Sağlık Bakanlığı, yaralılar için seferber oldu

Van'da dün gece meydana gelen depremin ardından Sağlık Bakanlığı yaralılar için seferber oldu. Bölgedeki hastaneler yaralılar için hazır hale getirilirken, durumu ciddi olanlar hava ambulansı ile Ankara'ya sevk edildi.

Sağlık Bakanlığı, yaralılar için seferber oldu
Sağlık Bakanlığı, yaralılar için seferber oldu
GİRİŞ 10.11.2011 10:35 GÜNCELLEME 10.11.2011 10:35

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, dün saat 21.23’de, merkez üssü Van'ın Edremit ilçesi olan 5.6 şiddetinde bir deprem meydana geldiği belirtilerek, "Deprem haberinin alınması ile birlikte Ankara’da bulunan Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ Van’a hareket etmiştir.

Sayın Bakanımız, deprem bölgesinde sağlıkla ilgili sürdürülen çalışmalara bizzat nezaret edecektir. 24 saat esasına göre çalışmakta olan Bakanlığımız Sağlık Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi (SAKOM), Bakan Yardımcımız Agâh Kafkas, üst düzey bürokratlarımız ve birim amirlerimizin katılımı ile çalışmalarını sürdürmektedir." denildi.

Deprem haberi alınır alınmaz, Van Merkez'de ve Erciş’te bulunan 15 Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (75 UMKE Personeli) 10 dakika içinde enkazlara müdahale etmeye başladığına dikkat çekilen açıklamada, "Bunun yanı sıra çevre illerden 22 UMKE timi (110 UMKE personeli) ve 52 kara ambulansı daha Van'a yönlendirilmiştir. Deprem bölgesinde bulunan 146 kara ambulansı yaralıları alarak Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde bulunan çadır hastaneye nakillerini gerçekleştirmiştir. Ayrıca, Bakanlığımıza bağlı 2 ambulans uçak ile bir askeri ambulans uçak, Van'da hasta nakilleri için görevlendirilmiştir." denildi.

Enkazdan çıkarılan yaralıların ilk müdahalelerinin, öncelikle Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesine kurulmuş olan çadır hastanede yapıldığı hatırlatılan açıklamada, "Bu bölgedeki hastanelerimizde yatmakta olan yoğun bakım hastalarımız Erzurum, Diyarbakır ve Ankara’ya sevk edilmeye başlanmıştır. Yaralıların, bölgeden tahliye ve tedavileri için çevre illerimizdeki hastanelerde bin yatak hazır hale getirilmiştir. Bazı hastanelerimizde asma tavanlarda ve içi duvarlarda çatlağa bağlı hafif hasar meydana gelmiştir. Hastanelerimizde bu hasarlardan kaynaklanan can kaybı olmamıştır." denildi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor