Dünya Sigarasız Günü

Sivas Halk Sağlığı Müdürü Sağlam: "Birinci amacımız okul çağındaki çocuk ve ergenlerin sigaraya hiç başlamamalarını sağlamak, ikinci amacımız sigarayı bırakmak isteyen nikotin bağımlılarına sigarayı bırakmalarında yardımcı olmaktır"

Dünya Sigarasız Günü
Dünya Sigarasız Günü
GİRİŞ 29.05.2015 18:07 GÜNCELLEME 29.05.2015 18:07

Sivas Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam, okul çağındaki çocuk ve ergenlerin sigaraya hiç başlamamalarını sağlamayı ve sigarayı bırakmak isteyen nikotin bağımlılarına sigarayı bırakmalarına yardımcı olmayı amaçladıklarını belirtti.

Sağlam, 31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, sigara kullanımının en önemli ölüm nedenleri arasında yer aldığını ifade etti. Tütün ve tütün ürünlerine karşı sistematik bir mücadele verilmemesi halinde sigaranın neden olduğu ölümlerin artacağına dikkati çeken Sağlam, 2000-2024 yılları arasında dünyada 150 milyon insanın sigaraya bağlı hastalıklardan öleceğinin tahmin edildiğini aktardı.

Sigara kullanımının önlenmesi mücadelesinin öneminin her geçen gün arttığını vurgulayan Sağlam, şunları kaydetti:

"Birinci amacımız okul çağındaki çocuk ve ergenlerin sigaraya hiç başlamamalarını sağlamak, ikinci amacımız sigarayı bırakmak isteyen nikotin bağımlılarına sigarayı bırakmalarında yardımcı olmaktır. Dumansız hava sahası konusunda halkımızda farkındalık ve bilinçlendirme yaratılması pek çok bakımdan önemlidir. İlimizde sigarayı bırakmak isteyenlerin ücretsiz başvurabileceği Sigara Bıraktırma Tedavi ve Danışmanlığı Poliklinikleri halkımıza hizmet vermektedir. Merkezde KETEM, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Sivas Devlet Hastanesi, ilçelerimizde ise Şarkışla Devlet Hastanesi ve Altınyayla Devlet Hastanelerinde Sigara Bırakma Poliklinikleri hizmet vermektedir."

Kent meydanında 1-5 Haziran'da stant kurularak ücretsiz karbonmonoksit (CO) ölçümü yapılacağını belirten Sağlam, vatandaşlara sigara bırakma yöntemleri hakkında bilgiler verileceğini aktardı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez