Soygun girişiminde 2 polis tutuklandı

Antalya'nın Korkuteli-Elmalı karayolunda hurda altın yüklü araca kaleşnikofla düzenlenen soygun girişimiyle ilgili, 2 polis tutuklandı.

Soygun girişiminde 2 polis tutuklandı
Soygun girişiminde 2 polis tutuklandı
GİRİŞ 19.09.2013 16:28 GÜNCELLEME 19.09.2013 16:28

Edinilen bilgiye göre, 10 gün önce akşam saatlerinde Kumluca ve Elmalı ilçelerindeki müşterilerine hurda altın toplayan M.Ç. ve çalışanları O.K., M.U. ve T.U.'nun bulunduğu aracın önü, Elmalı Korkuteli karayolu Beyicik mevkiinde bir otomobil tarafından kesilmişti. İçinde 5 kilo hurda altın bulunan araca, otomobilin arka bagajından Kaleşnikof silahla ateş edilmiş, araçta bulunanlar da tabanca ile ateş açarak karşılık vermişti. Çıkan çatışmada hurda altınların bulunduğu araçta M.Ç., O.K., M.U ve T.U yaralanarak Korkuteli Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Silahlı soyguncular ise ateş açılmasının ardından olay yerinden kaçmıştı. Olayla ilgili çalışma başlatan jandarma ekipleri, soygun girişimini polis memurları Ö.A. (37), H.T. (36) ve i.G. (27) olduklarını belirledi. Ekipler, geçtiğiz cumartesi günü polis memuru İ.G. ile olayda kullanılan aracın sahibi D.T. gözaltına almıştı. Korkuteli Adliyesine sevk edilen polis memuru İ.G ve silahlı soygun için kullanılan aracın sahibi D.T, sorgularının ardından serbest bırakılmıştı. Firari zanlılarından polis memuru H.T ise Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanmıştı. Korkuteli adliyesine sevk edilen H.T'de 6 saat süren sorgunun ardından serbest bırakılmıştı.

SAVCI İTİRAZ ETTİ

Silahlı soygun girişimini soruşturan Korkuteli Cumhuriyet savcısı Eda Kadıoğlu, nöbetçi mahkemelerin kararlarına itiraz ederek, polis memurlarının tekrar gözaltına alınmasını istedi. Savcılığın talimatıyla, Elmalı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından dün tekrar gözaltına alınan H.T. ve İ.G. Antalya Adliyesine sevk edildi. Nöbetçi mahkemece tutuklanan polis memurları cezaevine gönderilirken, Ö.A. yakalama çalışmaları devam ediyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi