Lor peynirinin faydaları neler? Lor peynirinin besin değeri

Proteini yumurtadan daha yüksek olan ve tokluk hissini en fazla koruyan peynir çeşidi olan lor peynirinin faydaları saymakla bitmiyor. Özellikle Ramazan ayında tüketilmesi önerilen lor peyniri i kansere karşı koruyor, kemikleri güçlendiriyor ve güne daha zinde başlamanıza olana sağlıyor. Peki lor peynirinin faydaları nelerdir? İşte besin değeri...

Lor peynirinin faydaları neler? Lor peynirinin besin değeri
Lor peynirinin faydaları neler? Lor peynirinin besin değeri
GİRİŞ 10.05.2019 10:49 GÜNCELLEME 10.05.2019 10:51
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Lor peyniri tok tutuyor, besin ihtiyacını sağlıyor ve susuzluğa karşı vücuda direnç sağlıyor. Uzmanlar tarafından Ramazan ayında tüketilmesi sıkça önerilen peynirin en temel hali olan lor hem protein deposudur hem de neredeyse tuzsuzdur. Bu özellikleriyle hem tok kalmanızı sağlar, hem de sizi tuzlu peynirler gibi susatmaz. Özellikle sahurda kahvaltı edenlerdenseniz lor peynirine sofranızda yer verebilirsiniz. Üstelik loru salatalarda kullanarak da çok başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz. 

 

 

İŞTE LOR PEYNİRİNİN TÜM FAYDALARI

İnek sütünden elde edilmesine rağmen inek peynirindeki antijenik proteinleri içermez. Yumurta alerjisi olanlar, lor yiyerek bu protein ihtiyacını da çok rahat karşılayabilir.

 

 

Diyet yapanların yanı sıra yine içerdiği protein sayesinde kemik gelişimi konusunda da oldukça büyük bir destek görevi görüyor. Çocukların kemik gelişimlerine katkıda bulunuyor, boylarının uzamasına yardımcı oluyor. Menopoz sonrası kadınlarda görülen kemik erimesi sorununun da bu nedenle önüne geçebiliyor.

Lor Peyniri Faydası

Keservuran “Lor peynirinin içinde bulunan serum protein tüm vücut ve kas proteinlerinin daha fazla sentezlenmesini sağlıyor. Aşırı egzersiz sonucu ortaya çıkabilen kas sakatlanmalarında iyileştirici etkisi var.

Lor peyniri düzenli olarak tüketildiğinde insan sağlığı üzerinde başta beyin ve göz hastalıkları olmak üzere MS hastalığı (multipl skleroz), Alzheimer ve Parkinson hastalıklarına doğal bir çözüm kaynağı olmaktadır.

Lor peyniri ayrıca vitamin ve mineral açısından da oldukça zengindir. Günlük yaşam koşullarında ihtiyacımız olan A vitamini, B2 vitamini, B12 vitamini, omega 3, omega 6, yağ asitleri, proteinler, kalsiyum, fosfor, selenyum ve çinko açısından iyi kaynaklıdırlar.

Peynirin en temel hali olan lor hem protein deposudur hem de neredeyse tuzsuzdur. Bu özellikleriyle hem tok kalmanızı sağlar, hem de sizi tuzlu peynirler gibi susatmaz. Özellikle sahurda kahvaltı edenlerdenseniz lor peynirine sofranızda yer verebilirsiniz. 

Birçok hastalığa karşı daha dirençli olabilmenin yolu güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmaktan geçer. Güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak ise bolca lor peyniri tüketmekten geçer. Lor peyniri, içerisinde bulunan serum protein sayesinde birçok hastalığa karşı daha dirençli bir duruş sergileyebilmenizi sağlar.

LOR PEYNİRİNİN BESİN DEĞERİ

226 gramlık düşük yağlı lor peynirinde aşağıdaki besin değerleri bulunur:

163 kalori
6.1 gram karbonhidrat
28 gram protein
2.3 gram yap
303 miligram fosfor
20.3 mikrogram selenyum
1.4 mikrogram B12 vitamini
0.4 miligram riboflavin
138 miligram kalsiyum
0.2 miligram B6 vitamini
27.1 mikrogram folat
194 miligram potasyum
0.9 miligram çinko
0.5 miligram pantotenik asit

Evde Lor Peyniri Yapımı

LOR PEYNİRİ NASIL YAPILIR?

Malzemeleri:

2 kilo süt
2 çorba  kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı: Sütünüzü çelik tencereye alın ve ocağı yakın. Sütün 80 derece kaynaması gerekiyor. Süt fokurdadığı zaman 100 dereceyi görür. 80 derece ısınmış sütten hafif dumanlar çıkarak üzerinde torba oluşmaya başlar. Eğer derece kullanmıyorsanız 80 dereceyi bu şekilde anlayabilirsiniz. Sütünüz 80 derece kaynayınca sirkeyi ekleyip 1 dakika kadar tahta kaşıkla karıştırın. Ocağın altını kapatın tencerenizin üzerine temiz bir örtü serip 2 saat kadar bekleyin. 2 saatin sonunda peynir süzgeçi ya da tülbent ile peynirinizi süzün. Süt tamamen dökülecek topaklanan kısım tülbentte kalacak. Tülbentin ağzını sıkarak hem suyunu süzebilir hem de peynirinize şekil verebilirsiniz. Bu aşamadan sonra peynir buzdolabına konur ve servise hazırdır. 5 gün kadar peyniriniz bozulmadan kalacaktır. Afiyet olsun...

YORUMLAR 2
  • a.b 4 yıl önce Şikayet Et
    Tuz u ne yaptık bu arada hangi ara ve nasıl kullandık acaba ?
    Cevapla
  • stndrt 4 yıl önce Şikayet Et
    tuz nezaman peki ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor