İzmir polisi, Arif'i vuran magandanın peşinde

İzmir Emniyet Müdürlüğü, geçen yılın ağustos ayında ailesiyle birlikte gittiği parkta maganda kurşunu kurbanı olan ve yaşamını yitiren Umut Ceylan'ın faillerini bulan ekibi,i bu kez Arif Dallı için görevlendirdi.

İzmir polisi, Arif'i vuran magandanın peşinde
İzmir polisi, Arif'i vuran magandanın peşinde
GİRİŞ 02.01.2013 18:29 GÜNCELLEME 02.01.2013 18:29

Bornova İlçesi Mevlana Mahallesi'ndeki üç katlı evlerinin terasına gece yarısı atılan havai fişekleri izlemek için çıkan ve maganda kurşununun hedefi olan 11 yaşındaki Arif Dallı'nın Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastahanesi'ndeki ölüm kalım savaşı sürüyor.

İzmir Emniyet Müdürlüğü, geçen yılın ağustos ayında ailesiyle birlikte gittiği parkta maganda kurşunu kurbanı olan ve yaşamını yitiren Umut Ceylan'ın faillerini bulan Cinayet Büro Amirliği ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerini bu kez Arif Dallı için görevlendirdi.

İzmir İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, olayı aydınlatmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, "Umut Ceylan olayında olduğu gibi bunu da aydınlatmak için aralıksız çalışacağız. Kendi çocuğumuzun ya da yakınımızın başına gelmiş gibi de sıkı şekilde bu çalışmaları yapacağız" diye konuştu.

Öte yandan Küçük Arif'e isabet eden kurşunun tıpkı Umut Ceylan da olduğu gibi yere düşerken isabet eden 'yorgun mermi' olduğu ortaya çıktı. Arif'i tedavi eden doktorlar, hayati riski nedeniyle henüz başından çıkarılmayan mermi çekirdeğini ameliyatla almayı planladıklarını belirtirken, ultrason görüntülerinde Arif'e isabet eden merminin 9 milimetre çapında olduğunu gördüklerini bildirdi.

Emniyet güçleri, merminin 9 milimetre olduğunun öğrenilmesi üzerine çalışmalarını bu çaptaki mermiye uygun silahlara göre yapmaya başladı. Emniyet güçleri, merminin 45 derecelik bir açıyla küçük Arif'in başına isabet ettiğini belirledi. 300'e yakın polis, Arif'i vuran magandanın tabancasından çıkan mermi kovanını bulmak için dedektör kullandı. Kurşunun olası atış noktalarını tespit eden polisler, buralardan hareketle mermi kovanı ve Arif'in faillerine dair iz bulabilmek için çalışmalarını sürdürdü.

Polisler ayrıca, olay yeri çevresindeki 350 metrelik alandaki tüm evlerin çatısında araştırma yaparken; vatandaşlarla tek tek görüşüp silah sesi duyup duymadıklarını ya da silah tabanca kullanan kişi ya da kişiler görüp görmediklerini sordu. Ev aramalarında ruhsatlı tabancalara da imza karşılığı tutanak tutularak el kondu. Ayrıca, İzmir merkez ve ilçelerdeki olaylarda kullanılan tabancaların da balistik incelemesinin yapılacağı bilgisi verildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır