MHP'li Yeniçeri ÖSYM'yi KPSS ile vurdu

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, ''ÖSYM, bir sınavı daha ağzına, burnuna bulaştırma başarısını göstermiş bulunmaktadır'' dedi.

MHP'li Yeniçeri ÖSYM'yi KPSS ile vurdu
MHP'li Yeniçeri ÖSYM'yi KPSS ile vurdu
GİRİŞ 09.07.2012 15:37 GÜNCELLEME 09.07.2012 15:37
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Yeniçeri, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, hafta sonu yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) soruların önceden verildiği, kopya yapıldığı yakınmalarına muhatap olmaktan kurtulamadığını savundu.

''ÖSYM, bir sınavı daha ağzına, burnuna bulaştırma başarısını göstermiş bulunmaktadır'' diyen Yeniçeri, Türkiye'nin, 2 yıl sonra yeniden bir soru sızdırma skandalıyla karşı karşıya olduğunu öne sürdü.

ÖSYM'nin, KPSS ile ilgili kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapamadığını belirten Yeniçeri, ''şifre, kopyalama ve sızdırma skandallarının, ÖSYM'de sıradanlaştığını'' iddia etti.

Yeniçeri, sınav başlamadan saat 05.00'ten itibaren KPSS'de çıkan NATO Zirvesi ile ilgili sorunun, binlerce kez Google'da arandığına işaret ederek, ''İstatistiklere bakıldığında, 1 gün önce böyle bir aramanın Google'da hiç yapılmadığı ya da 3-5 arama yapıldığı halde sınav sabahı bu sorunun cevabının defalarca aranmasını kimse tesadüf olarak niteleyemez'' dedi.

ÖSYM, KPSS'de çıkan soruları henüz yayımlamamışken, soruların tamamına yakınının internet sitelerine düştüğünü ileri süren Yeniçeri, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu iddialar gençlerin geleceğini tayinde hayati önemi olan bir sınavla ilgilidir. KPSS, son zamanlarda adeta bir ticari mala dönüşmüş bulunmaktadır. Gençlerin geleceği kopyalara, sızdırmalar ve şifrelere kurban ediliyor. İddiaların tamamı yalan ve yanlış olsa bile ortaya konulan kanıtlar ve söylentiler, toplumda kurumlara karşı büyük bir güvensizlik oluşturmaktadır. Kopya, şifre ve sızdırma, gençlerin geleceği konusunda yeise ve karamsarlığa kapılmalarına neden olmaktadır. ÖSYM'nin bütün iddiaları, en ince ayrıntılarıyla irdeleyip kamu vicdanını rahatlatacak şekilde kanıtlarıyla birlikte ortaya koyması şarttır.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • Sultan-ı Yegah 11 yıl önce Şikayet Et
    sanki yeniymiş gibi.... 1999-2001 arası, benim şahit olduğum olay.. odtü'den 2 otobüs dolusu adam diyarbakır'a sınava girmeye gitti.. girenler arasında arkadaşlarım da vardı.. çocuklardan birer fotoğraf aldılar ve ösym'den orjinal sınav giriş kartı, orjinal nüfus cüzdanı geldi.. sınava girdikleri okulda polislerden öğretmenlere herkes ayarlı imiş.. o dönemde bunu devletin belki tüm kademeleri biliyordu.. yapanlar da biliniyordu, yapılan da.. tamamının üstü örtüldü.. bu önceki yıllarda da vardı, sonraki yıllarda da.. fark, şimdi açığa çıkıyor olması..
    Cevapla
  • selahattin kahraman 11 yıl önce Şikayet Et
    kul hakkı yiyenler müslüman olamaz. kul hakkı yiyip göstermelik cami yapanlar müslüman olamaz olsa olsa münafık olur
    Cevapla
  • fanofnur 11 yıl önce Şikayet Et
    bu adam doğru diyor!. hak yanlış bir adamın ağzından çıksa da takdir etmek lazım, tarafgirlik damarı meleği şeytan şeytanı da melek gösterir. maalesef bazı akp düşkünleri hiçbir konuda akp'ye toz kondurmuyorlar. halbuki ne ince işler dönüyor. iki sene önce hani şu full çekenler vardı ya, soruşturuyordu devlet ne oldu onlara, bilen var mı, ben söyleyey,m bunlar iktidara yakın çevrelerdi belki de iktidarı destekleyen bir grubun adamlarıydı, o yüzden başbakan kuzucuklarına dokundurmadı, başbakan koruyucu bir adam, adamların el sürdürmez ha. şimdi o kopyacı "şerefli" insanlar "namus ve şerefleriyle" hakkettikleri! gibi öğretmenlik yapıyor, dindar akp'nin dindar yönetimi altında, bu dindarlar herşeyi hakkaniyetle götürüyor, allah bunların "ecrini" iki cihanda versin.
    Cevapla
  • DADAŞ 11 yıl önce Şikayet Et
    vekil diyorki sorular çalındı. cevap yok...vesselam
    Cevapla
  • Muhammed Hilmi 11 yıl önce Şikayet Et
    lütfen yiğidi öldürelim ama hakkını teslim edelim. bir karalamadır gidiyor ösym ile alakalı.neden ve ne oldu da bu aniden başladı.kimbilir kimlerin ekmekleri haksız kazançları haksız kazanımları kesildi ki böylesine büyük bir hucumla karşıkarşıya ösym.akıl sahiplerine sesleniyorum zaten diğerleriyle işimiz yok.lütfen ösym hakkında iddia edilenlerin somut bir olgusu mevcut mu bir düşünün.adamlar gelirgelmez bütün kopya yollarını,bütün torpil argümanlarını engellemek için formül üstüne formül denediler,hala da deniyorlar.bu özverili çalışma birilerini rahatsız ediyor ve sadece çamur at izi kalsın mantığı ile iftira üstüne iftira atılıyor.lütfen şu ana kadar böylesine özverili bir yönetim böylesine yenilikçi ve cidden kopyaya karşı hertürlü tedbiri alan bir ekip mevcut olmamıştır.sevmeyebilirsiniz,menfaatlenemeyebilirsiniz eskisi gibi ama bu hakkı teslim etmemek için geçerli bir gerekçe değildir. akıl sahipleri iyi düşünsün...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır