Ecevit neden mavi gömlek giyiyor

Bülent Ecevit ve eşi Rahşan Ecevit, dün katıldıkları bir radyo programında Ecevit’le özdeşleşen mavi gömleğin hikayesini anlattı. Ecevit'in mavi gömlek sırrı oldukça ilginç.

Ecevit neden mavi gömlek giyiyor
Ecevit neden mavi gömlek giyiyor
GİRİŞ 08.07.2005 17:05 GÜNCELLEME 08.07.2005 17:05

Eski Başbakan Bülent Ecevit ve eşi Rahşan Ecevit, dün Dünya Radyo’da canlı yayınlanan ‘’Zaman Tünelinde’’ adlı programa konuk oldu.

Ecevit çifti, DJ Elçin Gören’in sunduğu programda özel anlarını dinleyicilerle paylaştı. Siyasete nasıl başladıklarını anlatan Rahşan Hanım, Ecevit’le özdeşleşen mavi gömleğin hikayesini de aktardı. O dönemlerde seçim otobüslerinin olmadığını belirten Ecevit, şöyle devam etti: “Bülent, bir kamyon kasasının üzerine çıkarak halka seslenirdi. Ben de kamyonun arkasında dururdum. Tabii Bülent konuşurken, herkes de kamyona çıkardı ve Bülent aralarında görünmezdi. Mitingtekiler aralarında, ‘Hangisi Ecevit?’ diye sorarlardı. Ben de yanlarında olduğum için (O gün Bülent mavi gömlek giymişti) ‘İşte o mavi gömlekli.’ dedim. O günden sonra Bülent hep mavi gömlek giymeye başladı. Mavi gökyüzünü, gökyüzü özgürlüğü, özgürlük de barışı temsil eden güvercini sembolize eder. Bunlar, partimizin sembolü oldular.” Bülent Ecevit de, genel sağlık durumunun iyi olduğunu, sadece sesinde biraz sorun bulunduğunu ve onun da tedavisinin sürdüğünü söyledi. Ecevit, siyasetçilerin kendilerini daha iyi ifade etmek için sanatla ilgilenmesi gerektiğini vurguladı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi