Misak-ı Milli'li MHP bildirgesi

MHP seçim bildirgesini Misak-ı Milli'nin kabul edilişinin 91. yıldönümü olan 28 Ocak'ta açıklıyor. Bahçeli iki dil, federasyon ve özerklik tartışmalarına sert cevaplar verecek

Misak-ı Milli'li MHP bildirgesi
Misak-ı Milli'li MHP bildirgesi
GİRİŞ 08.01.2011 15:00 GÜNCELLEME 08.01.2011 15:00
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Volkan Yanardağ'ın haberi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, son dönemde Türkiye'nin gündeminde olan 'iki dil, federasyon ve özerklik' tartışmalarına seçim bildirgesi ile yanıt verecek.
MHP lideri Bahçeli, partisinin genel seçimler için hazırladığı seçim bildirgesini Türkiye'nin sınırlarının belirlendiği Misak-ı Milli'nin yıldönümünü olan 28 Ocak tarihinde açıklayacak. Bahçeli, bildirgenin sunumunda iki dil, federasyon ve özerklik ile ilgili sert açıklamalarda bulunacak. Bu tarihin özellikle seçildiğini belirten parti yetkilileri, bugün de Misak-ı Milli'nin kabul edildiği günkü ruha ihtiyaç bulunduğunu belirtiyorlar.

MEBUSAN MECLİSİ
Misakı Milli (Milli Yemin) olarak bilinen metin, 28 Ocak 1920 tarihinde son Osmanlı parlamentosu olan Mebusan Meclisi'nde kabul edilmişti. İçeriğinde Musul ve Kerkük'ün bulunduğu ve Türkiye'nin bu iki yer hariç bugünkü sınarlarının çizildiği Misakı Milli, daha sonra Ankara'da TBMM'nin kabul edilmesine kadar gidecek gelişmeleri doğurdu.

HEDEF 100. YIL
MHP'nin seçim bildirgesinde özellikle yargı ile ilgili düzenlemeler ağırlıkta bulunuyor. Güneydoğu sorununa özel bir vurgu yapılmayan bildirgede, tüm vatandaşların eşit ve birinci sınıf olduğunun altı çiziliyor. İşsizliğin çözülmesi için bilim ve teknolojiye dayalı üretime geçilmesi vurgulanırken, Türkiye'nin 2023'te dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olması hedefleniyor. Herkes için eşit ve tarafsız hukuk vaat eden MHP, HSYK ve Anayasa Mahkemesi'nde yapılan ve kurumları 'iktidarda kim varsa arka bahçesi haline getiren' değişiklikleri düzeltmeyi amaçlıyor.

Akşam

YORUMLAR 4
  • ahmet okutan 13 yıl önce Şikayet Et
    AKP ÜLKEYİ BÖLÜNME NOKTASINA GETİRDİ,BAHÇELİ MİLLİ HEDEFLERE KOŞUYOR. Aradaki farklar dağlar kadar.Bahçeli iktidara yakışıyor.
    Cevapla
  • levent 13 yıl önce Şikayet Et
    neresinde. turk milletini 10 milyar dolar dolandiran banka hortumcusu uzan a dokunamamak - ecevit e payanda olmak - ahmet necdet sezer gibi birini cumhurbaskani secmek milli misak in neresinde yaziyor - demek bunlarin yaptiklari ayri dedikleri ayri - ozu farkli sozu farkli
    Cevapla
  • mehmet saraç 13 yıl önce Şikayet Et
    ...... mhp nin pkk, terör, bölücülük sorunlarından başka Türkiyenin hiçbir sorunuyla lgili proje ürettiğine şahit olmadık. varsa yoksa terör, imralı. nerde işsizlik,ekonomi, maddi ve manevi kalkınma. yok.
    Cevapla
  • ahmet okutan 13 yıl önce Şikayet Et
    MHP MİLLETİN YÜREĞİNE SU SERPİYOR. Bölücülerin cesaretlendirildiği,ödüllendirildiği bu dönemde,MHP milli duruşu ile millete güven veriyor.Allah yardımcıları olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti