Erdoğan'dan Almanya'da çok önemli mesaj

Almanya'da resmi temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'daki Köln Merkez Camii'nin açılış törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan cami açılışında önemli mesajlar verdi.

Erdoğan'dan Almanya'da çok önemli mesaj
Erdoğan'dan Almanya'da çok önemli mesaj
GİRİŞ 29.09.2018 18:35 GÜNCELLEME 29.09.2018 18:58

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'daki Köln Merkez Camii'nin açılış töreninde çok önemli mesajlar verdi.

"İSLAMİ TERÖR KAVRAMI YANLIŞTIR"

Bir yanda DEAŞ, FETÖ ve PKK gibi katil sürüleri üzerinden gençlerimiz terör tuzağına çekilirken, diğer yandan ırkçı örgütler Müslümanların hak ve hukukunu hiçe sayıyor. Bugüne kadar en çok Müslüman kanı dökmüş terör örgütleri, islamist ve cihadist gibi ifadelerle yine Müslümanlara yamanmak isteniyor. Adı, iddiası, ideolojisi ne olursa olsun. Teröre bulaşan, şiddete buluşan, Müslümanların canına kast eden hiçbir yapının, İslamla Müslümanlıkla bizim inancımızla bağımız yoktur. Burada açık ve samimi bir şey söyleyeceğim. Hristiyan terörü, Musevi terörü nasıl yanlışsa; İslami terör kavramı da yanlıştır hatalıdır. 

Bu tür yanlışları kullananlar kesinlikle iyi niyetli değildir. Bugüne kadar hiç kimsenin dinimizi istismar etmesine sessiz kalmadık. DEAŞ, FETÖ ve PKK gibi terör örgütlerine nasıl karşı durmuşsak, bu tarz ifadelerle inancımızın lekelenmesine karşı çıktık. Biz terör örgütleri arasında asla ayrım yapmadık. Berlin'de pazar yerinde sivilleri katleden DEAŞ'lı caniler neyse, iki ay önce Bedirhan bebeği annesiyle beraber şehit eden PKK'lı katiller de odur. 

15 Temmuz gecesi FETÖ'cü alçaklar tarafından şehit düşen vatandaşlarımızı, 251 şehidimizi nasıl görüyorsak; dünyanın dört bir yanındaki terör kurbanlarını da aynı görüyorum. "Efendim FETÖ'nün okullarında şöyle kaliteli..."

O pilotlar da çok kaliteliydi. Omuzları filan da baya doluydu. Ama o omuzları kalabalık olanlar geldiler benim vatandaşımı şehit ettiler. Helikopterlerle, F16'larla, tanklarla şehit ettiler. Mesele o değil. "İlim, ilim bilmektir. İlim kendin bilmektir. Sen kendin bilmezsen ya nice okumaktır.

Sizin yargılarınızda verilen kararlar geçerli, Türkiye'de verilen kararlar geçerli değil. Bu nasıl bir anlayıştır? Demokrasi düşmanlarının Avrupa'nın demokratik kurumlarını istismar edilmesine daha fazla göz yumulmamalıdır. 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor