İsrail açıklaması: İki şartımızdan taviz vermeyiz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi için görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

İsrail açıklaması: İki şartımızdan taviz vermeyiz
İsrail açıklaması: İki şartımızdan taviz vermeyiz
GİRİŞ 26.06.2016 22:20 GÜNCELLEME 27.06.2016 07:30
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi için görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Çavuşoğlu, "Mavi Marmara şehitlerinin ailelerine tazminat ödenmesi ve ambargonun kaldırılması şartlarımızdan taviz vermiyoruz" diye konuştu.

İki şartımızdan taviz vermiyoruz

Son günlerde İsrail'le ilişkilerin normalleşmesi ile ilgili çok sayıda haber çıktığını anımsatan Çavuşoğlu, bunların doğru olduğunu belirtti.

Çavuşoğlu, "İsrail'le biz ilişkilerimizi normalleştirmek için görüşmeleri sürdürüyoruz." ifadesini kullanarak, şunları kaydetti:

"Görüşmeleri sürdürürken iki şartımızdan taviz vermiyoruz. Bunlardan bir tanesi saldırıda (Mavi Marmara) hayatı kaybeden, şehit düşen kardeşlerimizin ailelerine tazminat ödenmesi. İkincisi ise yıllardır zulüm altında olan, ambargolar altında zor şartlarda yaşayan, saldırılar sonucu da birçok altyapısı yok olan Filistinli kardeşlerimizin üzerindeki ambargoların kaldırılmasıdır. 'Bu şartlarımız yerine gelirse ilişkilerimizi normalleştireceğiz' dedik ve bu şartlardan hiçbir taviz vermedik, vermeyeceğiz. İsrail'le ilişkilerimizin normalleşmesi demek ileride Filistinli kardeşlerimiz haksızlığa uğradığı zaman sessiz kalacağız, göz yumacağız anlamına gelmez. Şartımız gereği ambargoları kaldırarak Filistinli kardeşlerimize insani ve kalkınma yardımlarımızı da en etkin bir şekilde ulaştırmaya devam edeceğiz."

YORUMLAR 46
  • simon 7 yıl önce Şikayet Et
    israilli generallerin kırmızı bültenlerinin neden gönderilmediği ortaya çıktı
    Cevapla
  • Ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Hani abluka nın kaldırılması Türkiye'nin olmazsa olmazı idi ne oldu fırıldak gibi döndünüz ?? nasılsa millet bunları unuttu değil mi :)
    Cevapla
  • hamed 7 yıl önce Şikayet Et
    :) la bi haberi oku önce kofti
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    abluka kalkmadan olmaz sakın ha anlaşmayın
    Cevapla
  • Betül 7 yıl önce Şikayet Et
    Yaptiginiz anlaşma tavizin ta kendisi. Gerisi kamoyunun sindirmesi için laf salatası
    Cevapla
  • Ankaralı 7 yıl önce Şikayet Et
    Boş boş konuşma. Devletler arasında anlaşmalar vardır. Eğer şartlarını kabul ettirebiliyorsan anlaşma yapmak en mantıklısıdır. Tabi sen çekmiyorsun burda bombalar altında evsizliği, suzuzluğu daha birçok cefayı...
    Cevapla
  • fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    Sizce israil oradan çıkar mı? Filistine bağımsızlık verir mi? Ben inanmıyorum. Ancak ele Mahkum olmasını sağlayan hususlar var ise sadece taviz verebilir. Ama menfaatsiz iş yapmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor