18 ilde kaçak akaryakıt operasyonu: 55 gözaltı

Kırşehir merkezli 18 ilde yapılan operasyonda 300 milyon lira değerinde olduğu belirtilen kaçak akaryakıt ele geçirilirken, 55 kişi gözaltına alındı.

18 ilde kaçak akaryakıt operasyonu: 55 gözaltı
18 ilde kaçak akaryakıt operasyonu: 55 gözaltı
GİRİŞ 02.12.2013 10:13 GÜNCELLEME 02.12.2013 10:13

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü tarafından, yaklaşık bir yıl önce kent merkezindeki iki akaryakıt istasyonuna operasyon düzenlendi.

Operasyonda ele geçirilen 2 bin ton kaçak akaryakıta el konulurken, çok sayıda ilde kaçak akaryakıt satan bir şebekenin de varlığı tespit edildi.

Birçok şehirde yaklaşık bir yıl süren teknik ve fiziki takibin ardından KOM ekipleri, bu sabah Kırşehir merkezli olarak, İstanbul, İzmir, Sakarya, Diyarbakır, Balıkesir, Kayseri, Malatya, Niğde ve Aksaray başta olmak üzere 18 ilde bulunan adreslere eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

Gözaltına alınan 55 kişi Kırşehir'e getirildi. Emniyet Müdürlüğündeki sorgusu tamamlanan zanlılardan 30'u Adliyeye sevk edildi.

Operasyon devam ediyor

Akaryakıt kaçakçılığı yaptığı iddia edilen şebekenin, rafinerilerden aldığı uçak yakıtını madeni yağlarla karıştırıp, motorin olarak pazarladığı belirtildi.

Operasyon düzenlenen akaryakıt istasyonlarında piyasa değeri 300 milyon lirayı bulan 114 milyon litre kaçak akaryakıt ele geçirildiği ifade edildi.

Emniyet yetkilileri, operasyonun devam ettiğini belirterek, akaryakıt istasyonlarında gizli yakıt tanklarının bulunması için kazıların sürdüğünü, gözaltı sayısının da artabileceğini bildirdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!