Kurtulmuş: Hiçbir şekilde tanımıyoruz

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Azerbaycan’ın büyük bir haksızlıkla karşı karşıya kaldığını dile getirdi.

Kurtulmuş: Hiçbir şekilde tanımıyoruz
Kurtulmuş: Hiçbir şekilde tanımıyoruz
GİRİŞ 14.07.2016 20:54 GÜNCELLEME 14.07.2016 20:54

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Merkezi hükümetin Konya'ya yaptığı destekler önemlidir. Bunlardan bir tanesi Konya Ovası Projesi'ydi. Büyük oranda tamamlandı." dedi.

Kurtulmuş, Uluslararası Kültür Turizmi ve Medya Kurultayı'nın açılışı için geldiği Konya'da, Vali Yakup Canbolat'ı makamında ziyaret etti.

Numan Kurtulmuş, valilikteki şeref defterini imzaladıktan sonra basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından Konya Büyükşehir Belediyesine geçti. Kurtulmuş'u burada Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı karşıladı.

Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i makamında ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, burada yaptığı açıklamada, Konya'nın bir huzur şehri olduğunu ve bunun da kente girer girmez anlaşıldığını söyledi.

Konya'nın her yerinden tarih ve medeniyet fışkırdığını ifade eden Numan Kurtulmuş, Anadolu'da böyle kentlerin varlığına işaret ederek, bunların başında da Konya'nın geldiğini belirtti.

Kurtulmuş, Konya'nın kültür ve medeniyet şehri olduğunu dile getirerek, şehirlerin ve ülkelerin maddi imarı kadar, manevi imarının da önemli olduğunu vurguladı.

Konya'nın en gelişmiş şehirlerden biri olduğuna dikkati çeken Numan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Merkezi hükümetin Konya'ya yaptığı destekler önemlidir. Bunlardan bir tanesi Konya Ovası Projesi'ydi. Büyük oranda tamamlandı. İnşallah önümüzdeki dönemde geri kalan unsurlarının da tamamlanarak, entegre projelerin bitirilmesi, merkezi hükümetin, Konya ve çevresiyle ilgili öncelikli çalışmalarından birisidir. Yine Konya Çevre Yolu projelendirilmiş ve yatırım programı kapsamına alınmış, bir kısmı da yapılmış, geri kalanı da yapılacak bir projedir. Burada da bir aksama olmayacak, Konyalı hemşehrilerimize, dostlarımıza bir kere daha hatırlatmak isterim."

'Karabağ'daki Ermeni işgalini hiçbir şekilde tanımıyoruz'

Kurtulmuş, Uluslararası Kültür Turizmi ve Medya Kurultayı'nın açılışı için geldiği Konya'da, toplantının yapıldığı Novotel'de yabancı gazetecilerle bir araya geldi.

Toplantı çıkışında Azerbaycanlı gazetecilerin sorularını cevaplandıran Kurtulmuş, Karabağ'daki Ermenistan işgaline ilişkin sorular üzerine Karabağ’ın, Azerbaycan’ın doğal bir parçası olduğunu söyledi.

Azerbaycan’ın büyük bir haksızlıkla karşı karşıya kaldığını dile getiren Kurtulmuş, "Ülke ve millet olarak Karabağ'daki Ermeni işgalini hiçbir şekilde tanımıyoruz. Bu uluslararası camia tarafından tanınması gereken bir gerçek. Biz bu meseleyi her platformda ifade ediyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...