Bediüzzaman'ın tüm hakları Diyanet'e verildi

Bediüzzaman Said Nursi'nin eserleri üzerindeki haklar, Diyanet İşleri Başkanlığına verildi.

Bediüzzaman'ın tüm hakları Diyanet'e verildi
Bediüzzaman'ın tüm hakları Diyanet'e verildi
GİRİŞ 26.11.2014 08:57 GÜNCELLEME 26.11.2014 09:47
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış

"Eser Sahibi Sait Okur (Bediüzzaman Said Nursi) Olan Eserler Üzerindeki Hakların Diyanet İşleri Başkanlığı Tarafından Kullanılmasına İlişkin Karar", Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Karar, Kültür ve Turizm Bakanlığının talebi üzerine 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun 47'nci maddesine göre alındı.

Kararda, eser sahibi Sait Okur'un eserlerinin Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'ndan kaynaklanan tüm hak ve yetkilerinin Diyanet İşleri Başkanlığına ait olduğu belirtildi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca verilen izin veya yetki çerçevesinde hareket edilmediğinin ya da eserlerin aslına uygun olma koşuluna riayet edilmediğinin tespiti halinde hukuki süreç başlatılacağı bildirildi.

Hak sahipliğini belgelendiren kişilere, talep edilmesi halinde Diyanet İşleri Başkanlığınca münasip bir bedel ödeneceği ve bu bedelin Başkanlık ile Kültür ve Turizm Bakanlığınca oluşturulacak komisyon tarafından belirleneceği kaydedildi.

Karar, yazarın "Sözler, Mektubat, Lem'alar, Şualar"ın da aralarındaki bulunduğu eserleri için geçerli olacak.

AA

YORUMLAR 84
  • İsmetullah Güler 9 yıl önce Şikayet Et
    HAKSIZ BİR KARAR VE HAKSIZ BİR UYGULAMA.HALKA,MİLLETİMİZE HATTA ALEMİ İSLAMA MAL OLMUŞ ESERLER TEKELLEŞTİRİLEMEZ. DİYANET BUNUN HAKKINDAN GELEMEZ.EN AZ OTUZ YAYİNEVİ TARAFINDAN BASILAN,DÜNYANIN ELLİDEN FAZLA DİLİNE TERCÜME EDİLEN,İMANİ NEŞRİYAT İÇİNDE TRAJ REKORLARI KIRAN RİSALE-İ NURLAR'IN DİYANETİN SINIRLI VE KEYFİ TASARRUFLARINA BIRAKILMASI KABULLENEMEZ.BU KARAR NUR TALEBELERİNİ VE SAMİMİ MÜSLÜMANLARI ÜZMÜŞTÜR.RİSALE-İ NURLAR HALKIMIZIN EKSERİYETİNİN TEVECCÜHÜNÜ KAZANMIŞ GÖNÜLLER FETHETMİŞTİR.ANADOLU İNSANININ BU ESERLERE SAHİP ÇIKACAĞINA VE BİRİLERİNE OLAN KİN VE GAYZINDAN DOLAYI KARAR VERENLERE GEREKLİ MESAJI VERECEĞİNE İNANİYORUM.
    Cevapla
  • GALATASARAYLI 9 yıl önce Şikayet Et
    SARAYIN BAHCESINE BIRDE TÜRBESI YAKISIR BU DEVIRDE
    Cevapla
  • hikmet altı 9 yıl önce Şikayet Et
    yasasın zalimler icin cehennem.. risaleler kimsenin malı degil kuranın malı millietn malıdır ..250 gundur risalellerin basımıs durmustur .her gelecek yonetimin iradesine bırakmak hangi eserden ne kadar basılacagını..risalelere pranga vurmaktır.CHP NİN BASARMADIGINI AKP BASARMISTIR..YASASIN ZALİMLER İCİN CEHENNEM..USTADIN TALEBESİ OLDUGUNU SOYLEYEN RİSALELLER UZERİNDE TEKEL KURMAK İSTEYEN O ZEVATADA DİYORUMKİ.. ELİNİZDEKİ ESERLERE İHANET ETTİNİZ. BUNCA ZAMANDIR YAPTINIZ HİZMETLERİN USTUNE BİR KARA LEKE OLARAK TARİHE GECTİNİZ... YAZIKLAR OLSUN..SİZE .
    Cevapla
  • cihan şimşek 9 yıl önce Şikayet Et
    F.g cemaati risale cahilidir.....tepeden ne derlerse o....Bediuzzaman.ra vekilleri haayatta onlar bu iste istihdam altindalar, vasiyeti yerine getirdiler....risalelere biseyolmicak......siz hocaniza tekeli mekeli anlatin....sanki bBediuzzaman.ra sizi vekil tain etti.....
    Cevapla
  • Mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Zulüm müş ..... Bu millet din iman diyerek yanımızda namaz kılarak bizdenmiş gibi görünüp halkın parası ile devleti çökertmeye çalışanları artık tanıdı gördü. Yıllardır söylenir hep içimizde hayinler diyerek hep gölgeleri tanıdık ama şimdi o gölgeler resimleşti kim kimin ne olduğunu artık net olarak anladı. Başardıklarını zannediyorlar lakin artık Tür İslam dünyası görünmeyen gölge düşmanını gördü. Bu bizim için bir başarıdır. Birileri zulümden mi bahsediyor ? Türk İslam tarihinde dünya böyle hayinlik görmemiştir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı