Malatya'da 'Kayısı Bahçesi' heyecanı!

Malatya Film Festivali kapsamında kente gelen Onur ve Emek Ödülü konukları, ‘Malatya Film Festivali Kayısı Bahçesi’ne fidan dikti.

Malatya'da 'Kayısı Bahçesi' heyecanı!
Malatya'da 'Kayısı Bahçesi' heyecanı!
GİRİŞ 09.11.2015 10:38 GÜNCELLEME 09.11.2015 10:38

Malatya Valiliği’nin koordinasyonunda, Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda düzenlenen 6. Malatya Uluslararası Film Festivali her sene olduğu gibi bu yıl da dolu dolu geçiyor. Gürcü sinemasının usta yönetmeni Eldar Shengelaia, bu sene Onur Ödülü’ne değer görülen Perihan Savaş ve Serdar Gökhan, Emek Ödülü’nün konukları Suzan Kardeş ve Agah Özgüç ile geçtiğimiz yıl Onur Ödülükonuğu olan Selda Alkor, film festivali kapsamında özel olarak hazırlanan bahçeye kayısı fidanı dikti. 

Festival için oluşturulan bahçede düzenlenen fidan dikme etkinliğinde konuşan Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Malatya Film Festivali Kayısı Bahçesi’nin festivalin örnek bir bahçesi olacağını kaydetti.

SUZAN KARDEŞ: ETKİNLİKLER MÜTHİŞ

6. Malatya Uluslararası Film Festivali’nde Onur Ödülü'nü alan Perihan Savaş ise etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Benim de bir dikili ağacım oldu. 3 yıl sonra diktiğim ağacın meyvelerini yemeye geleceğim” dedi.

Festivalde Emek Ödülü'nü alan sanatçı Suzan Kardeş de festival kapsamında düzenlenen etkinliklerin kendilerini mutlu ettiğini dile getirerek, “Etniklikler müthiş… Malatya, daha önce hep yanından geçtiğim bir yerdi. Şimdi ise dikili ağacımı görmeye geleceğim” değerlendirmelerinde bulundu.

DİKTİĞİ FİDANI ÖPTÜ

Bu yıl Onur Ödülü’ne değer görülen Serdar Gökhan ise diktiği fidanı öperek, “Sayın Valimizin dile getirdiği gibi Malatya Film Festivali Kayısı Bahçesiörnek bir bahçe olacak” ifadesine yer verdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması