Bahçeli'den açıklama geldi: Adaylıktan çekilmeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş hakkındaki sahte senet iddialarıyla ilgili konuştu.

Bahçeli'den açıklama geldi: Adaylıktan çekilmeli
Bahçeli'den açıklama geldi: Adaylıktan çekilmeli
GİRİŞ 13.03.2019 12:11 GÜNCELLEME 13.03.2019 13:10
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Önceki gün Kırıkkale mitinginin ardından verdiği molada, kendisini izleyen bir grup gazeteci ile sohbet eden MHP Lideri Mansur Yavaş'la ilgili iddialar için , şunları söyledi:

Bu konuyu iki sebepten dolayı çok iyi düşünmek lazım. Bir: Tartışmaya muhatap olan kişi Türkiye’nin çok kritik bir sürecinde, başkentin, zillet ittifakının adayı olarak takdim edilen bir kişi. Diğeri ise olayın hukuki boyutu var. Hukuki yönden bir ceza almış. Bu da Yargıtay tarafından onanmış. Bunun ikisi yan yana geldiğinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan bir şahsın buna benzer yaklaşımlarla tartışılmaya açılması, dikkat çekici bir durumdur.

“ADAYLIKTAN ÇEKİLİYORUM” DEMELİ

Bana göre hem CHP’ye olan saygısından, hem Kılıçdaroğlu tarafından dayatılarak yapılmış olması dikkate alındığında o zaman kişinin, ‘Ben soruşturma sonucu alınıncaya kadar, siyasi olarak CHP’nin temsilinde hem şahsıma, hem partime bir zarar vermemek, hem de mahalli idareler seçimlerini gölgeye düşürmemek için adaylıktan çekiliyorum’ demesi en ahlaki yoldur. Ve soruşturmanın sonucu alınınca kadar bu kararı aldığını söyleyecek. Sonucu aldıktan, adaylıktan çekildikten sonra tekrar bunun aday olması vesaire gibi şart da yok. Yani büyükşehir belediye başkan adaylığını noktalaması gerekir. Hem kendisinin gelecekteki siyasetinin devamı açısından, hem CHP açısından hem de hukuki yönden soruşturmanın sonucu alınıncaya kadar böyle olmasında yarar var. Kendisinin seçimi kazanma şansının çok yüksek olduğu bir dönemde ‘kumpas kuruluyor’ gibi geçmişten bugüne kadar her boyutuyla tartışılan bir kavramı, kendi şahsında gündeme taşıması da doğru değil.

 

 

YORUMLAR 11
  • dadas45 5 yıl önce Şikayet Et
    sayın bahceli onur kişilik saygınlık chpede asla yoktur yavaş dogru dürüst adam olsaydı zaten sahte seneten 500 bin tl ceza yemezdi istıfa onurlu şerefli erdemli kişilerin işidir bunlarda asla utanma sıkılma yok sayın bahceli bey
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum.Acilen adaylıktan çekilmeli. Yargı da bu konunun üzerine gitmeli.İddialar ve belgeler çok vahim.
    Cevapla
  • Meta 5 yıl önce Şikayet Et
    Sahtekarlığı mahkeme tarafından kesinleşmiş olan mahsur yavaş adaylıktan çekilmez bunun bedelini yalnız Ankara degil tüm Türkiye'de ödeyeceklerdir
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    sende mhp nin başından çekilde gerçek mhp liler rahat nefes alsın.
    Cevapla
  • 777 5 yıl önce Şikayet Et
    artizlik yapma lan
    Cevapla
  • Tonyukuk 5 yıl önce Şikayet Et
    Niye çekilsin ki? Mansur'a oy verenler onun bu işleri yaptığına bakmaz. Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı gözlerini kör etmiş.
    Cevapla
  • 777 5 yıl önce Şikayet Et
    bence ip liler değişmez ama CHP'lilerden oy kaybeder
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor