Eczacılık sektörünün sorunları masaya yatırılıyor

İVEK tarafından düzenlenecek Uluslararası İlaç ve Eczacılık Kongresi sektör çalışanlarını, öğrenciler ve bürokratları bir araya getirecek.

Eczacılık sektörünün sorunları masaya yatırılıyor
Eczacılık sektörünün sorunları masaya yatırılıyor
GİRİŞ 25.11.2014 12:23 GÜNCELLEME 25.11.2014 12:23

İlaç ve Eczacılık Kurulu Derneği (İVEK) Akademik Kurul Başkanı ve aynı zamanda Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi olan Yrd Dç Dr Mahmut Tokaç, İVEK tarafından düzenlenen ve Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan Uluslararası İlaç ve Eczacılık Kongresi hakkında merak edilenleri paylaştı.

İlaç ve Eczacılık sektörünün sorunlarının masaya yatırılacağı kongre mesleğin geleceği açısından da oldukça önemli durumda.

-İVEK olarak 28 - 30 Kasım 2014 tarihlerinde İstanbul’da Haliç Kongre Merkezinde gerçekleştireceğiniz Uluslararası İlaç ve Eczacılık Kongresi’ni düzenlemekteki amacınız nedir?

Yrd Dç Dr Mahmut Tokaç: "Kongremizin amacı, serbest eczacılarımızı, hastane eczacılarımızı, kamuda çalışan eczacılarımızı, akademik eczacılarımızı, eczacılık öğrencilerimizi, ilaç endüstrimizi ve bürokratlarımızı bir araya getirerek eczacılık mesleğinin ve ilaç endüstrisinin sorunlarını ve çözüm önerilerini hep birlikte oluşturabilmektir. Aynı zamanda mesleğin geleceği eczacı adaylarımızın bilgi birikimlerini bugünden artırmak, mesleğe sahip çıkmalarını sağlamaktır."

-Böyle bir kongre düzenlemeye neden ihtiyaç duydunuz?

Tokaç: "Eczacılık ve ilaç sektörü uzun yıllardır çok önemli sorunlarla mücadele etmektedir. Eczacılarımız mesleklerini icra ederken gelecek kaygıları olmadan en iyi ilaç ve eczacılık hizmetini hastalarına sunmak istemektedirler. Türkiye’nin ilaçta 2023 hedeflerine ulaşmasında önemli katkıda bulunacak stratejik konumdaki ilaç sektörümüz de sorunlarını dile getirmeyi, çözüm önerilerini değerli bürokratlarımızla birlikte tartışmayı ve belirsizlikleri gidermeyi beklemektedir. Bunları yaparken ulusal ve uluslararası tecrübelere sahip değerli katılımcıların görüşlerinin de alınmasının çok önemli olduğunun farkındayız."

"Kısaca ülkemizin böyle bir toplantıya ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Her toplantıda bir öncekinden tecrübeler edinerek gelişen, gelenekselleşen ve uluslararası çekim gücü olabilecek bir toplantıyı ülkemize kazandırmayı arzu ediyoruz."


"BİZDE NEDEN OLMASIN!"


-Böyle bir kongre düzenlemek nereden aklınıza geldi?

"Ülkemizde ilaç ve eczacılık alanında bazı fuarlar geçmişte organize edilmiş olsa da yeterli ilgiyi görmüyor ya da sadece biz bize gerçekleştiriyorduk. 2013 yılında ülke olarak geniş bir katılımcıyla bulunduğumuz Chicago’daki BioConvention toplantısında kongre ile fuar birlikteliği konseptinin uyumunu ve Dünyanın tüm ülkelerinden katılım olduğunu müşahede edince “Bizde neden olmasın?” diye kendi kendimize sorduk. Orada bizimle birlikte bulunan Sayın Sağlık Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu’na konuyu açtık. Sayın Müezzinoğlu’nun da cesaretlendirmesi ve döndükten sonra da hem Sayın Müezzinoğlu’nun hem de Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Faruk Çelik’in destekleri ile “İlaç ve Eczacılıkta Küresel Bilgi Paylaşımı” başlığıyla “Uluslararası İlaç ve Eczacılık Kongresi”nin hazırlıklarına başladık. Etkinliğimiz bir kongre olmakla birlikte bir anlamda kongre ve fuar birlikteliği olan “convention” tarzında dizayn edildi."

-Kongre programını nasıl oluşturdunuz ve programda nelere yer vereceksiniz?

"Kongre için öncelikle bilimsel bir komite ve bir de organizasyon komitesi oluşturduk. Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Gümüşel hocamızın başkanlığında yoğun bir gayretle kongremizi bu aşamaya kadar getirdik. İlk sefer olması ve devamının teminine zemin hazırlayacağını umduğumuzdan bu kongrede ele alınmadık konu neredeyse bırakmamaya gayret ettik. Dolu dolu bilimsel bir program oluşturduğumuza inanıyoruz."

Kongreye kimlerin katılımını bekliyorsunuz?

"Eczacılık mesleğimize gönül veren, mesleğini daha iyi icra etmeyi baş kaygısı gören, sorunları her saniye yaşayan, gören, bu meslek ve sektör için benim de söyleyecek bir sözüm var diyen tüm eczacılarımızı ve eczacılık öğrencisi kardeşlerimizi, ülkemiz için taş üstüne taş koymak amacıyla gece gündüz çalışan ilaç sektörümüzün çalışanlarını ve ilaç ve eczacılık için çaba sarf eden, sorunları gören ve çözmek için uğraşan değerli bürokratlarımızı, eczanelerin cefakar emekçileri olan eczane teknisyenlerini, hasılı ilaç ve eczacılıkla ilgili olan tüm kesimleri ilgilendirdiği için tüm bu kesimlerin Kongremize katılımını bekliyoruz."

KATILIM TAMAMEN ÜCRETSİZ
Kongrenize katılmak için ne yapmak gerekiyor ve katılım ücreti ne kadar?

"Kongremizde herhangi bir ücret ödemeden katılmak mümkün. Sadece girişte kayıt olmak yeterlidir. Ancak özellikle açılış saatinde yoğunluk yaşanmaması açısından www.ivekkongre.com adresinden önceden kayıt yaptırılırsa kayıt sırası beklemeden kolayca girilebilir."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması