Tuba Büyüküstün'e Vatikan’dan ödül!

Rol aldığı yapımlarla dünya çapında da tanınan oyuncu Tuba Büyüküstün, Vatikan’da "En İyi Kadın Oyuncu" ödülüne layık görüldü.

Tuba Büyüküstün'e Vatikan’dan ödül!
Tuba Büyüküstün'e Vatikan’dan ödül!
GİRİŞ 08.11.2015 12:49 GÜNCELLEME 08.11.2015 12:49
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Vatikan bünyesindeki en önemli kültürel etkinliklerden olan Uluslararası Giuseppe Sciacca Ödülleri’nin "Sinema ve Tiyatro" kategorisinde bu yıl, Murat Yıldırım’ın ardından ikinci kez bir Türk oyuncu ödüle layık görüldü. 

14 yıldan bu yana düzenlenen ve 1986 yılında genç yaşta dini bir bayramda paraşütünün açılmaması sonucu hayatını kaybeden mimarlık öğrencisi Giuseppe Sciacca’ya adanmış olan organizasyonda, "En İyi Kadın Oyuncu" ödülü Tuba Büyüküstün’e verildi.

Yeni filminde başrol oynayacağı Ferzan Özpetek’in Napoli’de yönettiği "La Traviataö operasını izlemek için hafta başında İtalya’ya gelen Tuba Büyüküstün, dün akşam Katoliklerin merkezi Vatikan’daki ödül törenine katıldı. 

33 yaşındaki oyuncu, Papalık Kentsel Üniversitesi (Pontificia Universita’ Urbaniana) Oditoryum’unda düzenlenen törende yoğun ilgiyle karşılaştı. Hayranları Büyüküstün’le bol bol fotoğraf çektirdi. 

Büyüküstün, Vatikan’ın ekonomi bakanı statüsündeki Kardinal George Pell başta olmak üzere çok sayıda üst düzey din adamı ile kültür ve eğlence dünyasından kişilerin de katıldığı törende ödülünü, Venezuelalı aktris ve model Astrid Pinero Herrera ile organizasyonun genel sekreteri Yunanistanlı Vicky Bafataki’den aldı. 

Ödülün gerekçesi, Büyüküstün’ün oyunculuğunun yanında, yardımseverliği ile de ön plana çıkması olarak açıklandı. 

Ünlü oyuncunun yer aldığı birçok yapımın Türkiye sınırlarını aşıp, gösterildiği ülkelerde de başarı elde ettiği, Suriyeli göçmen çocukların eğitimi konusunda yaptığı çalışmalardan ötürü 2014 yılında UNICEF tarafından ’İyi Niyet Elçisi’ seçildiği hatırlatıldı. Bunun ardından kariyerinin bir sonraki adımında, bir Holywood filminde rol almasının mümkün olup olmadığı sorulan Büyüküstün, "Hayatta her şey mümkün. Aslında bir aktrist olacağımı dahi düşünmemiştim" dedi. 

"İNSANIN YAPTIĞI İŞTE BEĞENİLMESİ GÜZEL BİR ŞEY" 

Büyüküstün, "Her şeyden önce, insanın yaptığı işte beğenilmesi, takdir edilmesi çok güzel bir şey, insanı daha iyisine teşvik eden bir şey. Bugün Vatikan’da, Vatikan için bu önemli ödülü almak benim için çok gurur verici" diye konuştu. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 10
  • Osman tokatlı 8 yıl önce Şikayet Et
    Vatikan haa ? ne alaka gözüm üstünde kızım bundan sonra
    Cevapla
  • vatan sevadalısı 8 yıl önce Şikayet Et
    adamlar haçlı ödülü vermişler seviniyoruz.
    Cevapla
  • ferkan 8 yıl önce Şikayet Et
    Gezicileri kimler ödüllendiriyor... Takkeleriniz tek tek düşecek inşallah!
    Cevapla
  • ayhan 8 yıl önce Şikayet Et
    ne alakası var vatikanla kardeşim insanın gönlünde beğenilsinler şaş
    Cevapla
  • vanlı 8 yıl önce Şikayet Et
    TUĞBA hanım iyi güzel. güzel yurdum ülkemizi temsil ediyorsun amma elindeki haçla değilde ay yıldızlı ve ya ülkemizi temsil edecek başka bir şeyle görmek isterdim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi