Seçim olsa 4 partinin durumu / ANKET

Türkiye seçim atmosferine girmeye başladı. Başbakan Erdoğan yüzde 50 oy hedefliyor. CHP'li Gürsel Tekin ise tek başına iktdar için 'bize yüzde 37 yeter' diyor. Son anket AK Parti, CHP, MHP ve BDP'nin oyunu ortaya koydu.

Seçim olsa 4 partinin durumu / ANKET
Seçim olsa 4 partinin durumu / ANKET
GİRİŞ 05.01.2011 13:15 GÜNCELLEME 05.01.2011 13:15
Bu Habere 129 Yorum Yapılmış

Prof. Özer Sencar'ın başkanlığında Metropoll araştırma şirketinin son çalışması yayınlandı. Sabah Gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak'ın bugünkü köşe yazısında yer verdiği araştırmada "Bugün seçim olsa hangi partiye oy verileceği?"sorusunu da cevap aranmış.

Metropoll'ün son araştırmasına göre, kararsızlar dağıtıldıktan sonra, dört partinin oy oranları şöyle: AK Parti yüzde 45.3, CHP yüzde 30.7, MHP yüzde 13.8, BDP ise yüzde 6.5.

Metropoll'ün eski kamuoyu araştırmalarıyla mukayese edildiğinde, AK Parti'nin bir miktar gerilediğini, CHP'nin ise ilerlediğini kaydeden Nazlı Ilıcak'ın ankete ilişkin yorumu şöyle:

"CHP'nin, Kemal Kılıçdaroğlu'yla, eskisine göre daha iyi bir çizgi yakaladığını da söyleyebiliriz. Deniz Baykal'a güvenenler % 10-15 civarındayken, Kılıçdaroğlu'na güven % 22.5. Tayyip Erdoğan ise, mevcut siyasi parti liderleri arasında en çok güvenilen politikacı olma özelliğini, % 40.6 destek ile sürdürüyor."

YORUMLAR 129
  • hasan ucar 13 yıl önce Şikayet Et
    3. görünen türkiyeye gerçekten emek veren parti yok solda bitti sagda bitti hepsi ayni çikti türkiyede heleki en son gelen dinli parti ile ülke krizden çikamiyor halada toz pembe tablolar en acayibide nasilsa üretmeden ithali patlatarak büyümek garip gerçekten daha neler neler
    Cevapla
  • hasan ucar 13 yıl önce Şikayet Et
    2. biliyormusun okullarda basi kapali girenlere laf söylenmezken oy için akp nin yaptiklarindan sonra ne oldu türbanda unutuldu oy araci idi sadece iyi bak 2011 d de çikacak oy için bir seyler demisin abd de yasanan ba_ka yerde yok amerika sömürge ülkesi katil ülke israil bas usagi zaten bu yüzden türkiyeyi akp ile sirf yer ati zenginlikleri icin bölmeye calisiyorlar bunu yapan abd bilerek halk egitimi dahada rezillesiyor halk dahda cahillesin diye ilkokuldan sona hemen meslek eitimi baslamali aslinda
    Cevapla
  • hasan ucar 13 yıl önce Şikayet Et
    cihan öztürk. davulun ssi ne akdar da uzaktan ho_ gelmekte dediklerinin harfiyen akp ile ya_1caz gibi ama farkl1 her _ey var ama iç piyasada namsulun halkta para b1rak1lmad1 var ama alamiyorlar orda darbe olmaz abd israil kuklas1 çünkü ordan uzaktan kumandali çalismakta kaç defa israile kafa tuttruk diye firça att1 abd bize ordan haberleri gelmiyormu ergonokon bana oda hikaye gelmeye basliyor neden ergonokunu lafta bitiren devlet ülkesinde hiç bir kuruma laf geçiremiyor halk sömürge oldu et orda ne adkar burda nekadar
    Cevapla
  • cihan öztürk 13 yıl önce Şikayet Et
    akp nin cok oy almasi beni ilgilendirmiyor 3. burada okullarda basi kapali ve acik ogrencileri beraber gorunce gozlerim doluyor. allahim diyorum turkiye bunun ne kadar uzaginda. valla siz bilirsiniz. siz calisan bir partiye sirf inat olsun diye ve ideolojisi farkli diye oy vermezseniz ulkeyi kurta kusa ergenekonculara kurban edersiniz. sonra bana vatan haini demeyin. kusura bakmayin amerikada yasayan biri boyle bir ulkede yasayamaz. ve kusura bakmayin ben sozde milliyetcilerden daha milliyetciyim. en azindan ergenekonun kuklasi degilim.ulkemi seviyorum
    Cevapla
  • cihan öztürk 13 yıl önce Şikayet Et
    akp nin cok oy almasi beni ilgilendirmiyor 2. burada kimse darbe yapamaz. burada muhalefet partileri eregenekon gibi bir partinin kuklasi olmaz. yoksa oy alamaz. burada ergenekon gibi bir orgut halki cok rahat uyutamaz. hele hele bir komutan birinin evine gidipte ailesinin onunda kimseyi olduremez. burada sosyal hayatta asker bile goremezsiniz. hele hele bir asker darbeyi aklindan bile geciremez. hemen gorevinden alinir. ama siz bunlara alismissiniz. 20 yilda bir darbe bagimlilik yapmis. ekenomik istikrarsizlik bagimlilik yapmis bizim turklerde.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi