Yunanistan'dan Kudüs ve Gazze açıklamaları

Yunanistan, İsrail'in Gazze Şeridi'nde barışçıl gösteri düzenleyen Filistinlilere karşı saldırılarını 'nefret ve derin endişeyle' karşıladığını bildirdi.

Yunanistan'dan Kudüs ve Gazze açıklamaları
Yunanistan'dan Kudüs ve Gazze açıklamaları
GİRİŞ 14.05.2018 21:27 GÜNCELLEME 14.05.2018 22:02
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Yunanistan Dışişleri Bakanlığınca yapılan açıklamada, "Gazze Şeridi'nde, İsrail'in ateşiyle aralarında çocukların da bulunduğu onlarca kişinin trajik şekilde hayatlarını kaybetmesi ve yüzlerce kişinin yaralanmasını nefret ve derin endişeyle karşılıyoruz." ifadelerine yer verildi.

"İSRAİL BARIŞÇIL GÖSTERİLERE SAYGI GÖSTERMELİ"

"Trajik kayıpların olduğu Gazze'de itidalin sağlanması ve gerginlikleri tırmandırarak daha fazla ölüme yol açılmaması" çağrısında bulunulan açıklamada, İsrail'in barışçıl gösterilere saygı göstermesi gerektiği ifade edildi. 

 

Açıklamada, İsrail'in orantısız güç kullanımından kaçınması gerektiği belirtilerek, Hamas ve gösterilerin organizatörlerinin protestoların barışçıl doğasını korumaları gerektiği kaydedildi.

YUNANİSTAN KOMÜNİST PARTİSİ'NİN ÇAĞRISIYLA GÖSTERİ DÜZENLENDİ: İSRAİL'İN TERÖRİST SALDIRILARINI KINIYORUZ

Öte yandan Yunanistan Komünist Partisi (KKE) ve bazı sol örgütlerin çağrısıyla düzenlenen gösteride, İsrail'in Filistin halkına karşı "terörist saldırıları" ve ABD'nin Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması kınandı.

Yüzlerce kişinin Atina'daki İsrail Büyükelçiliğine yürüdüğü gösteride, Filistin'e destek sloganları atıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • Abdulkadir 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünya ülkelerinin %90'dan fazlasının reddetmesine rağmen amerikanın, pervasız zorbalıklarla Kudüs'ü israil şehri olarak ilan etmesine karşılık olarak, bu karara red oyu kullanan ülkeler de Kudüs'e Filistin büyükelçiliklerini taşısın ve de böyle yapıldığında israil'in erre bir karşı gelmesi durumunda israil'e aynı sertlikte cevap verilsin.
    Cevapla
  • Abdulkadir 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünya ülkelerinin %90'dan fazlasının reddetmesine rağmen Amerikanın, pervasız zorbalıklarla Kudüs'ü İsrail şehri olarak ilan etmesine karşılık olarak, bu karara red oyu kullanan ülkeler de Kudüs'e Filistin büyükelçiliklerini taşısın.
    Cevapla
  • Zadeli 5 yıl önce Şikayet Et
    Suudilerden açıklama filistin halkının yanındayız. Yalancı siyonistlerin en büyük maşası sissiniz bugün burda yaşananların sebebi siz ve sizin gibi düşündenlerdir satılmış vahşiler
    Cevapla
  • dede 5 yıl önce Şikayet Et
    bu bir katliham ...bundan sonra hitlere yavudiler bir laf soyleyemez
    Cevapla
  • vatan evladı 5 yıl önce Şikayet Et
    gavur bile gavuru kınıyor biz müslüman olara kınamanın ötesinde birşeyler yapmalıyız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz