Davutoğlu: HDP'ye tavsiyem CHP'lileşmesinler

Kanal7-Ülke TV canlı yayınında soruları yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP'ye "CHP" uyarısı yaptı.

GİRİŞ 06.05.2015 21:17 GÜNCELLEME 07.05.2015 12:43
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "CHP Diyanet'e karşı, HDP de Diyanet'i kapatacağız diyor. İkisi de Diyanet'e karşı. HDP'ye tavsiyem Türkiye'leşsinler ama CHP'lileşmesinler" dedi.

Davutoğlu, "Osmanlı'yı yok sayarsanız, İstanbul'u da yok sayarsınız. Parçalayıcı şeyler var. Siyasi olarak oy alabilmek dine hoşgörülü görünüyorlar. Bu güzel birşey. O kopuştan ne kadar uzaklaşırlarsa ben o kadar memnun olurum. Ama bir bakıyorsunuz hiç olmadık bir yerde kendi ideolojik kültür ortaya çıkıyor. Taksim Kabe diyebildiği gibi, Kudüs Yahudilerin diyor. Kültürel kodları bizim kodlara uygun değil. Irak'tak Kürtler bölgedeki Kürtler islamla iç içedir. Kudüs dediğinizde her şeylerini ortaya koyabilecek geçmişten geliyor. Benim HDP'ye tavsiyem Türkiye'leşsinler ama sakın ha CHP'lileşmesinler. CHP'ni altı okunu benimsemek, Kürt versiyonuna benimsetmektir. Bunun adı Baasçılıktır" ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 3
  • hüseyin 8 yıl önce Şikayet Et
    ya arkadaş bırakın ya ikisini zaten bir farkı yok biri hdp (pkk-kck--tüm alfabe) diğeri dhkp-chp-bir farkımı var allah aşkına
    Cevapla
  • muratlı 8 yıl önce Şikayet Et
    Hdp emin adımlarla chp leşiyor
    Cevapla
  • muratlı 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayın başbakanım senınleyız dik dur
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi