Muharrem İnce: Suriyelilere kapıyı kapatacağım

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce katıldığı televizyon programında Suriyeli mültecileri gönderip, kapıyı kapatacağını söyledi.

GİRİŞ 25.05.2018 09:45 GÜNCELLEME 25.05.2018 09:50
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

24 Haziran 2018 seçimlerinde CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce katıldığı televizyon programında Suriyeli mülteciler için insanlık dışı sözler söyledi. 

"ESAD BİR KİNİM YOK"

 

 

Esad'a ne özel bir kinim var. Ne özel bir sempatim var. Esad'ın durumunu biz belirleyemeyiz. Suriye ile ilgili yapılması gereken şudur. Türkiye'de 4 milyon Suriyeli yaşıyor ama Suriye'de büyükelçimiz yok. Açılmalıdır. Bir Suriye'nin toprak bütünlüğü korunmalıdır. İki Suriye'ye yeni bir anayasaya ihtiyacı var. Üç BM'nin gözlemci olduğu Suriye içinde ve dışında yaşayanların katılımıyla bir seçim yapılmalıdır. Esad da seçilse kabul ederim, başkası da seçilse kabul ederim.

"SURİYELİLERE KAPIYI KAPATACAĞIM"

Suriye'de 4 milyon Suriyeli var. Bayramda tatile gidip, 10 gün kalıp dönüyorlar. Böyle şey olur mu? Gidip kalabiliyorsan kal orada. Gittin mi bayram tatiline kapatırım kapıyı kalırsın orada. Burası aşevi mi? Benim vatandaşım işsiz emekli geçinemiyor.

YORUMLAR 27
  • İsmi lazım değil 5 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten doğru konuşuyor.Savaş kalmadı zaten.bu nasıl iş? adamlar kaldı, ülkemden gitmiyor. Bu insanları tutanlar size soruyorum siz ne yapmak istiyorsunuz? Biz bu insanlara bekçilik yapamayız.
    Cevapla
  • urfali 5 yıl önce Şikayet Et
    Bayramda gidebiliyorsa demekki savaş bitmiştir.Evli evine köylü köyüne.
    Cevapla
  • nurettin demirbilek 5 yıl önce Şikayet Et
    petrol zengini müslüman arapların zekatları suriye problemini çözüme kavuşturur. suriyeliler kendi memleketlerinde evlerine işlerine kavuşurlar. doğrusuda budur. bizim imkanlarımız sınırlı, yeterince yardım yaptık sıra zengin araplarda.
    Cevapla
  • sosyal demokrat 5 yıl önce Şikayet Et
    Suriyelileri kovacağım demek onları ölüme terk edeceğim demektir. Bu açıklama sana çok oy kaybettirdi İnce çok acemisin siyaset sana göre değil. Kılıçdaroğlu gibi basiretsiz bir siyasetçi bile seni anında siyasetten sildi. Kaldı ki RTE seni gömer .)))
    Cevapla
  • adnan 5 yıl önce Şikayet Et
    en ufak olaya karışanı atacaksın adam gibi oturana mağdura sözüm yok ama eğitim yok şimdiki Suriyeli çocuklar 8-10 sene sonra başımıza bela olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması