Philips SHB7000 kablosuz kulaklık incelemesi

Philips'in SHB7000 kulaklığı uzun batarya süresi ve hem kablolu hem de kablosuz kullanım imkanı sunuyor.Peki kablolu mu kablosuz kulaklık mı

Philips SHB7000 kablosuz kulaklık incelemesi
Philips SHB7000 kablosuz kulaklık incelemesi
GİRİŞ 04.09.2014 10:01 GÜNCELLEME 04.09.2014 12:26

Philips SHB7000  Bluetooth stereo kulaklık incelemesi;

Kablosuz ürünler teknoloji severler için her zaman ilgi çekici olmuştur. Kablo kalabalığından kurtaran bu teknoloji her geçen gün yelpazesini genişletiyor. Kızıl ötesinden sonra epey bir yol kaydedildi ve Kablosuz internet bağlantısı, Bluetooth ve NFC hayatın her alanına yayıldı. Yüksek hızda veri aktarımının da sağlanmasıyla kablosuz ürünler hayatımızın her anında yanımızda olmaya başladı. Son zamanların en popüler kablosuz teknoloji ürünü ise kuşkusuz ‘Kablosuz kulaklıklar’.

Kablosuz teknolojinin Akıllı telefonlara paralel olarak gelişme göstermesi ile beraber bir ivme kazanan kablosuz kulaklar her geçen gün biraz daha ilgi görüyor. İlk önceleri batarya süreleri hakkında büyük şikâyetler olsa da firmalar yaptıkları çalışmalar sonucu bunu da aşmış durumda.


Akıllı telefon, tablet, müzik çalar ve bilgisayarla hem kablolu hem de kablosuz olarak kullanılabilen, çoklu bağlantı seçeneklerine sahip Philips'in Headset Bluetooth kablosuz kulaklığı SHB7000'i inceledik.

40mm'lik Neodimyum sürücülerden güç olan SHB7000 tasarımı, kablolu ve kablosuz kullanım olanağı ve üzerinde barındırdığı mikrofonu ile dikkat çekiyor.

Philips Headset Bluetooth ailesinin güçlü üyesi SHB7000 103 db'lik bir hassasiyet oranıyla kaliteli bir müzik keyfi sunuyor. Bilgisayar ya da telefon ile kullansanız da en ince ayrıntısına kadar sesleri duyabiliyorsunuz. Kulaklık akıllı telefonlarda ses seviyesini en yükseğe aldığınızda seste her hangi bir bozma yapmasa da bilgisayar ortamında çok yüksek seslerde sesi çok fazla olmasa da bozuyor. Eğer bu ürünü bilgisayarda kullanacaksanız yüksek ses seviyelerinden kullanmanızı tavsiye etmiyoruz. 

philips SHB7000 bluetooth stereo-kulaklik

TASARIM

SHB7000 tasarıma ile göz dolduran bir ürün beyaz-mavi ve siyah-kırmızı renk seçenekleri ile satışa sunulmuş durumda. SHB7000’in kafayı saran bir yapısı var, üst band oldukça şık tasarıma sahip delikli yapıya sahip ve bu yağısı sayesinde terleme yapmıyor. Uzun süre kullanımlarda hiç bir sıkıntı yaratmıyor. Yan tamponları oldukça yumuşak ve dış sesleri engelleyen kapısı sayesinde gürültü ortamlarda dahi müziğin keyfini çıkarmaya devam edebiliyorsunuz ancak bu konuda çok yüksek beklentileriniz olmasın.

philips SHB7000 bluetooth stereo-kulaklik

FONKSİYON TUŞLARI
Kulaklığın üzerinde 4 adet tuş konumlandırılmış durumda. Bütün tuşlar ve bağlantılar sağ tarafa kullanışlı bir şekilde yerleştirilmiş. Bağlantı yapmanızı sağlan güç tuşu aynı zamanda çağrı yanıtlama ve Play/Stop görevi de görüyor.

Dinlediğiniz şarkıları telefonunuza ihtiyaç duymadan kontrol etmenin rahatlığı elbette çok ayrı. Örneğin İstanbul’da yaşanan toplu taşıma kalabalığında gerçekten sadece bir elinizi kullanarak telefona ihtiyaç duymadan çağrı yanıtlayarak görüşme yapmak ya da müzikler arasında geçiş yapmak oldukça iyi oluyor.

Sağ kulaklık üzerinde arka tarafa konumlandırılan çoklu fonksiyon tuşu sayesinde şarkıları değiştirebiliyor bir sonraki ve bir önceki şarkılar arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Bu fonksiyon tuşu aynı zamanda ses açma ve kısma işlemi de görüyor.

Çoklu fonksiyon tuşunun hemen altında ise USB şarj bağlantı yeri ve kablolu bağlantı yapmak istediğinizde kullanabileceğiniz 3,5 mm jack bağlantı noktası konumlandırılmış durumda.

MİKROFON
SHB7000'de mikrofon olduğundan bahsetmiştik ancak konuşmalarda pek tatmin etmedi diyebilirim. Konuşmalarda karşı tarafa sesimizin çok kısık olmasından şikâyet etti. Ses kısık olsa da mikrofon kalitesi yine de dikkat çekiyor. Karşı taraf sesimizi alıyor olsa da pürüzsüz bir ses iletiyor. Mikrofondan az ses gitmesi kulaklık üzerindeki konumundan kaynaklandığını düşüncesindeyiz. Mikrofon konum olarak ağzınıza biraz uzak kalıyor. Genellikle müzik dinlemek için kullanacaksanız sizin için sorun olmaycaktır.

BATARYA SÜRESİ
Kablosuz kulaklıkların en büyük sorunu batarya süreleridir. En sevdiğiniz bir şarkıyı dinlerken kulaklığın bir anda kapanması hiçte hoş olmaz elbette. Philips SHB7000'in özelliklerini kontrol ettiğimizde kaç Mah'lik bir bataryaya sahip olduğunu bulamadık ancak verilen bilgilerde 9 saat kullanım ve 200 saat bekleme süresi veriyor. Philips’in resmi sitesindeki verilerin tutarsız olamadığını söylemek lazım. Philips SHB7000 batarya süresi ile bizim memnun etti.

Ayrıca kablolu bağlantısının da bulunması sayesinde bataryasının bittiği zamanlarda 3,5 mm'lik kulaklık girişi ile müziğe ve görüşmenize kaldığınız yerden devam edebilme olanağı verilmiş.

philips SHB7000 bluetooth stereo-kulaklik

SONUÇ
Philips SHB7000 en dikkat çeken özelliği çoklu bağlantı seçeneği ve batarya süresi. Birçok alanda kullanacağınız bir kulaklık isteyenler için ideal bir ürün. Tablet, telefon ve bilgisayarlara Bluetooth üzerinden kablosuz bağlana bildiği gibi kablolu olarak da bağlantı sağlaması Philips SHB7000’i rakiplerinden bir adım ileriye atıyor.

kablolu kulaklık mı kablosuz kulaklık mı

KABLOLU KULAKLIK MI KABLOSUZ KULAKLIK MI?

kablosuz ürünler o karmaşık kablo kalabalığından kurtarmasıyla elbette bir velinimet. Çantadan ya da çekmeceden çıkarttığınız kulaklığın kablosuzunu çözmek için dakikalarca uğraştığınızı hatırlarsınız. Çok fazla sinir bozucudur. Kablosuz kulaklıkların teknoloji dünyasındaki yeri yeni değil ancak batarya sürelerinden, sesteki gecikme ve ses kalitesinden doğan şikâyetler yeni yeni ortadan kalkmış durumda. Şuan gün boyu kesintisiz kullanım sunan sürelere ulaşmış durumdalar. Ancak yine de uzun süreli yolculuklar da ya da tatillerde yarı yolda bırakması elbette muhtemel ancak Philips SHB7000 serisiyle buna da bir çözüm bulmuş durumda. Hem kablosuz hem de kablolu bağlana bilmesi sayesinde bu sorunu ortadan kaldırıyor. Kablosuz kulakların daha hızlı bağlantılar sayesinde gecikme yaşamaması ve ses kalitesinden ödün vermeden sunduğu kullanım artık daha fazla kişi tarafından tercih edilebileceğine işaret ediyor. Philips’in Bluetooth Headset kulaklığı SHB7000 kablolu ve kablosuz kulaklık arasında tercih yapmakta zorlanan ve her ikisine de ihtiyaç duyanları ortak bir noktada birleştirmeyi başarmış.

Fuat Öner
Fuat.oner@haber7.com

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti'de reform adımları
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi