14'lük Kader'in cinayetinde şüphe dolu ifade!

Bir yanda 14 yaşındaki ilköğretim 8.sınıf öğrencisi Kader diğer yanda babasıyla arkadaş 56 yaşındaki Metin A. ve ibretlik bir olay! Metin A., Kader'i pompalıyla vurdu savunmasını 'bu kızımı bataktan kurtarmak için' diye yaptı, cinsel istismarla suçlanıyor! Aile suskunluğu bozmuyor.

14'lük Kader'in cinayetinde şüphe dolu ifade!
14'lük Kader'in cinayetinde şüphe dolu ifade!
GİRİŞ 19.01.2013 14:34 GÜNCELLEME 19.01.2013 14:52

56 yaşındaki Metin A'nın yargılanmasına devam edildi. Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasına, Devrek Fatih İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Kader Demiroğlu'nu (14) 14 Mayıs'ta teneffüste olduğu sırada okulun yakınındaki Millet Bahçesi Parkı'nda öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Metin A. ile öğrencinin babası ve avukatlar katıldı.

Sanığın üzerine atılan suçlardan cinsel istismar suçunun genel ahlakın kesin olarak gerekli kıldığı hallerden olması nedeniyle kapalı görülen duruşmada, Metin A. yazılı savunma yaptı.

Metin A. savunmasında, Kader'i bir çocuğu ve evladı olarak sevdiğini, olaydan sonra vicdan azabı çektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Yemin ederim. Kader kızıma sağladığım imkanı kendi öz kızıma sağlamadım. Her gece sabahlara kadar Kur'an-ı Kerim okuyarak kızımın ruhuna bağışlıyorum. Mekanı nur ve cennet olsun. Ben bu kızımı bataktan kurtarmaya çalıştım ama olmadı. Çok üzgünüm ve pişmanım. Keşke zamanı geri alabilsem ama yapamam.

Kader'in babası ara sıra inşaatlarda benle beraber çalışıyordu. Kader madem babamı tanıyorsun ihtiyacım var. Bana 20 lira harçlık ver dedi. Ben de kıramadım verdim. Birkaç gün sonra Kader benden Metin amca telefonunu verir misin dedi. Bende lazım olur düşüncesiyle verdim.

Hatta babanda benim numaram var dedim. O da olsun dedi. Birkaç gün sonra beni aradı ve Metin amca, yanına geleceğim sana bir şey söylemek istiyorum dedi. Geldi ve karnım aç yemek ısmarlar mısın dedi. Ben olur dedim ve lokantaya götürdüm. Yemek yerken Metin amca okulların açılmasını 2 gün kaldı. Okul ihtiyaçlarımı alamadım. Biliyorsun babamın imkanı yok. Metin amca yalvarıyorum dedi.

Benim de vicdanım elvermedi onun yalvarmalarına. Kırtasiyeden 470 liraya defter kalem ve okul kıyafetini aldım. Daha sonra 70 liraya bir giyim spor ayakkabı aldım. Elimi öperek sevine sevine evine gitti. Onun o sevinçleri beni öyle duygulandırdı ki anlatamam. Yemin ederim Kader kızımı öz kızım, öz çocuğum gibi yardım ettim."

"YARANAMADIM"

"Aradan zaman geçtikçe Kader, benden yine kıyafet almamı istedi. Ben emekli biriyim. Sana böyle her zaman kıyafet alamam dedim. Benim de çocuklarım var. Ben de ev geçindiriyorum dedim. Üzülmeye ve ağlamaya başladı. Vicdanın gözü kör olsun. Yine dayanamadım ve 2 bin lira kredi çektim ve ihtiyaçlarını karşıladım. Beni öyle kendine sevdirmişti ki insan öz evladını bu kadar sevemez.

Beni böyle sürekli kullanıyordu. Bana ne oldu inanın bilemiyorum. Bir gün evlerinin önünde geçerken beni annesine gösterdi. Annesi Kader'i peşimden gönderdi. Kader yanıma gelince ne oldu diye sordum. Bana kıyafet alacağız dedi. Ben de olmaz param yok dediysem de inanmadı ve konfeksiyona giderek 273 liralık kıyafet ve bir giyim ayakkabı aldırdı. Bu kızın dertleri bitmiyordu. Ne istediyse yaptım yine de yaranamadım. Borçlandıkça borçlandım. Bu kızıma harcadığım paranın haddi hesabı yoktu."

İfadesinde saat 10.00'da kalktığını Kader'in aradığını belirterek, şunları kaydetti:

"Teneffüsteyim çok acele zil çalmadan buraya gel dedi. Ona aldığım kıyafet ve tüfek elimdeydi. Oradan geçerken 300 metre benim ev tarafıma geldi. İstediğimi getirdin mi dedi. Ben de hayır dedim. Sadece kıyafeti getirdim dedim. Bana ağza alınmayacak sözler söyledi. O esnada ne olduysa oldu başka bir şey hatırlamıyorum.

Olaydan sonra bacanağımın oraya vardım. Baktım eşim orada. İki gündür neredesin dedi. Ben de durumu anlattım. Eşim bağırmaya başladı. Sen ne yaptın diye. Ben az kendime geleyim teslim olacam dedim ve sonra polisler geldi." Kader'i düştüğü bataktan kurtarmak için çok çalıştığını ama elinden geleni yapamadığını belirten Metin A, sözlerini şöyle tamamladı:

"ANNE BABA GERÇEKLERİ BİLİYOR"

"Annesi ve babası yüzünden batağa ben düştüm. Yalnız şunları açıklamak istiyorum. Bu kızı annesi babasının bilgisi dahilinde kullanıyorlar. Bu kız erkeklerle düşüp kalktığı için ve bu kızı evladım yerine koyduğum için 3-4 kez babasını aradım. Babasına durumu anlattım kızına sahip çık dedim.

Babası ve annesi tüm gerçekleri biliyor ama konuşmuyor. Ben asla Kader'e zarar vermek istemedim. Ben onu bulaştığı pislikten kurtarmak istedim ama benden hep para sızdırmaya çalıştı. Beni kullandı. Son gün bana o sözleri söylemese ben kendimi kaybetmezdim. Ben çok değer verdiğim birini kaybettim."

Metin A, savunmasında iddianamede, iddia edildiği gibi Kader'le cinsel ilişkiye girmediğini, duygusal olarak yakın olduklarını kaydetti. Mahkeme heyeti, Metin A'nın tutukluluk halinin devam etmesine karar vererek duruşmayı 8 Şubat tarihine erteledi.

KADINLARDAN CİNAYETE TEPKİ

Olayla ilgili adliye önünde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına açıklama yapan Elif Aydın, kadın cinayetlerine ağır cezalar istediklerini belirterek, adaletin yerini bulması için Metin A'nın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istediklerini kaydetti.

Basın açıklaması sırasında Kader Demiroğlu'nun annesi Güldane, babası Sedat ve ablası Merve Demiroğlu gözyaşlarını tutamadı.Devrek Fatih İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Kader Demiroğlu, 14 Mayıs 2012'de teneffüste okulun yakınındaki Millet Bahçesi Parkı mevkisinde bulunduğu sırada Metin A, tarafından tüfekle ateş edilerek öldürülmüştü. Metin A, gözaltına alınmış, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı.

(AA)

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor