İşte Cumhurbaşkanlığı seçim tarihi

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanlığı seçiminin, 2014'ün Ağustos ayında yapılacağını söyledi.

İşte Cumhurbaşkanlığı seçim tarihi
İşte Cumhurbaşkanlığı seçim tarihi
GİRİŞ 02.08.2012 09:32 GÜNCELLEME 02.08.2012 09:32

Bozdağ, "Eskiden Baykal yapardı şimdi Kılıçdaroğlu, Bahçeli. Bunların Salı vaazları var mecliste. Salı'dan Salı'ya böyle gelirler bir vaaz ederler, konuşurlar ondan sonra genel merkezlerine giderler. Salı gelirler bir daha konuşurlar. Yaptıkları siyaset bu" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti Kars İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek partililerle bir araya geldi. AK Parti'nin 2014 mahalli idareler seçiminde Kars'ta büyük bir başarıyı ortaya koyacağınıza yürekten inandığını belirten Bozdağ, "Önümüzde 2014'ün mahalli seçimleri var. Orada belediye başkanlıkları, belediye meclis üyelikleri, il genel meclis üyeliklerine ilişkin seçimler olacak. Burada bir başarıya ihtiyacımız var. Çünkü anladığım kadarıyla teşkilat kongrede bir kısmınız yeni ama bir kısmınız eski ama yeni bir görev oldu. Onun için sizin çıtayı yukarıda devir aldığınız bir gerçek. Bu çıtayı yukarda tutmak, daha da ileriyle götürmek sizin en önemli vazifeniz. 2014'de mahalli idareler seçiminde Kars'ta büyük bir başarıyı ortaya koyacağınıza ben yürekten inanıyorum'' dedi.

2014'ün Ağustos ayı içerisinde Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacağına ifade eden Bozdağ, "Dolayısıyla ikinci bir seçim olacak. Orada da inşallah yine bizim dua ettiğimiz, destek olduğumuz, aday gösterdiğimiz kişi Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilme imkanı bulur. Ben bulacağına inanıyorum. İnşallah ilk turda olur. Bunda da Kars'taki teşkilatlarımızın ve Kars'taki kardeşlerimizin desteğinin en üst düzeyde olması bizim için ayrı bir şeref olur, onur olur. Arkasında da 2015'in milletvekilli genel seçimi var. Baktığımızda sizin oluşturduğunuz kadro, sizinle beraber ilçelerimizde oluşan kadrolar 3 tane büyük seçimi peş peşe gerçekleştirecek. 3 tane önemli yarışı inşallah Kars'ta da sonuçlandıracak bir yapı oluşturdunuz. Şimdiden ben başarılar diliyorum hepinize. Türkiye'nin başarısına Kars'tan verilen katkılar önemli etki sağlayacak. Çünkü bundan önce verdiği katkılar o etkiyi hep beraber sağladı'' diye konuştu.

"ARTIK YÜRÜYEREK DEĞİL DE KOŞARAK DEVAM ETMEMİZ LAZIM"

AK Parti'yle Türkiye'nin çok değiştiğini ifade eden Bozdağ, "Kars da gerçekten çok değişti. Biz 2023'e hedefimizi almışız. 2023'e başarıyla girmemiz gerekiyor. Bu da ancak teşkilatlarımızla olabilir. Bugün Türkiye'de teşkilatlarına değer veren tek parti AK Parti'dir. Baktığınızda diğer partilerin ayda bir danışma meclisi gerçekleştirdiğini görmüyorum. Ayda bir genişletilmiş il başkanları toplantısı yaptığını ben göremiyorum. 6 ayda bir milletvekilleri, kurucular, MKYK üyeleriyle istişare toplantıları yapıldığını ben görmüyorum. Ama baktığınızda AK Parti'de bütün bunların tamamı düzenli ve verimli biçimde yapılıyor. Bu bir istifade demektir. Birbirimizin görüşlerine, fikirlerine kıymet verme demektir. Birbirimize değer verme demektir. Durmak yok yola devam ilkesi çerçevesinde yolumuza devam edeceğiz. Ama artık yürüyerek değil de koşarak devam etmemiz lazım. Çünkü vatandaş tempoya alıştı. Yürüdüğümüz zaman yavaşladığımızı düşünebilirler. Onun için biz yürüyerek değil koşarak gitmemiz lazım. Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Çünkü biz koşmazsak kimse koşacak bu ülkede. Biz koşacağız ki muhalefette koşsun, başkaları da koşsun. Onlar da uğraşsın ki bu memleket daha iyi olsun'' şeklinde konuştu.

"MUHALEFETİ DE ARAZİYE BİZ ÇIKARDIK"

"AK Parti olmazsa emin olun Türkiye'de muhalefet partilerinin bir şey yapacağı yok" diyen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Eskiden Baykal yapardı şimdi Kılıçdaroğlu, Bahçeli. Bunların Salı vaazları var mecliste. Salı'dan Salı'ya böyle gelirler bir vaaz ederler, konuşurlar ondan sonra genel merkezlerine giderler. Salı gelirler bir daha konuşurlar. Yaptıkları siyaset bu. Yani Ankara'nın dışında Karslı ne yapıyor, Diyarbakırlı ne yapıyor, Yozgatlı ne yapıyor, Edirneli ne yapıyor, ne yiyor, ne içiyor, ne sorunu var. Onlar gazeteleri okuyorlar sabahleyin. Hangi gazete hangi konuyu gündeme getirmiş o gün akşama kadar onu konuşuyorlar. Salı günleri de toplu beraber bir haftayı konuşuyor. Ben onların yaptığına Salı vaazları diyorum. Siyasetleri öyle. Memleketin neresinde ne var. Hangi işler iyi, hangi işler kötü kesinlikle haberleri yok. Onları da araziye biz çıkardık. Meydanlara gelin diye çağırarak. Seçim var miting yapıyor sayın başbakanımız 60 ile 65 ile gidiyor onlar 30 ile, 35 ile, 40 ile gidiyor" dedi.

Muhalefetin Tayyip Erdoğan'ın, gezdiği için gezdiğini savunan Bekir Bozdağ, özetle şunları söyledi:

"Seçim vakti bile bunlar milletin ayağına gitmiyorlar. Ne zamana kadar? Biz gele kadar. Biz geldik yine gitmiyorlardı sayın başbakanımız 'neredesiniz niye meydanlarda yoksunuz' diye eleştire eleştire sonuçta bizim muhalefet meydana çıkmaya başladı. Şimdi geziyorlarsa Tayyip Erdoğan geziyor diye geziyorlar. AK Parti geziyor diye. Biz de niye çalışmıyorsunuz, niye yatıyorsunuz diye eleştirdiğimiz için utanma belası geziyorlar. Utanmasalar Ankara'da oturup alışmışlar iş pişirmeye, Ankara'da ülkeyi sadece Ankara'nın gözlüğüyle görmeye, yönetmeye başka yerlere ihtiyaç duymuyorlar. Biz bütün bunları da bozduk. Bugün memleketin her yerine gidiyoruz ve onları da çağırıyoruz.''

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı