Sınırı geçenlerin sayısı 60 bini aştı

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, bugün itibariyle Kobani'den gelerek sınırı geçen Suriyeli sayısının 60 bini aştığını bildirdi.

Sınırı geçenlerin sayısı 60 bini aştı
Sınırı geçenlerin sayısı 60 bini aştı
GİRİŞ 20.09.2014 18:06 GÜNCELLEME 20.09.2014 18:22
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile İçişleri Bakanı Efkan Ala, Suriye sınırında incelemelerde bulunmak üzere Şanlıurfa'ya geldi.

Özel bir uçakla GAP Havaalanı'na gelen Kurtulmuş, Ala ve Eker, burada bir süre toplantı yaptıktan sonra askeri helikopterle Suruç ilçesine hareket etti.

Hükümet yetkililerini taşıyan helikoptere güvenlik nedeniyle 2 helikopter daha eşlik etti.

Sınırı geçenlerin sayısı 60 bini aştı

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bugün itibariyle sınırı geçen Kobanili kardeşlerimizin sayısı 60 bini aşmıştır" dedi.

Kobani'den gelenlere hoş geldiniz diyorum, Allah bir daha kimseyi göçmen durumuna düşürmesin, en kısa zamanda evinize, yurdunuza dönersiniz. Bu Türkiye açısından bir iftihardır. Bizden çok daha zengin ülkeler bile 60 bin kişiyi bir gün içerisinde alamazlar. İnsanlığın son adası olan bu Anadolu topraklarına dünyanın neresinden kim geldiyse, hoş geldiniz diyoruz, dertlerini çözmeye gayret ediyoruz" diye konuştu.

Kurtulmuş, şu anda 30 bin Yezidi'nin de Türkiye sınırları içerisinde bulunduğunu bildirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • Bahane 9 yıl önce Şikayet Et
    savastan kacana kucak acmayacak kadar kansiz degiliz biz. Insanlar vatanini birakip hayatini namusunu kurtarmak icin bizlerden yardim istiyor ve sizin su yorumlariniza bakin..Rabbim bizim basimiza boyle bir bela vermesin ozaman gorurum sizleri..Elbette herseyin siniri var ama elimizden gelenin en iyisini yapmaliyiz..Vatansiz anasiz babasiz cocuksuz kalmak aman yarabbim..Sen buyuksun herseyin en iyisini sen bilirsin..Sen butun Ummedi Muhammed'i koru yarab..
    Cevapla
  • hasanzafergülten 9 yıl önce Şikayet Et
    BUNDAN ÖNCE. Bulgaristan dan ,Türkiye ye gelen göçmenler,Türkiye nin yardım etmesi için DİNİ BAHANE etmiş,bize dini görevlerimizi yaptırmıyorlar,namaz kıldırmıyorlar filan demişlerdi... ama Türkiye ye geldiklerinde ne oldukları belli oldu,o zaman İzmir de ikamet ediyordum. ve İzmir de ne kadar birahane,bar,pavyon varsa hepsini bize Bulgaristan da dini ibarelerimizi yaptırmıyorlar diyen Bulgar göçmenlerinin kadınları doldurmuştu,kimiside park köşelerinde,otoban larda müşteri bekleyip fuhuş yapıyordu.
    Cevapla
  • ömer deniz 9 yıl önce Şikayet Et
    SADECE ZAMAN. Günü gelince hem bu dünyada hem diğer dünyada hepsinin hesabı sorulur. Şimdi hayatta kalma ve yaşananların her sahnesini zihnimize kazıma zamanı.
    Cevapla
  • Can Tan 9 yıl önce Şikayet Et
    GELİN ŞEFKATLİ KOLLARIMIZA. Gelin şefkatli kollarımıza, Gelin güzel türkiyemize, zamanında öyle komutanlar varmışki Çin'i topraklarına katmamış, vergiye bağlamış, yakındır, 60 bin 1 seneye 60 milyon olur, türkiyenin adı ne olur onu merak ediyorum
    Cevapla
  • Yahya MANYAS 9 yıl önce Şikayet Et
    İSTEMİYORUZ. Rahmetli Özal Saddam HÜSEYİN zulmünden kaçanlara kucak açmıştı. Ama yurtlarına geri döndüklerinde PKK ya kucak açtılar. Nice ailenin yuvasına ateş düşürdüler. Biz Kurtuluş Savaşında kaçmadık. Kadınlar cepheye silah mermi taşıdı. Bunlarda kendi memleketlerine sahip çıkma duygusu yok. Defolsunlar istemiyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!