı bulunmakta. Yasal yollardan üretilen sigara ve alkolün bile insan sağlığını ne kadar tehdit ettiği ortadayken hangi maddelerden ve kimler tarafından üretildiği belli olmayan sigara ve alkolün insan sağlığına ne kadar zararları olduğunun düşünülmesi gerekir.

Ayrıca Türkiye ekonomisinin milyarlarca tutarında vergi kaybı zararına uğratıldığını, terör örgütlerinin de finans kaynağının büyük kısmını yurda kaçak yollardan giren ürünlerden sağladığının unutulmaması gerekir. Erdemli İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak diğer tüm suçlarda olduğu gibi kaçakçılık olaylarında da mücadelelerinin kararlılıkla devam edeceğini bildirmek isterim” şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!