e-Nabız uygualaması Çankırı'da tanıtıldı

 Çankırı'da e-Nabız uygulaması tanıtıldı.

e-Nabız uygualaması Çankırı'da tanıtıldı
e-Nabız uygualaması Çankırı'da tanıtıldı
GİRİŞ 12.08.2015 15:10 GÜNCELLEME 12.08.2015 15:10

Vali Vahdettin Özcan, makamında gerçekleştirilen e-Nabız uygulamasının tanıtımında yaptığı konuşmada, sistemin önemine dikkati çekti. 

Sistem içerisinde gizliliğin çok önemli olduğuna vurgu yapan Özcan, "Fert ve toplum sağlığının korunması, iyileştirilmesi ve geliştirilmesi için kişisel sağlık kayıtlarında gizlilik, güvenlik, bütünlük ve mahremiyeti korunarak kişilerin kendileri tarafından kendi dijital sağlık kayıtlarına erişebilmesini sağlayacak olan e-Nabız adı verilen online sitem kuruldu" diye konuştu. 

Özcan, insanların sağlıkla ilgili tüm bilgilerine kolaylıkla bu sistem sayesinde ulaşabileceğini dile getirdi.

Çankırı Halk Sağlığı Müdür Vekili Muhammed Safa Acehan da vatandaşların uygulamayı kullanarak kendi sağlık verilerine hızla ulaşabileceklerini belirtti. 

Sağlıkla ilgili yapılan tüm işlemlerin bu hizmet sayesinde bir çatı altında toplandığını aktaran Acehan, "Gitmiş olduğunuz sağlık tesislerini, bu tesislerde hangi branşlara, ne zaman gittiğiniz gibi detaylı bilgileri, size yazılmış reçeteleri, reçetenizi yazan hekimin adını, ilaçları, ilaç bilgilerini görebilirsiniz. Laboratuvarda yaptırdığınız tahlillerin sonuçlarını, aldığınız raporların bilgilerini, gitmiş olduğunuz sağlık tesisi burada göreceksiniz" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Çankırı Valisi Vahdettin Özcan e-Nabız sistemini kullanarak telefondaki çağrı butonu ile 112'ye çağrı yaptı. Telefonu açan 112 personeline göğsüm ağrıyor dedikten sonra kim olduğunu ve adresini söylemeden telefonu kapatan Özcan, ambulansın kaç dakikada geldiğini tespit etmek için saat tuttu. İki dakika içerisinde valiliğe gelen ekipler, Vali Özcan'ın odasına çıkıp, kendisini muayene etti. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber