Bakan Yılmaz'dan flaş 'bedelli' müjdesi

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz yüzbinlerce insanın beklediği bedelli askerlikle ilgili konuştu.

Bakan Yılmaz'dan flaş 'bedelli' müjdesi
Bakan Yılmaz'dan flaş 'bedelli' müjdesi
GİRİŞ 01.09.2014 00:25 GÜNCELLEME 01.09.2014 01:00
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Habertürk’e konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz bedelli askerlikle ilgili önerilerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunduklarını, bu konuda kararı kendisinin karar vereceğini söyledi.

YAKINDA SONUÇLANIR

Bakan Yılmaz “Çok zaman alır mı, uzun sürer mi?” sorusu üzerine, “Çok sürmez, yakında sonuçlanır” yanıtını verdi.

750 BİN KİŞİ KAÇAK DURUMUNDA

Bedelli Askerlik Platformu'nun açıklamasına göre haziran ayı itibariyle asker ve yoklama kaçağı durumunda olan gençlerin sayısı 750 bini aşıyor. Uzmanlar bu rakamın 150 bininin Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletme (KOBİ) sahibi olduğuna dikkati çekerek, yasanın çıkmaması durumunda binlerce işletmenin kepenk indireceğini belirtiyor. Bedelli askerlik bekleyenlerin 100 bininin kamuda, 650 bininin ise özel sektörde çalışan ve işveren konumunda bulunduğu belirtiliyor.

ERDOĞAN GÖREVE GEÇİNCE DÜĞMEYE BASTI

Erdoğan'ın devir teslim töreninden 10 gün önce bedelli askerlik ile ilgli konuşan İsmet Yılmaz, "Erdoğan göreve geçtiğinde ilk çalışmamız bedelli olacak" demişti ve şimdi Erdoğan'ın görevi devralmasından 4 gün sonra çalışmalarını Köşk sunduklarını açıkladı.

YORUMLAR 26
  • Mitat Karabela 9 yıl önce Şikayet Et
    savunma bakanım bu bedeliden vazgeçin. kısa dönemlere diyeceğimiz yok adamlar okumuşlar ama bu askerden kaçanlara büyük ceza yerine para yatır gitme varmı böyle bir mantık param da var niye askere gideğim yapmayın günahtır yazıktır asker kaçaklarına büyük bir ceza verilsin askerliği 20 aydan fazla yapsınlar inşallah bu savunma bakanı geri adım atar bütün saker kaçakları yaşları ne olursa olsun 20 ay askerlik yapsınlar birdahada kaçak kalmasın bazıları diyor ben vatanımı severim hayır vatan böyle sevinmez askerliği yapan vatan severdir zengin değil fakir vatan severdir aslında bedeli 50 milyardan aşağı olmamalıdır sayın bakanım rica ediyoruz bedeliden vaz geçin her türk vatandaşı herkes eşit olsun vatan borcunu yapsınlar
    Cevapla
  • Ali Haydar Bektaşi 9 yıl önce Şikayet Et
    Hata varsa düzeltilmeli.. Bedelli uzun zamandır konuşulan bir konu, hükümetin yalnız başına yapacağı bir iş değildir. Uzman görüşü mutlak alınmalıdır, yani askeriye bu konuya nasıl bakıyor çok önemlidir. Herşeyden önce "marifet iltifata tabirdir" atasözü gereğince askerin şevkini artırmak ona uzman olduğu sahada söz vermek ve bilgisinden mutlak istifade etmek gerekir. Bir hata varsa hemen düzeltilmeli, göz bebeğimiz olan ordumuz, her zaman olduğu gibi bu konuda da onure edilerek ve sayın genelkurmay başkanımızın haberi gerçekten yoksa çok büyük eksiklik hissedilerek hemen tamir edilmelidir. Bir dahada bu tür uzmanlık isteyen konularda mutlak uzmanların görüşü alınmalıdır. Birde bedellide eğer 3 haftalığınada olsa bir eğitim yoksa hiç çıkarılmamalıdır, selamı silahı bilmeyen bir gençlik vatan savunmasında bir hiç olursa, üç beş kuruş uğruna çok şey kaybetmiş oluruz. İlgililere ulaşacağı düşüncesiyle saygılar.
    Cevapla
  • Orhan Önder 9 yıl önce Şikayet Et
    TAYYİP BABA BUNU İŞİ HALLEDECEKTİR. tayyip baba bunu işi makul bir şekilde halledecektir
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 9 yıl önce Şikayet Et
    Askerlikte ezilenler ortalığı birbirine katmış yine. Öyle 25.000-30.000 vermek kolay değil emin olun %90'ı kredi çekecek. Şu savaş çıkınca bedelliler ne olacak diye feryat edenler bilmiyorlar sanırım. TSK'nın seferberlik durumunda belli bir yaşa kadar eli silah tutan herkesi askere çağırma yetkisi var. Ben hakkımı helal etmiyorum diye 15 aylık ya da 6 aylık vatandaş zamanında 20 ay yapanlarda sana helal etmiyor o halde. Bedelliyi bekleyenlerin tamamı üniversite mezunu olan ya da eğitimini devam ettiren kişiler. Yani askere gitseler bile 5.5 ay yapacaklar. Ha siz daha iyi bilirsiniz bu kısa dönemleri eline G-3 verip komando diye dağlara göndermiyorlar. Öyle askeriyede dolanıyorlar. Hem devletten yiyip içiyorlar hemde kendileri masraf ediyorlar. Yaş olmuş 25-26 tam iş kurmuşken ya da evlenecekken hadi sana 6 ay mutfak kantin yolu görüldü. Bu adam şimdi parasını verse devlete de yük olmasa kötü mü? Kepengini indirmese kötü mü? Ya da aldığı 1000 lira maaşlı işine devam etse kötü mü?
    Cevapla
  • Mitat Karabela 9 yıl önce Şikayet Et
    SAVUN BAKANI BİZLER HAKIMIZI HELAL ETNİYORUZ. sayın bakan bu nedir her gün bedeli kısaca söyleyin zengin askere gitmesin hep fakir belengaz kişiler askere gidiyor ve şehit oluyor zengin bu ülkede işini aşını kormuş beni rahatsız etmeyi al paranızı ben keyfime bakarım bana ne fakir fukaradan sayın bakanım rica ediyoruz herkes bu ülkede eşit olsun fakir zengin ayrımı yapmayın bu bedeli çıkarsa mahkemeye dava açacağız gerekirse basın yoluyla 12 cumhurbaşkanına sonacağız zengin bu ülkede birinci sınıf vatandaş fakir kesimi ölsün misali bizler eşitlik istiyoruz herkes yaşı ne olursa olsun zamanında gitselerdi askerliğini yapsalardı şimdi yaşı totmayan ginede bedeli bekliyecek nasılsa 1.2 yıl sonra yine bedeli çıkacak yapmayın günahtır fakırin hakını zengine yedirmeyin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı