Numan Kurtulmuş'tan 'İstanbul' açıklaması

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ''Sonuçlara yapılan itirazlar ve bunların sonucu ile ilgili değerlendirmeler var. İtirazlar en kısa sürede sonuçlanacaktır.'' dedi.

GİRİŞ 01.04.2019 14:13 GÜNCELLEME 01.04.2019 15:09
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, katıldığı televizyon programında yerel seçimlerle ilgili çok kritik açıklamalarda bulundu.Kurtulmuş İstanbul'daki durumu değerlendirirken, " Sonuçlara yapılan itirazlar ve bunların sonucu ile ilgili değerlendirmeler var. İtirazlar en kısa sürede sonuçlanacaktır. 300 bine yakın geçersiz oy var. bazı ilçelerde bu oran çok yüksek. Teşkilatımız itirazlarını hazırlıyor. Biz de, CHP de takip ediyor. Sonucu YSK verecek." dedi.

 

 

Numan Kurtulmuş’un açıklamalarından satır başları:

Her seçim sürprizleri barındıran bir seçimidir. Nihayetinde kararı millet veriyor. Şunu biliyorduk özellikle büyükşehirler olmak üzere kıl payı seçimin alınabileceği tahmin ediliyordu.

Bizim açımızdan da 24 Haziran seçimlerinde elde etmiş olduğumuz oyu alabileceğimizi tahmin ediyorduk. O sonuç da bizim açımızdan gerçekleşti.

 

 

AK Parti'nin açık ara birinci parti olması da gerçekleşmiş oldu. Sonuçları itibarıyla hayırlı uğurlu olsun.

İSTANBUL’DA NE OLDU?

Türkiye’de işlerini en düzgün yapan kurumlardan birisi YSK’dır. Seçim sonuçları kesinleştikçe bunları ilan ediyor.

Bir sonuçlara yapılan itirazla ve bunların sonucu değerlendirmeler var en kısa zamanda bunların sonuçlanacağını biliyoruz.

İtiraz süreçleri sonunda seçim kurullarını kararlarını verecek

İSTANBUL İLE İLGİLİ ELİNİZDEKİ TESPİT NE?

İstanbul’la ilgili 300 bine yakın geçersiz oy var. Bazı ilçelerde yüksek görünüyor teşkilatımız ellerindeki ıslak imzalı belgelerle birlikte itirazlarını hazırlıyorlar. Biz de CHPĞ de bunu takip ediyor.

Bizim milletimiz her seçimde büyükşehre başka ilçede başka oy kullanmıştır. Vatandaşımızın bir tefrik etme yeteneği var. Önce bu sonuçlar bir netleşsin.

ANKARA SONUÇLARI

Bir şekilde itirazlar yapılacak. Her parti için bu geçerlidir. Biz de diğer partiler de seçim sonuçlarına itiraz edecek.

Ama biz demokratik olgunluğu çok yüksek bir siyasi hareketten geliyoruz. Milletimiz ne dediyse baş göz üzerine. Üzerine bir tek laf söylemeyiz.

Kesin sonuçlar ortaya çıksın, zaten cumhurbaşkanımız Huber Köşkü’nde “diğer partilerden kazanan herkesi tebrik ediyorum” dedi.

Bu itirazlar bittikten sonra bizim partimiz dışında adayla kazandıysa nasıl kendi partimizden kazanan adayları tebrik ediyorsak başka partiden seçilenleri de kutlamayı biliriz.

YORUMLAR 52
  • FATSA 5 yıl önce Şikayet Et
    istanbul kaybedildiyse muhtarlar yüzündendir.. Binlerce AK PARTİLİ secmen ANADOLU ya TASINDI
    Cevapla
  • temel candan 5 yıl önce Şikayet Et
    Minareyi çalan kılıfını hazırlar Sanırım eldeki belgelerle değil de ysk ciddi hata ve güvensizlikleri içtihat ile çözer Çünkü ilçelerde kazanan ilde kazanmaması imkansız.
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    İPTAL/GEÇERSİZ OYLARIN FAZLA OLDUĞU ve Oy Oranları YAKIN YERLERDE sandık GÖREVLİLERİYLE VE İLGİLİLERLE İSTİSARE EDİP gerekli İhtirazlar yapılmalı Belki Adana,Antalya İZMİRDE dahi; neden olmasın HİLE HİLE SONUÇTA.
    Cevapla
  • safkan 5 yıl önce Şikayet Et
    partılrıerın gorevlılerı nerede
    Cevapla
  • izmir-dobracı 5 yıl önce Şikayet Et
    ıslak imzalı sandık sonuçları karşılaştırılmalı yanlış bildiren 500 kişiyse bunların derhal hapse atılması gerekir bir daha asla seçim görevi verilmesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!