Demirtaş'ın Kürtçe meal yalanı ortaya çıktı!

Diyanet İşleri Başkanlığı, Demirtaş'ın Kürtçe Kur'an meali hakkındaki iddialarını fotoğraflarla yalanladı.

Demirtaş'ın Kürtçe meal yalanı ortaya çıktı!
Demirtaş'ın Kürtçe meal yalanı ortaya çıktı!
GİRİŞ 08.05.2015 01:25 GÜNCELLEME 08.05.2015 07:50
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanlığı,  HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın miting alanında gösterdiği Kürtçe Kur’an mealinin Diyanet tarafından değil bir vakıf tarafından basıldığı ve Erdoğan için alel acele bir tane meal hazırlandığı iddiasına yanıt verdi.

"İFTİRALAR KURUMUMUZU İNCİTİYOR"

Depolarını basın mensuplarına açan Diyanet İşleri Kürtçe Kuran-Kerim meallerini gösterdi. 10 bin adet basılan ve 7 bini dağıtılan meallerin basımının nisan ayında yapıldığının altını çizen Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr.Yüksel Salman, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hizmetleri üzerinden polemik yapılmasının ve spekülasyon üretilmesinin üzücü olduğunu belirterek, “İftiralar kurumuzu inciticiyor” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın depoların kapılarını basın mensuplarına açılmasının ardından basın toplantısı düzenleyen Dr. Salman şunları söyledi:



KÜRTÇE MEAL ÇALIŞMALARINA 5 YIL ÖNCE BAŞLANDI

“Diyanet İşleri Başkanlığımız Kürtçe mealin basım çalışmalarını 5 yıl önce başlatmıştır. 2015’in ocak ayı itibariyle kitabın basımı kararını alınmıştır. Bu süreç içinde grafik tasarım tamamlanmış, nisan ayı içinde basım yapılmıştır. Nisan ayında basımı gerçekleştirilen 10 bin adet meal halkımızın istifadesine sunulmuştur. Kitabın tek nüsha olarak basıldığı, bir yayın evine ait olduğu bilgisi doğru değildir, gerçeği yansıtmamaktadır.

Malum, bir kitabın hazırlanması ve basılması uzun bir süreç gerektirir, 3-5 gün içinde tamamlanması mümkün değildir. 10 bin adet baskının 7 bini illerimizde dağılmaktadır. 3 bin adeti de Diyanet İşleri Başkanlığımız da tutulmaktadır, ihtiyacı  olan yerlere gönderecektir. Başkanlığımız 15 dilde Kuran-ı Kerim mealini istifadeye sunmuştur. Başkanlığımız büyük bir teşkilattır, küresel ölçekte hizmet vermektedir. 



"BUNLARI KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞİLDİR"

Bu hizmetlerin büyük çoğunluğu daha önceden planlanmış hizmetlerdir. Ancak basımları bu tarihlerde yapılmıştır. Dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığımızı üzerinden bir polemik üretilmesi, özellikle yanlış bilgiler üzerinden suçlayıcı ifadeler kullanılması son derece inciticidir.İftiralar, 120 bin personeli olan kurumumuzu üzmüştür. Bunları kabul etmek mümkün değildir. Nisan ayının ilk haftasından itibaren depolarımıza giren kitaplar üzerinden yapılan spekülasyonlar son derece üzücüdür. Hizmetlerimiz üzerinden polemik yapılması haksız muameledir. Son günlerde yapılan iftiralar spekülasyonların bir parçasıdır.”

YORUMLAR 44
  • Öz 8 yıl önce Şikayet Et
    2 tane fotografla kanıtlanmış mı oldu? 3000 adet dağıttık diyorlar kimseye gitmemiş bile. O resimdeki kutularda ne var Allah bilir
    Cevapla
  • dinsizliği dine alet etme! 8 yıl önce Şikayet Et
    Güzel bir meal yapın sizin mealide bassınlar..! Mes'ele muhteviyatın diyanete ait olmasımıı Yoksa Kürt kardeşlerime, abilerime böyle bir hizmetin sunulmasına destek olmak mı?
    Cevapla
  • diyanet 8 yıl önce Şikayet Et
    Diyanetin bu kadar siyasetin içine girmesi hiç uygun değil.
    Cevapla
  • halirbam 8 yıl önce Şikayet Et
    Diyanetmi giriyor yoksa diyanetimi siyasete sokmaya calisiyorlar ... mercedes diye saldiranmi dersin ... diyaneti kaldiracagizmi dersin ... cok calisani varmi dersin ... göstermelik kuran bastilarmi derson ....daha neler neler ...eeee cevap vermeyince sucu kabul etti derler ...cevap verince ..siyasete karisiyor derler ... karar verin artik
    Cevapla
  • MEHMET KOÇ. 8 yıl önce Şikayet Et
    BAŞBAKANIN GÖSTERDİĞİ MEAL BENİM EVİMDEDE VAR DİYANETE AİT DEĞİL. FİKRİ AMEDİ ADINDA BİR ŞAHSA AİT. Doğruya doğru.
    Cevapla
  • doğruya doğru 8 yıl önce Şikayet Et
    Başbakanın gösterdiği işaratul i'caz bi çok kişinin elinde var. Doğruya doğru
    Cevapla
  • selim 8 yıl önce Şikayet Et
    Kuran ı siyasete alet ettiniz ya daha da başka söze gerek yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi