Davutoğlu'ndan partilere koalisyon uyarısı

Başbakan Davutoğlu, "Kimse AK Parti koalisyona çok istekli, dolayısıyla kendi düşündüklerimizi dayatırız düşüncesi içerisine girmesin" dedi.

GİRİŞ 28.06.2015 22:23 GÜNCELLEME 29.06.2015 00:48
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dini azınlıklar ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldiği iftar programı sonrası açıklamalarda bulundu. Davutoğlu koalisyon çalışmalarına yönelik olarak muhalafet partilerine uyarıda bulundu.

KESİNLİKLE TAVİZ VERMEYİZ

Koalisyon görüşmelerini, Ramazan'ın da bereketiyle iyi niyetle sürdüreceğiz. Önümüzdeki günlerde hem TBMM Başkanı'nı seçeceğiz ve bu dönemde TBMM'de daha önce görülmeyecek ölçüde Hıristiyan ve değişik dini inançlara, Ezidi, mensup milletvekillerinin  mevcudiyeti bizi sevindirmektedir. Bütün renkler TBMM'de temsil edilecek. Ve orada inşallah Meclis Başkanı seçiminden sonra da Cumhurbaşkanımızın görevlendirmesiyle koalisyon çalışmalarını yürüteceğiz.
 
Bütün partilere hepinizin huzurunda seslenmek istiyorum: Gelin hep beraber Türkiye'nin geleceği konusunda ortak ilkelerde buluşalım. Ama her gün yapılan açıklamalarla eğer birileri 'AK Parti koalisyona çok istekli, dolayısıyla kendi düşündüklerimizi dayatırız' diye bir yaklaşımla bize gelirlerse, bilsinler ki biz gönül sohbeti anlamında ve müzakere anlamında her şeye açığız, ama dayatmaya ya da emrivakilere kesinlikle taviz vermeyiz.

YORUMLAR 16
  • alara 8 yıl önce Şikayet Et
    valla burdan görünen o. özelliklede cumhurbaşkanı meclise geldiğinde çömdükleri yerden kalkmayan mhp lilere karşın davutoğlu ve bakanların bahçeliyi alkışlaması affedilir gibi değil, ve şöyle bir izlenim veriyor, akp chp ninde mhp ninde ayaklarına kapanacak koalisyon için ne isterlerse verecek. yok cumhurbaşkanının legal oluşunu tartıştırtmayız yok birde tartışaydınız adam yüzde 52 almış tartışalım desen kim tartışabilir. siz yeterki hakaret edenlere alkış tutmayın cumhurbaşkanı kendini savunur
    Cevapla
  • suskun 8 yıl önce Şikayet Et
    oyuna gelmeyin tavizde vermeyin tekrar secimmmmmmmm
    Cevapla
  • nazım 8 yıl önce Şikayet Et
    erken seçimle bir şey değişmez beyler
    Cevapla
  • eren 8 yıl önce Şikayet Et
    Böyle olacağını bilemedim bilseydim hic akp ye oy vermezmiydim
    Cevapla
  • Taviz yok 8 yıl önce Şikayet Et
    Gerekirse erken seçim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz