İstanbul'da büyük oto hırsızlığı operasyonu...

İstanbul'da, çaldıkları otomobillerin motor ve şasi numaralarını değiştirerek sahte belgelerle satan bir şebekeye polis baskını yapıldı.

İstanbul'da büyük oto hırsızlığı operasyonu...
İstanbul'da büyük oto hırsızlığı operasyonu...
GİRİŞ 04.11.2015 20:27 GÜNCELLEME 04.11.2015 20:27

11 adrese yapılan eşzamanlı operasyonda 7 kişi gözaltına alınırken, çok sayıda çalıntı otomobil ele geçirildi. Şüphelilerin sorgusu Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sürüyor.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, özellikle Anadolu yakasında çok sayıda oto hırsızlığı yapan bir şebekeyi yakalamak için soruşturma başlattı. Yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından, bugün sabah saatlerinde 11 farklı adrese eşzamanlı baskın düzenlendi. Özel Harekat polislerinin de katıldığı operasyonda 7 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda, motor ve şaşi numaralarını değiştirmekte kullanılan numaratörler ele geçirildi. Polis ayrıca şu ana kadar 10 çalıntı otomobil buldu.

Oto Hırsızlık Büro Amirliği tarafından sürdürülen soruşturmada, şebeke üyelerinin çaldıkları ya da hırsızlardan 1.000 lira ile 5 bin lira arasında satın aldıkları çalıntı otomobilleri kendilerine ait atölyelere sokarak gizledikleri öğrenildi. Burada araçların motor ve şasi numaralarını değiştiren şüphelilerin, hazırladıkları sahte belgelerle otomobilleri sattıkları ortaya çıktı. 

Yetkililer, şüphelilerin sorgularının devam ettiğini, gözaltı ve bulunan çalıntı otomobil sayısının artabileceğini söyledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim