Soylu: Biz olmasak Avrupa'da ayık gezen olmayacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Avrupa'da uyuşturucuya karşı yasal hassasiyetin zayıf olduğunu söyledi ve "Biz olmasak Avrupa’da ayık gezen genç olmayacak." dedi.

Soylu: Biz olmasak Avrupa'da ayık gezen olmayacak
Soylu: Biz olmasak Avrupa'da ayık gezen olmayacak
GİRİŞ 17.08.2018 10:26 GÜNCELLEME 17.08.2018 10:41
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İstanbul Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotim Temel Eğitim Sertifika Töreni'ne yaptığı konuşmada, "PKK'nın uyuşturucu ticaretinden elde ettiği gelirin 1,5 milyar dolar olduğunu ifade etmiştim. Kaçak sigaralarının da PKK'nın elinden geçtiği biliyoruz." dedi.

Alınan her bir dal sigaranın terör örgütlerinin değirmenine su taşıdığını savunan Soylu, şöyle devam etti:

 

 

"AVRUPA'DA YASAL HASSASİYET ZAYIF"

"Zehri gelişmiş laboratuvarlarda üretiyorlar. Bunun da doğal güzergahı bizim güzel ülkemizden geçiyor. Geçerken de maalesef bir kısmında bizim ülkemiz hedef oluyor. Avrupa'da yasal hassasiyet de zayıf. Laboratuvarları gelişmiş Avrupa'nın ama kanunları geri kalmış.

Her konuda birlik olan Avrupa bu konuda birlik olamıyor. Uyuşturucuyu özgürlük normları için sıkıştırmaya çalışıyorlar. Cezalar ve uygulamalar farklı farklı.

"BİZDE CEZALAR ÇOK DAHA AĞIR"

Bizde cezalar onlara göre çok daha ağır. ABD'nin Afganistan'a müdahale ettiği yıl olan 2002'de haşhaş ekim alanı 17 bin hektardı. 2017 yılında ise üretim alanı tam 328 bin hektara çıkmıştır. Uyuşturucu meselesi dünyanın üzerine bir çığ gibi gelmektedir. Ancak dünya halen havaya bakıp ıslık çalmaktadır.

"BİZ OLMASAK AYIK GEZEN GENÇ OLMAYACAK"

Beni bağışlasınlar teşbihte hata olmaz. Biz olmasak Avrupa'da ayık gezen genç olmayacak. Buradan nakledileceklerin önemli bir bölümünü engellemeye çalışıyoruz. Benim tecrübemi paylaşayım: Kimseden bize fayda yok. Uyuşturucu konusunda kendi göbeğimiz kendimiz kesmeliyiz.

Şu anda Türkiye'de hapishanelerde en çok uyuşturucudan tutuklu var. 57 bin kişi. Terör örgütlerinin yegane varlık sebebi uyuşturucu ticaret olacaktır. Bununla topyekun mücadele etmek zorundayız."

YORUMLAR 6
  • emre 5 yıl önce Şikayet Et
    biz bizim gençlerimize bakalim bırakın içsinler keş olsunlar
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünya uyuşturucu ticaretinin bir numarası CIA
    Cevapla
  • bir G@rip 5 yıl önce Şikayet Et
    Yürü be başkanım kim tutar seni İDAMM İSTERİZ İDAM
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    biz avrupa ile arayı süper hızlı kapatıyoruz. bence düşmana bakıp rehavet girmeyin. bizim halimizin onlardan iyi olan tarafı hızla dejenere oluyor. biran evvel önlem alın.
    Cevapla
  • Mete 5 yıl önce Şikayet Et
    15 yılda 20 kat artmış abd nin işgalindeki ülkede uyuşturucu üretimi
    Cevapla
  • Memo 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu olayı ve talibanı zamanında Abd bilinçli şekilde destekledi. Amacı zayıf devletleri sömürmek ve zayıf tutmak. Radikal islamı 80 li yıllardan beri abd tarafından destekleniyor. Amaç bütün islam ülkeleri bölmek ve cahil birakmak. Tek Türkiyede umduklarını bulamadıkar ama Tarih daha gösterecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak