Kart kopyalayarak dolandıran 2 Bulgar yakalandı

Değişik ülkelerde, ATM'lere 'papağan' adı verilen düzeneği yerleştirip, kart bilgilerini kopyaladıkları kişileri dolandırdıkları ileri sürülen çetenin Bulgaristan vatandaşı iki üyesi Muğla'nın Marmaris İlçesinde yakalandı.

Kart kopyalayarak dolandıran 2 Bulgar yakalandı
Kart kopyalayarak dolandıran 2 Bulgar yakalandı
GİRİŞ 20.09.2013 14:26 GÜNCELLEME 20.09.2013 14:26

Son bir aydır kredi kartlarından bilgileri dışında para çekildiği yönündeki şikayetlerin artması üzerine Marmaris polisi harekete geçti. MOBESE kayıtlarını inceleyen polis, Bulgaristan'dan turistik amaçla karayolu üzerinden Marmaris'e gelen ve yaklaşık bir aydır 4 yıldızlı bir otelde konaklayan iki Bulgaristan vatandaşını takibe aldı. Muğla Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin de destek verdiği takip sonucu, iki Bulgar B.D. (29) ve I.M. (42) ATM'lere taktıkları aparatları sabah saatlerinde sökerken suç üstü yakalandı.

İNTERPOLE BİLGİ VERİLECEK

Emniyette ifadeleri alınan B.D. ve İ.M.'nin Bulgaristan'da da aynı suçtan sabıkalarının bulunduğu bildirildi. Değişik ülkelerde aynı yöntemle dolandırıcılık yaptıkları öğrenilen zanlıların, kopyaladıkları kartların bilgilerini Bulgaristan'a gönderdikleri tespit edildi. Uluslararası bir dolandırıcılık şebekesi şüphesiyle durum hakkında İnterpol'e bilgi verileceği kaydedildi. İki şüpheli, polisteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.

ŞİFRE GİRİLİRKEN KAMERA KAYDI ALMIŞLAR

Marmaris İlçe Emniyet Müdürü Yardımcısı Murat Cihan, zanlıların Marmaris'te kaç kişiyi ne kadar dolandırdıklarının tespiti için de çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Şüpheliler, düzenekleri ustaca hazırlamışlar. Kart bilgisinin yanı sıra bankamatiğe yapıştırdıkları aparatlarla şifre girerken kamera kaydı almışlar. Genelde sokaklardaki bankamatikleri tercih etmişler. Yapıştırdıkları aparatlarda iğne deliği büyüklüğünde kamera delikleri bulunuyor ve fark edilmesi neredeyse imkansızlaşıyor. Aparatları da bankamatiğe sonradan takıldığı belli olmayacak şekilde yerleştirmişler” dedi. Cihan, ATM'de işlem yapan kişileri, dolandırılmamaları için şifrelerini yazarken elleriyle kapatmalarını konusunda uyardı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez