AK Parti'den önemli uyarı: Risk almayan yöneticilerden kurtulacağız

Parti yöneticileri, sık sık bir araya geldikleri teşkilatlara “Küçük hesaplarla kaybedecek zaman yok. Risk almayan yöneticilerden kurtulacağız. Lider ve tabanda problem yok, ara kadrolarda yorulma var” mesajını veriyor.

AK Parti'den önemli uyarı: Risk almayan yöneticilerden kurtulacağız
AK Parti'den önemli uyarı: Risk almayan yöneticilerden kurtulacağız
GİRİŞ 12.01.2020 06:59 GÜNCELLEME 12.01.2020 07:26
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

AK Parti, 7’inci Büyük Olağan Kongre sürecinde delege seçimlerini tamamlayarak belde kongrelerini yapmaya başlarken, ocak ayının son haftasında da ilçe kongrelerini başlatmayı hedefliyor. Yıl sonuna kadar il kongrelerinin tamamlanması ve Aralık 2020 veya 2021’in başında da büyük kongrenin yapılması beklenirken, AK Parti kurmayları sık sık bir araya geldikleri teşkilatlara önemli uyarılarda bulunuyor. Teşkilatlara verilen mesajlarda, tüm yükün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüklenmesi alışkanlığından vazgeçilmesi istenirken, şu görüşler dile getiriliyor: Bugünkü ortama baktığımızda, İran, Suriye, Irak, Libya gibi büyük krizlerle uğraşırken, teşkilatların üstlenmesi gereken sorumlulukların Cumhurbaşkanı’nın sırtına yüklenmemesi lazım. Her şeyi ondan beklemek doğru değil. Yeni dönemde, önce kendi obamızı temizleyeceğiz. Cumhurbaşkanının yükünü almayan teşkilat anlayışına, kolaya kaçarak, Cumhurbaşkanı’nın sırtından geçinme devrine son verilecek.

 

 

“ARA KADROLARDA YAVAŞLAMA VAR”

AK Parti’nin 17 yıllık iktidarında, teşkilatların ruhunda bir yorulma ve daralma var. Bu doğal bir süreçtir ama bunu aşmak için yeni hikâye lazım. Bazı teşkilat yöneticilerimize baktığımızda ‘Beni Erdoğan atadı’ anlayışı ile hareket ediyor. Bazılarının ‘bir Erdoğan olma’ hayali var. Bu doğru değil. Oysa ki, abilik yapan il başkanlarına veya teşkilat yöneticilerine ihtiyaç var. O makama geldiği zaman kimliğini, kişiliğini kaybetme süreçleri oluyor zaman zaman. Bunu aşabiliriz. Ufak hesaplarla, kavgalarla, dedikodularla kaybedecek zamanımız olamaz.

 

 

Toplumda hâlen en beğenilen lider Cumhurbaşkanı Erdoğan. Lider çok kuvvetli, halk çok güveniyor. Ama aradaki kadrolarda sanki bir yavaşlama var. Bunun acilen telafisi gerekiyor. Kongreler bunun için bir imkândır. Bu ülkenin ağır gündemi var. Sadece Erdoğan’ın üzerine yük bindiren, risk almayan, iş yapmayan yöneticilerden acilen kurtulmamız lazım.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakından takip ettiği kadın ve gençlik kolları teşkilat yönetimlerinde ise büyük oranda değişim yaşanacağı belirtiliyor. AK Parti tüzüğüne göre 30 yaşını aşanlar gençlik kollarında görev alamıyor. Bu kapsamda, 50 civarındaki il gençlik kolu başkanının ‘Yaş haddinden’ değişeceği ifade edildi.

Türkiye

 

YORUMLAR 32
  • Nesrin Kurnaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Kimlerin risk alabilecegini ve riski yonetebilecegini analiz edip, yeniden dizayn edilirse biraz rahatlama olur belki.
    Cevapla
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ak partililrier yönetimde olanlar biz seçildik sanıyorlar biz reisi seçtik onları değil böyle devam ederse kadrolar reis gittiği gün ak partinin bittiği gündür
    Cevapla
  • Ünal susam 4 yıl önce Şikayet Et
    Reisin işi ehline vermesini bekliyorum engelli yakını engelliler biriminde çalışıp engellilerin sorunlarını çözmeli dememeli ben işçi bulma kurumu değilim yardımcı olmalı
    Cevapla
  • Ünal susam 4 yıl önce Şikayet Et
    Engelliler birimini aradım ben iki engeli babası bir vatandaşım dedim is6ve sağlık prb anlattım cevap biz işçi bulma kurumumunuz oldu bende şaştım kaldım bu cevap karşısında bu cevabı partinin engelliler birimi vwrdi
    Cevapla
  • seko 4 yıl önce Şikayet Et
    AK partililer kalsın akp lileri gönder REİS..
    Cevapla
  • SessizYiginlar 4 yıl önce Şikayet Et
    Sırtını Akparti ve Sn. Cumhurbaşkanımıza dayayarak sözüm ona parti yöneticisi ya da kamuda ust düzey yönetime gelen a-ke-pe-liler olduğu sürece malesef insan iyimser olamıyor. Getirdiğiniz olumlu eleştirilere de "Sen reise laf mı ediyorsun" maskesiyle bu davayı dert edinenlere bırakın görev vermek bir de "hain" yaftası yapıştırılmak isteniyor.
    Cevapla
  • saydemir 4 yıl önce Şikayet Et
    Özeti budur,kesin olan şu ki,gönderilmezlerse işimiz zor olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu