Bakan Yılmaz: Anında vururuz!

Suriye'deki Süleyman Şah Türbesi'nden 3 gün içerisinde Türk Bayrağının indirilmesini isteyen Irak Şam İslam Devleti Örgütü'ne (IŞİD)

Bakan Yılmaz: Anında vururuz!
Bakan Yılmaz: Anında vururuz!
GİRİŞ 22.03.2014 16:29 GÜNCELLEME 22.03.2014 16:29

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Suriye'deki Süleyman Şah Türbesi ile ilgili olarak, ''Orası Türkiye Cumhuriyeti vatanına ait bir toprak parçası. Şanlıurfa'ya saldırıya ne karşılık verildiyse Süleyman Şah'a da o karşılık verilir" dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, seçim çalışmaları kapsamında Ankara'dan kara yolu ile Sivas'ın Hafik ilçesine geldi. Burada partililer tarafından karşılanan Yılmaz, ilçe girişinde kurulan platformda halka seslendi.

Miting sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yılmaz, IŞİD güçlerinin Süleyman Şah Türbesi'ni kuşatıp, ''3 gün içinde Türk bayrağını indirmezse türbeyi yerle bir ederiz'' tehdidinde bulunmasının sorulması üzerine, ''Orası Türkiye Cumhuriyeti vatanına ait bir toprak parçası, Şanlıurfa'ya saldırıya ne karşılık verildiyse Süleyman Şah'a da o karşılık verilir. Biz hep şunu söyledik, bu coğrafyada Türkiye'yi kendisine hasım tutanın istikbali olmaz. Dolayısıyla da herkes ayağını dengeli atacak, ne söylediğine dikkat edecek. Herkesin yaptığı hareketin ne sonuç doğuracağını kavraması lazım. Türkiye güçlü bir devlettir ve kendi vatan topraklarını koruma gücüne sahiptir" diye konuştu.

"ÖCALAN 2015'TE SERBEST" İDDİASI

Abdullah Öcalan'ın 2015 yılında serbest kalacağı söylentilerinin sorulması üzerine Yılmaz, ''Böyle bir şey yok. Kendisi böyle bir şey söyledi mi? Ancak vatandaşın kafasını karıştırmak isteyen bunu dile getirir. Barış süreci bu milletin lehinedir, menfaatinedir. Milletin maddi kaynaklarını heder etmiyoruz. Boş yere harcamıyoruz. Hiçbir yere ateş düşmüyor. Biz bunu söylüyoruz. Güneydoğu'daki insanlar da bunu söylüyor. Türkiye'nin dışında olanlar da Türkiye'nin geleceğinin iyi olmasını istiyor ancak Türkiye'nin geleceğinin iyi olmasını istemeyenler, ülkeyi karıştırmak için bahane arıyorlar. Böyle bir şey yok. Barış süreci devam edecek" ifadelerini kaydetti.

Bakan Yılmaz, daha sonra seçim çalışmalarına devam etmek üzere Doğanşar ilçesine geçti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor