Muhaliflerden sürpriz hamle

Olağanüstü kurultayı toplama girişimlerinden vazgeçmeyen muhalifler tekrar bir araya geliyor.

Muhaliflerden sürpriz hamle
Muhaliflerden sürpriz hamle
GİRİŞ 11.07.2016 10:37 GÜNCELLEME 11.07.2016 10:37
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

MHP'deki muhalif kanat bugün hareketli bir gün geçirecek. Avukatlardan oluşan “hukuki kurul" ile eski siyasilerden oluşan “siyasi kurul" hazırladıkları raporları bugün muhalif adaylara sunacak. Muhalif adaylar bugün saat 14:00'te buluşup yol haritasını netleştirecek.

Kulislere yansıyan bilgilere göre muhaliflerin gündeminde ilk sırada mahkeme süreci bulunuyor. 19 Haziran'da yapılan kurultayda alınan kararların hukukiliğinin onanması halinde “Kongre Komitesini" devreye sokacak olan muhalifler, Ağustos ayı içinde bir kongre tarihi belirlemeyi hedefliyor.

Mahkemeden olumsuz sonuç çıkar ve Genel Merkez'in istediği yönde gelişmeler yaşanırsa bu kez yeni delege imzalarıyla yeni bir kongrenin toplanması girişiminde bulunulacak. Muhaliflerin gündeminde “disipline sevk" başlığı da bulunuyor. Başta Meral Akşener olmak üzere adayların disipline sevkedilmesi halinde “hukuki" mücadele ile olası kurultayda yine tüzük değişikliği ile bu engelin aşılması planlanıyor.

MHP huhalefeti, Genel Merkezi siyasi anlamda köşeye sıkıştırmak için bir dizi hamleler planlıyor. Milliyet'te yer alan habere göre bunların başında da Alparslan Türkeş'in başlattığı, Bahçeli'nin bir süre devam ettirdikten sonra uygulanmasına son verdiği “Tekir Yaylası Kurultayı"nı toplama girişimi geliyor. 7 - 8 Ağustos tarihlerinde gövde gösterisine dönüştürülmek istenen Tekir Yaylası Kurultayı ile muhalif adaylar ülkücü tabanın kendileriyle birlikte hareket ettiği ve arkalarında geniş kitlelerin bulunduğu mesajını vermeyi amaçlıyor. Bir diğer girişim ise bölge toplantıları ve mitingleri yapmak olacak. MHP'nin oy depoları olarak görülen Orta Anadolu, İç Ege ve Doğu Akdeniz bölgelerinde dört adayın da katılacağı mitingler yapılması planlanıyor.

YORUMLAR 6
  • osman 38 7 yıl önce Şikayet Et
    muhaliflere kayseri valiligi izin verecekmi ğörecegiz erciyes tekir yaylası muhaliflerin tapulu malı degil bekleyip görelim
    Cevapla
  • berkant gizemli 7 yıl önce Şikayet Et
    MHP deki muhalif güç türkiyenin yeni yol haritasıdır...onun için yolu kesilmek isteniyor...
    Cevapla
  • benzerlık 7 yıl önce Şikayet Et
    akşener,apdullatıfşener bu benzerlık tesadufmu ,siyasettede aynı benzerlik olacağını tahmin ediyorum
    Cevapla
  • dadaş 7 yıl önce Şikayet Et
    bunlar kadar utanmaz rezil adamlar varmı daha yska son kararını verdi seçim olmaz dedi bunlar bu milletin yanında degiler aga babaları paraleler alçakların maşaları bunlar yazıklar olsun parti kurunda görün tokadı reziler 4 adam gelmiş bir araya güya millete hizmet edecekler bizde yedik hade ordan hainler sizi bahceli 4 daltonları acilen atması lazım
    Cevapla
  • akdenizli 7 yıl önce Şikayet Et
    dadaş kardeş sen nerde yaşiyorsun anlamadım 4 aday da Devled beya 1000 basar suan ki MHP durumu ne halde baston lukdan bile çıkdı ya utanmayan tek kişi Devlet bey ve yanındaki değnekçileridir.
    Cevapla
  • oğuzhan 7 yıl önce Şikayet Et
    aklınızı başınıza alın. Meral AKŞENİR'in yaptıkları sadece kendisine yarayacak. Diğer adaylar niye heyecanlanıyor yada boşuna emek sarf ediyor anlamış değilim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı