İlginç öneri: Yaşlılara yer vermeyin çünkü...

Toplu taşıma araçlarında yaşlılara yer vermenin iyi bir şey olduğunu düşünebilirsiniz ancak uzmanlar bunun sanıldığı kadar ‘doğru’ olmadığı görüşünde...

İlginç öneri: Yaşlılara yer vermeyin çünkü...
İlginç öneri: Yaşlılara yer vermeyin çünkü...
GİRİŞ 19.10.2017 19:40 GÜNCELLEME 19.10.2017 19:40
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Oxford Üniversitesi’nden bir profesör, yaşlı insanların oturmak yerine ayakta durmaya teşvik edilmesinin beden sağlıkları için daha iyi olduğunu belirtiyor.

İngiltere’nin Halk Sağlığı Klinik Danışmanı Sir Muir Gray, yaşlıların günde 10 dakika yürümeye gayret etmesini belirtirken yaşlıların yakınlarına asansöre binmek yerine onları merdiven çıkmak konusunda yüreklendirmelerini tavsiye ediyor.

‘YAŞLILARA YER VERİRKEN 2 KEZ DÜŞÜNÜN’

İngiliz The Sun gazetesine demeç veren Gray, “Yaş aldıkça hareketsizliği değil bedensel aktiviteyi arttırmalıyız. Ailenizin yaşlılarını asansöre binmeye değil, merdiven çıkmaya teşvik edin” dedi. Gray sözlerini şöyle sürdürdü: “Metro ya da otobüste yaşlı birine yer verirken iki kez düşünün. Ayakta durmak onlar için harika bir egzersiz.”

The British Medical Journal’de (İngiliz Tıp Dergisi) yayınlanan yeni bir makalede, “Yaşlı insanları aktif tutmaya teşvik edecek her türlü toplu çaba, onların daha bağımsız şekilde yaşamalarına ve sosyal hizmetlere daha az ihtiyaç duymalarına yardımcı olacaktır” denildi.

Makaleye konu olan raporda, zindeliğin yitirilmesinin yaşlılığın bir sonucu olarak görüldüğü ancak bunun tam tersinin geçerli olduğu belirtildi. Uzmanlar, hareketin azalmasının sosyal hizmetlere duyulan ihtiyacı arttırdığı görüşünde...

Araştırmalar, orta yaşlı ve yaşlı insanların düzenli egzersizlerle bedensel olarak en az 10 yaş gençleşeceğini ortaya koyuyor. Formda olmanın bilişsel becerileri arttırarak bunama riskini azalttığı da biliniyor.

YORUMLAR 17
  • vatan millet bayrak 6 yıl önce Şikayet Et
    oxfort bu herseyi söyler
    Cevapla
  • Bedireli 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizi yozlaştırmak için söylenen bir şey kendilerind saygısızlık has safhada müslmanlarda büyüklere saygı var nasıl yaparızda müslümanda olan bu güzelliği bozarız , biz müslüman Türk gencine yakışırmı büyüğünü ayakta bekletmek. Bu arada yaşım 44 ben oturacak yaşta değilim
    Cevapla
  • saçmalık 6 yıl önce Şikayet Et
    saçmalığın alası . o sallanan aniden duran otobüs içerisinde yaşlı bir insan ayakta çok zor durumda kalır. düşse bir yeri kırılsa aylarca tedavi görür. ingiliz kendine saklasın bu saçma fikri.
    Cevapla
  • muro 6 yıl önce Şikayet Et
    halk otobüsünde ayakta dikilerek sağlığına kavusacaksa zaten ölmüştür ingiliz saygısız otoritesinin gereği insanları yönetmek ve sınıflara ayırmak bizim aklımız bize yetiyor
    Cevapla
  • YasinBaba 6 yıl önce Şikayet Et
    ah şu ingiliz bilim adamları.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!