Yanmış ceset işadamının oğlu çıktı

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde, parçalanarak yakılan kişinin 18 yaşındaki İbrahim Yerli olduğu öğrenildi. Olayda 2 kişi, gözaltına alındı.

Yanmış ceset işadamının oğlu çıktı
Yanmış ceset işadamının oğlu çıktı
GİRİŞ 24.02.2015 13:36 GÜNCELLEME 24.02.2015 15:17
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Alınan bilgiye göre, Bursa Cinayet Büro Amirliği ile Orhangazi Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kale bölgesinde parçalanmış bir erkek cesedi bulunmasıyla ilgili çalışmalarını geniş kapsamlı sürdürüyor.

Cesedin yaklaşık bir ay önce kaybolan 18 yaşındaki İbrahim Yerli'ye ait olduğu tahmin edilirken, onun kaybolduğu gün cep telefonundan babası Yılmaz Yerli'ye, "Çocuğunuz elimizde. 250 bin lira verin çocuğunuzu alın" diye mesaj atıldığı öğrenildi.

İbrahim Yerli'nin kaybolmasından sonra babasının ortak olduğu fırında ekmek dağıtım işinde çalışan Ömer D'nin (28) aracında kan izleri bulunduğu, bu kişinin Yerli kaybolduktan sonra bahaneler üreterek fırındaki işinden ayrıldığı iddia edildi.

Cesedin bulunmasının ardından polis ekipleri Ömer D. ile eşi Merve D'yi (26) Orhangazi'de gözaltına aldı. Zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.

Şüphelilerin evinde yapılan aramada sobanın içerisinde yanmış cep telefonu bulunduğu, telefonun kaybolan çocuğa ait olduğunun tahmin edildiği belirtildi.

İlk incelemelerde ceset üzerindeki kıyafetlerin İbrahim Yerli'ye ait olduğunun belirlendiği, Adli Tıp Kurumu'ndaki kimlik tespit çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Kale bölgesinde bir çobanın ihbarını değerlendiren polis ekipleri parçalanmış bir erkek cesedi bulmuş, polis ekipleri yaptıkları incelemede cesedin üzerinde kimlik belirleyici bir belge bulamamıştı. Cesedin, 27 Ocak'tan beri kayıp olanOrhangazili iş adamı Yılmaz Yerli'nin oğlu İbrahim Yerli'ye ait olabileceği belirtilmişti.

Hastaneye çağrılan İbrahim Yerli'nin yakınları, cesedin tanınmayacak durumda olması nedeniyle kimlik tespiti için DNA testi yapılmasını istemişti.

VAHŞİCE ÖLDÜRÜLEN GENCİN BABASI İDAM İSTEDİ

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde cesedi bulunan gencin babası, katil ya da katillerin idam edilmesini istedi.

Oğlunu ayağındaki bot, kırmızı kazak ve mavi ceketten teşhis eden Yılmaz Yerli, “Ocak ayının 28’inde akşam 8’de evden çıktı. Bir daha eve dönmedi. Saat 11.00’da annesi aradı, ama eve gelmedi. Daha sonra İbrahim’in kız arkadaşı ‘neredesiniz’ diye mesaj attı. Mesaja ‘Kurşunlu'dayım’ diye cevap verdi. Tekrar ‘Nerdesiniz, ne yapıyorsun’ diye mesaj attı. İbrahim, ‘Şüpheli şahısla kale bölgesindeyim. Ömer ağabey bana içki içirdi’ dedi. Biz de o gece çocuk eve gelmeyince telaşla sağa solu aradık. İbrahim’i tekrar aradık. Cep telefonu cevap vermedi. Sabah cep telefonuma ‘250 bin lira istiyoruz’ diye mesaj geldi. Polise telefon açtım. Daha sonra emniyete gittim ve süreç başladı. Bir süre sonra ‘Ben Gölcük'teyim, geleceğim’ diye mesaj geldi ve bir daha haber alınamadı” dedi.

Cinayeti gözaltına alanların yaptığını iddia eden Yerli, “Bizim yanımızda şoförlük yapıyordu. Neden yaptığını bilmiyoruz. Emniyet, evinde yanık telefonu buldu. Benim evladım o. Hiçbir suçu yoktu. Böyle bir adalet olmaz. Biz ekmeğimizin peşinde olan insanlarız. Kıydılar çocuğuma. Bunların tabii ki idam edilmesini lazım. Daha çok insanların canı yanacak. Sadece ekmek verdiğimiz için bunu yaptı. Ben onu, parası gitmesin diye akşamları evine özel arabamla bırakıyordum. Biz sadece adalet istiyoruz. Daha askere gidecekti” şeklinde konuştu.

İbrahim Yerli’nin cenazesi Adli Tıp Kurumu’ndan alındıktan sonra Orhangazi’de toprağa verilecek. Şüphelilerin ise yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniliyor.

KAYNAK: AA, İHA
YORUMLAR 3
  • nur 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah ım sen Koru Çocuklarımızı idam gelmezse bu haberleri çok duyarız biz
    Cevapla
  • zeki 9 yıl önce Şikayet Et
    şimdi bunu yapanlara ne yapmak lazım
    Cevapla
  • fatih 9 yıl önce Şikayet Et
    bu duruma idam cezasının gelmesinin gerekliliği dışında bişey yazamıyorum...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu